Gåten da Vinci

Mr Happy
Vitruvian Takras-man
Vitruvian Takras-man

Spill som The Enigma of Leonardo har automatisk meget flott grafikk. Tegningene fra Leonardo da Vinci kan brukes fritt siden det er ingen som eier rettigheten på dem, og tegningene er meget flotte. Leonardo refereres ofte til både når det gjelder kunst, ideer og oppfinnelser, pluss mye annet. Spillet har altså tatt på seg tittelen «Gåten Leonardo»

Men dette er ikke da Vinci verdig, jeg må si det rett ut. Spillet handler om å samle 3 like symboler enten horisontalt eller vertikalt, ut fra 5 kort som ligger som et plusstegn foran deg. Hvert kort har 2 symboler, og hvert av disse kan brukes for samlingen. Det eneste som gjør spillet interessant, er at når du bytter ut ett av dine 5 kort, så må spilleren til venstre for deg også bytte ut det samme kortet, med det kortet du kastet. Den spilleren må så kaste det kort han hadde i kastebunken. På den måten må du planlegge litt hva slags kort du kaster. Du vil jo helst ikke hjelpe motstanderne dine.

Analytiker Hollender seiret sist det ble spilt i PG

Når du har fått 3 like symboler, får du en nøkkel med det symbolet på. Spillet har totalt 12 symbolnøkler, og første mann som får 7 forskjellige nøkler, vinner.

Ellers så er spillet veldig pent, men det er jo takket være tematikken og «gratis» tegninger. Men spillet er – for å si det mildt – kjedelig. Man kan holde på lenge og sabotere hverandre, og samme kortet kan flere ganger gå på rundgang rundt bordet. Men det finnes et par lyspunkt fra RightGames: Evolution og Potion-making. Så det kan være en idé å sjekke dem ut om du skal på Essen. Da finner du dem i hall 7, bod 7-05.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: