Brettspill med Takras #80 feirer med en konkurranse!

Konkurransetid i Brettspill med Takras!

Se video under omtaleteksten for instruksjoner på hvordan du melder deg på konkurransen. Ingenious, et abstrakt spill med mange sterke farger. Dette er et av Reiner Knizias mer utbredte spill, og det er helt uten språkbehov, med bare symboler som er i bruk. Målet med spillet er så enkelt som å ha mest poeng på slutten når brettet er fullt. Men i typisk Knizia-stil, så er det noe spesielt med tellingen.

Hver spiller har et brett med mange hull. Hullene består av 6 rekker, og hver rekke korresponderer med 1 av 6 farger på brettet. Når du får poeng i blå farge, flytter du den blå markøren langs rekken like mange hakk som du får poeng. Dette gjør du med alle fargene etter hvert som du får poeng. Når spillet er slutt, er ditt sluttpoeng den fargen du har kommet kortest med. På den måten blir du tvunget til å spille alle fargene og optimalisere hver brikke du legger ut. Hvordan får du poeng?

Brettet består av heksagonale ruter. Brikkene har samme utforming, men bestå av to slike former ved siden av hverandre. Hver form har et symbol og en farge, og den kan være lik den andre formen, eller ulik. Siden det er både form og farge, er det et fint tilgjengelig spill også for fargeblinde. Når du legger en brikke med et symbol inntil en brikke med samme symbol, får du poeng for antall symboler i rekke, ved siden av brikken du satt inn. Ikke for brikken i seg selv, altså.

Hver runde skal du spille ut en brikke ut fra seks å velge mellom, og så trekke en ny brikke blindt fra en pose. Når brettet er fullt, sammenligner man poengene, og ser hvem som har flest poeng i den fargen de har kommet kortest i. Ved uavgjort sjekkes neste farge som er kortest. Spillet er meget enkelt, og kan også spilles som en slags kabal, hvor du prøver å slå din egen poengsum fra tidligere spillrunder. Jeg liker det godt, og fungerer som en fin filler eller introduksjon til nye spillere. Dessverre er ikke spillet å få tak i på norsk lenger, men så lenge du har en viss forståelse for reglene, er det ingen poeng i å ha dette på norsk.

Konkurranse: Sjekk innlegget på Brettspill med Takras!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: