Hollywood eller Dead Wood?

På torsdager kan det også spilles. Det tenker i hvert fall mange i PG. Slik ble det en ny kveld med brettspill igjen. Wouter hadde sendt ut invitasjon og hele 5 spillere møtte opp. Det sentrale temaet denne gangen var ”wood”. Først skulle vi ta reisen til filmbransjen i Hollywood, og etterpå gikk til et sted som ligger i samme kontinent, nemlig Dead wood. To ”wood”spill hos Woodter!

Kveldens første spill ble altså Hollywood. Takras forklarte reglene til dette auksjonsspillet. Alle startet spillet med 3 ulike filmproduksjoner. Disse skal fylles opp med regissør, filmstjerner, kamera, effekter, stunts, etc. I løpet av en runde var det flere objekter å vinne. Som i de fleste auksjonsspill er det den som byr mest som stikker av med bytte. Pengene spilleren betaler blir fordelt over de andre spillerne. Dermed blir det pengene alltid i spillet. To ganger i løpet av en runde er det ikke auksjons, men da fordeles en del mer eller mindre attraktive skuespillere/varer. Spilleren med de fleste skuespillere får da velge først. Folk med fattige

Kveldens beste filmskaper

produksjoner velger sist, slik at denne mekanismen kan støtte de som allerede leder. Men spillet stopper ikke. Rundene går forbi i et høyt tempo og produksjonene blir ferdige og omsatt i poeng. Denne kvelden formet bordet en klar skille, for Kaoleena og Takras fikk lett tak i gode brikker, mens Hollender og Pift ikke klarte å vinne noen gode auksjoner. Wouter startet også bra og klarte å levere tidlig en god produksjon som gav han en del trofeer i løpet av spillet. Pift slet med å vinne auksjoner og når han endelig vant måtte han betale mye for det. Takras gav Kaoleena, som hadde fått mye medvind i spillet, noe motstand. Hollender satset å redde sin poengsum ved å stikke av med den minste produksjonen. Kaoleena måtte kapitulere, men ble i siste liten reddet av sin ektemann som overbød Hollender og vant to små brikker. Kaoleena var ustoppelige denne gangen og ble Miss Hollywood. Brettspillfilmskaper Takras fulgte imidlertid på kort avstand, men Wouter, Hollender og Pift ble utklasset.

  1. Kaoleena 95 2. Takras 88 3. Wouter 73 4. Hollender 48 5. Pift 35

Sikkert på grunn av plasseringene syntes Hollender og Pift ikke så mye om spillet ennå, mens Wouter, Takras og Kaoleena mente at dette var et interessant auksjonsspill. Spillet har en del morsomme omformuleringer som prøver å skape noe stemning i spillet. Om man liker Hollywood eller ikke, det er et svært lett-å-lære spill med enkle mekanismer og dessuten en overkommelig spilletid.

 

Dead Wood in action

Kaoleena hadde forberedt Fresco, men med 5 spillere rundt bordet presenterte Takras heller Deadwood. I dette cowboyspillet skal spillere slåss om de beste bygningene på brettet, og bygge jernbane til byen senter. I byens bygninger kan spillere hente penger og andre fordeler.  I klassisk cowboystil er det en del dueller som utkjempes ved hjelp av terninger.  Dette skjer når en spiller plasserer en cowboy i et hus hvor det allerede står en annens cowboy. Forsvareren kan rømme, ellers blir det duell. Spillet startet med få bygg på brettet, slik de beste plassene (i starten kafeene) raskt ble tatt. Kaoleena hadde fått med seg at Hollender er ofte lett å slå med terninger og satset på at hun ville overleve denne første lett. Hollender

Byen er bygget!

kastet imidlertid en 6-er og drepte Kaoleena cowboy. Flere dueller fulgte og flere cowboyer ble drept. Nye ble også rekruttert, slik at alle overlevde foreløpig. Takras visste at penger kunne føre til seier og hadde begynt å samle en del. Wouter klagde over å være siste mann hver runde, og da hadde alle inntatt plassene sine. Det lønner seg som regel ikke å spille synkront når man er sist. Pift spilte smart og unngikk en del dueller. Takras og Kaoleena oppgraderte sine cowboyer, slik at de får flere terninger å kaste med i dueller mot svakere cowboyer. Hollender ble offer for dette, for han satset mer på pengeinnsamling enn styrke. Jernbanen kom nærmere byen og spillerne så slutten nærmer seg. Hollender ble enda en gang skudd ut av et attraktivt bygg, men pengene var sikret. Pift tok den andre plassen, så hollywoods tapoere kom sterkt tilbake.

1 Hollender 26 2. Pift 14 3. Wouter 12. Takras 11 5. Kaoleena

Woodmaster

 

Dead wood er et interaktivt spill med både spenning og en overkommelig spilletid. Flaksen kan oppsøkes eller kompenseres ved satsing på styrke. Interessant spill med fin balanse mellom dybde og spilletid. WEoodkvelden var over, men alleredwe i morgen er meldt en ny PG.kveld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: