Battlestar Galactica?

 

Trajan: ett spill med innhold

Man kunne tro at det var sendt ut invitasjon med bestilling av Battlestar Galactica denne fredagen. Den alltid populære fredagsspillingen lokket bare en mann til Holland House. Ferie-, fest- og fiskeaktiviteter hadde sendt mange pg-ere vekk fra byen, men de var tilstede fikk både mange gode spill på bordet og akevitt. Peter var den trofaste spilleren som møter gjerne til en underholdende kveld. Hollender hadde satt opp Trajan. Peter fikk en god innføring og skjønte fort at det var mange måter å samle poeng på. Det artige systemet med handlingsbrikker i ulike begere gjør spillet interessant på mange

Område med Trajanporten og skålene med «action stones»

måter. Sakte men sikkert begynte Peter å planlegge de neste trekkene stadig bedre og kunne holde godt følget med Hollender som hadde fått mange menn ut i byen. Peter fikk en +2 brikke som senatshandling. Denne skulle gi ham en del poeng og selvfølgelig bonustavlene som deles ut etter hver fase. Peter satset hardt på flere senatshandlinger, og klarte dessuten å få ut 2 ganger 9 poeng på Trajanbrikker. Hollender sendte soldater ut til legionæren og fikk der 16

Mesteren planlegger sine handlinger

poeng. Peter ledet ved den siste runden, men Hollender hadde en god del bonuspoeng for 4 og 3 like bygninger. Alle bonuspoengene ble telt og viste at begge spillere, tross ulike satsinger, endte på 164 poeng. Det var imidlertid Peter som var konsul på grunn av sin plassering i senatet, slik at Peter vant på tiebreak.

Delt seier? Nei, svenske blå har senatet i ryggen.

Etter to intense timer med Trajan tok vi fram noe mildere, nemlig det taktiske spillet Terra Nova. Spillerne skal okkupere landområder og sanke poeng for de. I klassisk Winning Moves-stil er det lett å spille TN. Per tur har man tre handlinger; 3x bevege, 2x bevege og settte ut en grensestein, eller 1x bevege og sette ut 2 grensesteiner. I alt lite tematisk, men svært taktisk.

Vanskelige valg i ett lett spill!

Hollender hadde satt seg i en outsider-rolle. Ikke ulogisk når man spiller mot mester-taktiker Peter. Det interessante med dette spillet er vurderingen av de avgrensede landområder. Jo færre sorter, desto mer poeng. Hvis landområde består av en art, får man 3x antall felt. Peter tok en tradisjonell ledelse og parkerte noen av Hollender sine menn tidlig inne. Peter satset på et stort område med kun

De siste gjenværende, men de gule har allerede tapt.

beite, men Hollender gav ham et litt større område, slik at vurderingen ble 2x istdenfor

Hollender slår favoritten!

3x. Slikt ble det mye plaging. Hollender kunne ta flertallet i et stort område og tok ledelsen tilbake. Peter hadde nå en mann mindre på bretttet og satset stort. Hollender profiterte av Peters iver og kunne score hele 44 poeng. Peter kunne ikke reparer dette og skjønte at han måtte gi seg tapt. 1. Hollender 111 2.Peter 57

Gule tyver har kommet seg inn i palasset.

Så ble det tid for tyver:  Der Dieb von Bagdad. Også dette spillet var nytt for Peter, men

Prinsessen sjarmerer og hjelper!

igjen var reglene lett å forklare og spillet lett å spille. Hollender stjal de første skattene, men Peter kom straks tilbake. Så ble det mye flytting av både egne menn og de nøytrale. Hollender tok nå tre skatter på rad og ledet med 5-2. Peter hadde imidlertid alle mennene sine på brettet og kunne også ta tre skatter. Dermed ble det en spennende utvikling hvor begge kunne vinne. Hollender hadde de beste kortene på hånd og kunne hente den sjette skatten.

Bagdads palasser.

Mens Peter skjenket glassene til med mer akevitt, tok Hollender Blue Moon City fram. Begge var enige at sjansene nå var 50% siden BMC-spesialist Black Ant ikke var tilstede. Hollender og Peter gikk hver sin vei og det førte til at

Blue Moon City

noen brikker ble stående lenge på brettet. Dermed har man mindre å bruke og blir mer avhengig av matchende kort. Hollender hadde overtaket på Dragens flammer, slik at han sikret flere ganger 6 poeng. Peter hadde funnet noen fine kombinasjoner hvor man får også utteling for de oppdagete byginger. Hollender kunne profitere av disse og med minimal innsats fikk han

Hard kamp om ofringen
Rare skapninger herjer i BMC

mange diamanter. Peter hadde gjort sitt fjerde offer og måtte nå velge mellom to brikker hvor Hollender hadde flertallet. Han valgte den mest attraktive og dermed fikk Hollender nok til sitt sjette offer og kunne dermed overta tronen etter Black Ant.

Klokken var halv to og begge spillere så tilbake på en underholdende kveld og viste igjen at det finnes så mange spill som fungerer utmerket med to spillere!

Peter vant kveldens best likte spill

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: