Middag, dessert og en kjapp Funkenschlager

Pizzaen har kommet!
Nam, dette ser godt ut
Men Takras var sultnest andre runde
Skillz var sulten første runde

Skillz og Takras var tidlig på’n denne dagen og klare for noen fillere. Black Ant fikk ikke lov til å bruke for lang tid med hodelykt og joggetur. Første spill ute var Pizza Theory. Hver spiller skal kjempe om sitt yndlingsfyll på pizzaen. Den ene vil ha kjøtt, den andre grønnsaker og den tredje løk og krydder. Hver runde skal spillerne legge ut en brikke hver på pizzaen, og så skal den deles opp. Dette skjer skjult, og samtidig avslører hver spiller hvordan de ønsker å dele pizzaen, og legger en pinne over pizzaen for å illustrere dette. Pizzaen er nå delt i flere områder, og den som har flertall av sitt fyll får erstatte de andres fyll i de respektive områder. Sånn går det helt til en spiller har fått alt fyllet sitt ut på pizzaen.

Black Ant brukte en egen taktikk på dette: flaks. Han la en brikke på pizzaen og valgte en vilkårlig side på terningen sin. Skillz og Takras kjempet mot hverandre og brukte litt tid på å legge ut brikkene og legge ned skillepinnen. Skillz vant første runde, og alle var klare for en ny runde. Black Ant kjørte på nytt med tilfeldigheter, og ble nesten kastet fullstendig av pizzaen. Tilfeldigheter har ikke rom i dette spillet. Takras feide banen og seiret denne andre runden. Første runde ble en slags treningsrunde.

Pizza Theory er et fint og taktisk spill som tar 10 – 15 minutt å bli ferdig med. Utseendet er helt topp, og spillet fungerte meget godt for en kort opplevelse med taktikkeri.

Ikke godt å se, men det er altså kakebiter
Vinnerne med like tomme mager

Med 5 spillere og en på vei så var det over fra middag til dessert. Sahne ble det neste, og det skal gå fra pizzafyll til kakebit! Skillz fikk æren av å være startspiller, og delte kaken så han sannsynligvis fikk noe for seg selv. Men slik skjer sjeldent, og folk gjør uventede ting. Første runde er alltid lett, det er ingen ting å ta hensyn til. Men så kommer andre runde, og ting blir komplisert. Det blir ikke lettere jo senere man kommer, heller. Sveinmain delte opp kaka, men klarte aldri bestemme seg helt. Black Ant tok den biten Sveinmain absolutt ikke trodde, og planen falt i vasken. Black Ant fordelte, og så var det siste tur med Takras. Enden av visa var at alle fikk over 20 poeng unntatt Takras, som endte på 16. Det handlet nok ikke om å være sunnest, nei.

Funkenschlag kom for dage. Ant hadde kjøpt seg spillet og utvidelsen med Brazil som han hungret etter å spille. Som vanlig var det kjapt mange andre som også ville spille dette og litt motvillig hev Funkenschlag-hateren Sveinmain seg med da alternativene var solo-spilling, eller å gå hjem igjen. Sveinmain prøvde å gå inn i spillet med åpent sinn, det var tross alt flere år siden sist gang, og alle som hadde prøvd spillet etter dette hadde blitt hektet. Kanskje han hadde gått glipp av noe med spillet likevel?!?

Saulius har fått en by oppkalt etter seg!?
Tenketanken rundt brettet

Standardoppsettet ble fulgt som vanlig, og unntaket med Brazil var at 13 og 14 sentralen skulle komme først i bunken etter dette. Black ant bød 4 for den dårligste sentralen, og alle passet. Merkelig at han gikk for en slik dårlig sentral tenkte Sveinmain, men Ant er ikke en drevet Funkenschlager for ingenting. De andre sentralene som var litt bedre ble også fordelt, og så var det husplassering. Selvsagt skulle de som hadde kjøpt dårligst sentral plassere først. Skillz som hadde bydd høyest fikk en by midt inni landet, mens vi andre slo oss ned langs kysten, men ingen hadde finere tomt enn Ant, med 3 forbundede byer ved siden av hverandre og gode utbyggingsområder i sør.

Så ny auksjon og Ant passet på alt som kom helt til det ble hans tur. Selvsagt dukket det opp mange høye sentraler da de andre kjøpte sine, såpass at han kunne kjøpe en 5er sentral til 24 penger uten konkurranse. Når han i tillegg kunne bygge seg opp til 4, og så 5 forsynte byer mot oss andres 2 eller 3 var spillet allerede avgjort på 10 minutter! Sveinmain holdt stemningen oppe under spillets gang, og for å toppe heile skiten ble han selvsagt innebygd og satt med kun 3 sentraler når de andre hadde 5 hver og Black ant nektet å kjøpe sin 6. for å få spillet over i fase 2.

Overlegen seier i sitt nyervervede spill
Det ser vitterlig ut som at Sveinmain koste seg denne kvelden!

I fase 2 fikk Sveinmain omsider lov til å bygge ut, og han «ofret seg for spillet» og sikret seg hele kystlinjen som førstemann ute, og kunne endelig konkurrere med antall byer. Men sentralene holdt ikke helt til byggene foreløpig. Black Ant tok rolig og bygde ut til andre byer, for penger hadde han nok av, og hele sørspissen av Brazil var hans til odel og eie. Takras var eneste som kunne levere til nok byer til å konkurrere mot Black Ant, men med bare 9 byer var det ikke nok. Det ble en solid seier da Black Ant bygger ut 5 ekstra byer den siste runden, og før fase 3 kom ut så var det hele over, til Sveinmains lettelse. Black Ant hadde en overlegen og ikke overraskende seier. Det var lite spenning denne gangen, men gleden over Sveinmains misnøye med spillet var god underholdning for alle rundt bordet.

Det var enda mer tid igjen til å spille et kjapt spill for 6 mann. Bruno har kommet med en ny utgave av Citadels, nemlig Lost Temple. Forskjellen er at her skal man være førstemann til å nå det tapte tempel, og leiemorderen er tatt bort. Ingen vil miste turen sin i dette spillet. Som vanlig skal man velge et rollekort og sende resten videre til nestemann. Når alle har valgt rollene sine så ropes en bestemt rekkefølge ut, og den som har kortet som ropes ut får gjort turen sin. Sveinmain fikk gang på gang være startspiller her, og lå konstant bakerst. Men å ligge bakerst betyr at ingen velger ham. Det var inntil Takras stjal alle hans krystaller.

Sveinmain og Black Ant i tet
Slik så det ut i starten
Og slik ble det på slutten

Alle hadde kommet seg godt avgårde unntann Main, som brukte Funkenschlag-taktikken med at den som ligger bakerst får gjort først. Men plutselig fikk han til en storlager, og fikk kanoen med hele 8 krystaller foran seg og machete til jungelen. Han bykset fra sisteplass og føk helt frem til Black Ant, der han manglet neste machete. Håndsopprekning ble gjort da det skulle bestemmes hvilket tempel som var slutten, da Takras hadde glemt denne lille detaljen. Det ble bestemt å gå videre. Peter fikk være startspiller siste runde, og Takras hadde bare ett felt å flytte for å komme i mål, og ble andremann til å velge rolle. Han valgte tyven, og Peter byttet ikke plass med ham, selv om han hadde shaman. Da ble det Takras som fant det fortapte templet.

Lost Temple var en artigere versjon enn Citadels, der man fort kan bli hengende igjen uten å gjøre noe, pga leiemorderen. Her får man også inntrykk av stigespillet, for det skjer mye tilfeldig underveis når brikker skal snus. En morsom og relativt kjapp variant av Citadels, med mye enklere regler og lettere for folk å bli med på. Bare ikke så lett å ha i lomma pga brettet.

2 kommentarer til «Middag, dessert og en kjapp Funkenschlager»

 1. Fantastisk opplegg !
  Har et multimillionær spill i safen .
  Og har et spørsmål ang Casino delen i spillet.
  I reglene står det ingen ting om spilleren skal kaste 1 eller 2 terninger
  All sunn fornuft tilsier 1 terning, men tenkte at jeg måtte høre med dere gutta .
  Er ikke lett og finne info om dette fantastiske spillet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: