Aquileia og sushisjokk!

!!! Julekalender del 2 finner du her! !!!

Vanvittig bra stemning denne kvelden. Eller var den dårlig? Nei, den var definitiv god, men stemningen ble satt over et dårlig spill, slik var det! Men når alle er enige om at noe er dårlig, da blir det bra stemning! Så det ble video også i kveld.

Sveinmain våger seg til å prøvesmake en sushibit

Vi tok en runde Sushizock am Gockelwok fra vår gode venn Knizia mens vi ventet på flere deltakere. Takras var godt i gang med regelforklaringen, og i mellomtiden kom Main. Han var eneste foruten Saulius, Black Ant og Kim som hadde spilt det før. Men han fikk med seg en ny regel: maks antall terningkast. Vi har nok vært altfor ivrige tidligere og gått etter «husk» fremfor regler. Vi spilte før med ubegrenset terningkast, så lenge man tok vare på minst én terning. Slik er det altså ikke.

Dette brakte en ny følelse over spillet. Det gikk kjappere, og det var mer kritisk å velge «riktig». Taktikk er altså ordet, og selvsagt en dose flaks. Likt som Bluff så er det alltid flaks, men det er jo også en stor del av spillet, som styres av terninger. Regelleser fikk i dette tilfellet aller minst poeng, og ville nok blitt en god venn med Knizia, som elsker minuspoeng.

1. Sveinmain 5, 2. Kim 4, 3. Saulius 1, 4. Black Ant 0, 5. Takras -3

Men hvor ble det av Hollender? Vi ventet litt og prøvde å finne frem de 7 neste til videoen. Og mens vi ventet, snakket vi rundt og endte opp med å ringe. Og akkurat da vi fikk tak i Hollender avslørere Black Ant at han hadde mottatt melding om at Hollender ikke kom! Da satt vi likegreit i gang med filmingen, og nøyde oss med 6 spill denne kvelden, og innspillingen bar stort preg av et stort spill vi alle ser frem til å spille igjen. Men foreløpig er det en hemmelighet!

Men 5 spillere er jo perfekt for en kveld. Det finnes mange gode 5-mannsspill, og Takras hadde med seg nok et i kveld. Aquileia stod for tur. Her skal man kjempe seg gjennom gladiatorkamper og kjøre hest med vogn mot hverandre for penger. Men ikke glem slavehandel og utbygging av nye boenheter og fabbrikkvirksomheter. Men alt dette har begrenset med plass, og det er selvsagt ikke plass til alle. Dette er et worker placement-spill med viktige handlinger og meget begrenset plass. Mekanismene i spillet er også meget unike.

Mange seriøse ansikt mot et så fargefylt brett

Aquileia - Pastellfargespillet?

Sluttspurten er i gang

Vi har alle 30 handlinger til sammen, og det er bare 28 plasser tilgjengelig, og ikke alle er like gode for alle. Pengene kommer i tre valører: gull, sølv og bronse. Det som er stilig, er at man ikke kan betale med feil valør. Selv om gull er verd 4 ganger så mye, så må man ha 2 bronse for å kjøpe noe som koster 2 bronse. Vekslingen kan kun foretas på én av disse 28 handlingene, så den kan det være kamp over. Mye koster forskjellige valører, så selv om du bader i gull, så får du kanskje ikke kjøpt noe likevel. En flott måte å balansere rikdommene på.

"Eg tog ein seiåre"

Main ble startspiller og satte i gang med pengeinntekt i første runde. Alt i etappe 1 på brettet ble valgt for og gæli, deretter var det slåsskamparenaene som fikk tur. Det ble et bygg eller to på måfå, men Main oppdaget fort at man måtte ha slaver også for å få det man ville ha. Han brukte jo slavene til å slåss i arenaen i stedet for bygging. Mange lærdommer første runde, og alle begynte å se viktigheten av å legge seg fremst på tie-breakeren. Etter en runde med faktisk spilling så satt de fleste handlingene i boks, og det er et meget oversiktlig spill. Main hadde planen klar og fikk bygd seg opp noen villaer, men slet med å samle inn kort for sluttellingen. Men da Saulius vant kampen i sirkus, strålte Main opp da han tydeligvis fikk noe som gagnet ham. I siste runde da alle hadde gjort sitt og vi begynte å gjøre handlingene, kom det plutselig fra Takras at han satte inn en av sine brukte arbeidere på nytt i arenaen til alles forbauselse – også hans egen. Det ble god latter rundt bordet, og Takras hadde falt ut litt av gangen denne site og avgjørende runden. Ny regel: du kan gjenbruke arbeidere. Neida!

Sluttellingen ga mange store poeng, mye takket være litt feillesing av reglene, men det var litt usikkert hvilken av S-ene som ville vinne. Kim og Takras var det i hvertfall ikke. Kim havnet langt bakpå, og ble sluttspiller to ganger. Han hadde ikke fått med seg sluttscoringen, og endte opp med hele 0 poeng når opptellingen på villaene var i gang.

1. Sveinmain 125, 2. Black Ant 104, 3. Saulius 100, 4. Takras 89, 5. Kim 43

Et stort minus med reglene er at det mangler et par ting som gjør at man enten må gjette til seg hva som skjer eller søke på nett. I etterkant fant vi ut at det var gjort et par feil som designeren hadde kommet med sine meninger om. Men spillet var meget fortreffelig, og må prøves igjen med riktige regler.

2 kommentarer til «Aquileia og sushisjokk!»

  1. Er Sushizock am Gockelwok nært beslektet med Heck Meck?

    Aquileia har nok lidd et tap i oversettelsen fra Italiensk til Tysk til Engelsk. Trist fordi spillet er medrivende og kjekt.

  2. Det er veldig nært beslektet med Heck Meck. Knizia står bak begge to, men Sushi tillater litt mer taktikk kontrak Heckmeck. Det er en god erstatning for Heckmeck som allerede er en fin filler.

    Aquileia skal prøves på nytt med riktige regler neste gang, det ga jo mersmak 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: