Regelforklaringskveld. Og litt spilling også.

Regelleser Skillz i full vigør
Takras’ figurer
Skillz sier noen visdomsord om Snickers

Metallurgen og hans kjære Tineulty er Starcraft-fans. Eller «kjære», etter kveldens økt. I hvertfall Tineulty er stor fan av Starcraft, og kjenner all terminologi og bakhistorien. Denne kvelden var planlagt 2 måneder i forveien, siden det tar så lang tid å spille spillet. Takras kom litt senere, da iPoden hans måtte til sengs, mens Skillz var innom Takras for å hente hans ferdigoppsatte kopi av spillet med utvidelse. Da Takras ankom, hadde Skillz forklart om hvordan ordrene fungerte, men det var mye som gjenstod, og det var allerede gått en time for forklaring.

Alt virket helt greit for nybegynnerne, men Takras og Skillz advarte dem om at i dette spiller, så vil det komme mange hvis at, dersom at, om at og mye annet. Blant annet begynte kampsystemet. Hvis figuren i bildet matchet figuren i kamp, så gjaldt det ene tallet, ellers det andre. Og så var det teksten på kortene, det var også litt hvis. Og så var det angrepsflytting. Da handlet det også om hvis det var assist, så skjer dette, men bare om det andre er oppfylt. Hvis angriper har den modulen, så kan angriper gjøre dette, men ikke dersom forsvarer har en annen modul. Men det kan bli overstyrt dersom angriper har en modul som nullstiller denne. Og så videre. Forvirret? Flott!

Stappfullt bord

Etter litt over 2.5 timer med regelforklaring så satte vi i gang. Vi hoppet glatt over en testrunde da vi kunne se at hodene til Tineulty og Metallurgen var varme og slitne. Første runde tok veldig lang tid. Ordrene ble valgt og plassert, og det kom helt naturlige regelspørsmål underveis. Det var mange spørsmål om hvis at og dersom at, men også noen rett-frem regler. Første runde gikk fredelig for seg, men så plutselig hadde både Metallurgen og Tineulty valgt mobilisering på samme planet, sammen med Skillz. Metallurgen valgte å gå til angrep mot Tineulty i stedet for å sette seg på en ledig plass. Denne handlingen startet en fiendtlig holdning mellom paret, og Metallurgen fikk trusler om å ikke sove i senge denne natta. Det endte med eliminering på begge sider, og Skillz fikk hele planeten for seg selv, uten å gjøre noen handlinger. Dette satte et godt grunnlag for Skillz, som klarte å bygge opp styrker på sin hjemplanet som mer eller mindre var trygg fra invasjon.

Første runde er overstått

Takras var innestengt i et lite hjørne, og hadde fått tildelt noen små planeter, og ingen ekstra gass tilgjengelig. Det var ingen utvei for ham annet enn gjennom Tineulty for å få flere poeng, eller mot Metallurgen via Z-akse. Men det ville være uten særlig nytte, siden det ikke var mange poeng å hente der. Takras angrep Tineulty, og klarte å invadere et område med ressurser. Tineulty likte ikke dette, og satt en stor stabel med ordre på samme planet, som Takras dekket til med sin ordre.

Spillet overrasker og er utrolig variert fra gang til gang. Det er så mange muligheter og forskjellige styrker at det blir veldig vanskelig å forutsi hva de andre gjør av valg. Tineulty ble nesten utryddet, men fikk likevel mer poeng enn Takras, som hadde mange styrker og et solid grunnlag for å utvide sitt territorie. Metallurgen var oppsatt på å angripe Skillz, men fikk aldri tid til det etter han bygget opp styrken sin. «The end is near»-kortet kom opp to ganger på samme tur, og avsluttet spillet momentant. Skillz vant med god margin etter siste runde, selv om Metallurgen reduserte poengene til alle sammen med 2 poeng fra tidligere runde. Tineulty fikk det første end-kortet, og valgte å ikke ta ekstrapoeng, men heller et nytt event-kort. Metallurgen fikk kortet etterpå, og valgte poenget, som satt ham ett poeng foran Tineulty. Takras lå langt bak, og hadde lite poeng akummulert underveis. Absolutt verdig å få på bordet igjen, når man har tid. Metallurgen ble forvist til å sove på vaskerommet med vaskemaskinen i gang. ~2.5 timer regelforklaring og ~3.5 timer med spilling.

Her er video fra begivenheten. Enjoy 🙂

Lilla: Metallurgen. Hvit: Skillz. Gul: Takras. Sort: Tineulty
Så mange kort, men ikke nok av riktig farge

Skillz mistet ferjen sin, og det var et par timer til neste gikk. Da bestemte vi oss for å sette i gang med Märklin-utgaven av Ticket to Ride. Metallurgen hadde ikke lest reglene om passasjerer, men kun basisreglene. Takras husket ikke reglene han heller, så da ble det kun et helt vanlig spill med basisreglene. Takras forklarte reglene, men det var en del forvirring rundt 4+ lokomotivet. Men det kom seg kjapt. Metallurgen trakk 2 kort og 2 lange destinasjoner, og valgte å beholde alle 4. Det tydet på hell ved kortene. Vi andre valgte å beholde 2 eller 3 av dem.

En stolt seierherre!

Rundene gikk og gikk, og som vanlig i Ticket to Ride så oppstår det blokkeringer og frekke plasseringer av vogner som kanskje ødelegger for andre. Men det er ikke alltid lett å vite. Takras lå hele tiden bakerst på poengene i begynnelsen, men plutselig var det Tineulty som lå bakerst. Det var lite dramatikk ellers i spillet, og etter hvert så var det Skillz som startet sluttrunden, og mange fikk ikke fullført sin siste destinasjon. Tineulty og Skillz kom godt avgårde over 100 poeng, og Takras under 100. Metallurgen hadde kun én destinasjon med minus, og resten var pluss. Og han var nesten allerede i ledelsen. Det ble en knusende seier til Metallurgen, og han var kjempekry over seieren.

Takras var ikke helt fornøyd med denne sesjonen. Joda, han tapte, men han hadde spilt dette tidligere med passasjerer, og denne basisutgaven ble for «enkel» for ham. Rutene her er ikke satt opp slik som USA-kartet, og er beregnet for å sende litt passasjerer rundt omkring og ikke fokus på destinasjonene alene. Men det ble en enkel introduksjon for Skillz.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

3 kommentarer til «Regelforklaringskveld. Og litt spilling også.»

  1. 3,5 timer med StarCraft høres ikke helt avskrekkende ut, men 2,5 timer med regelforklaring høres traumatisk ut…

  2. Litt traumatisk kanskje ja. Men det inkluderer faktisk oppsett også. Og det er MYE å sette opp. Dette er et helaftens spill, men uten tvil verd det.

  3. Veldig bra spill som absolutt kan anbefales, ja. Andre gangen jeg spiller det og det har ikke skuffet noen av gangene. Det hjelper også å ha spilt dataspillet på spillopplevelsen, men det er absolutt ikke noe krav! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: