Norges mest aktive brettspillklubb på nett!
Hollender hadde invitert til spilling en torsdag midt i ferien, og plutselig var det 9 stk som dukket opp! PG-turist Mark hadde nettopp slått Peter og Hollender i oppvarmer heckmeck før alle andre brettspillentusiaster entret rommet. 1.Mark 5 2. Hollender 4 (30) 3. Peter 4 (27)
Det var såpass mange at han måtte bygge ut bordet sitt for at alle skulle få plass. Vet ikke om det var feriestemningen som gjorde utslaget, men Hollender ville ta alle som kom med til Mallorca, eller Finca som det heter ute i Europa. Dermed fikk spillet Finca sin debut i Preikestolen Gamers på den ene kanten av bordet, mens Sveinmain spanderte kake på den andre siden av bordet, nemlig brettspillkake i spillet Piece of cake. Her er det 5 kaker av 11 stykker hver. Kakene er blandet av ymse slag, og det gjelder å få flest stykker totalt av det slaget en samler på, hvis ikke kan en spise kakestykkene sine istedet å få like mange poeng som kremtopper på kaka(1-3) istedet for fra 3 til 11 poeng alt etter kakeslaget en samler på. Takras reagerte raskt på spilletiden som oppgis til 20 minutter for det tar ikke lange tiden å stable 11 stykker på bordet å dele kaken i antall spillere. Men når den som skal dele kaken skal velge stykke sist, kommer tidsaspektet inn. For en vil ikke at de andre skal ta de gode stykkene som en selv samler på. Likevel gikk det hele på et kvarter sånn cirka og alle fikk dilemmaet med å dele kaken.
Vinneren ble….. som kunne gå kvelden i møte god og mett:-) 1. Takras 28 2. Main 24 3.Saulius 23 4. Pift 14
Finca-gjengen hadde startet og spillet var i full gang da hardcore gamer Karoleena gjorde oss oppmerksom på en feiltolkning av reglene. Dette gjrode såpass mye intrykk, at vi bestemte oss for å trykke på restart knappen.
Denne gangen kom
Sven godt i gang og samlet dyre brikker og senere tilhørende bonusbrikker. Mark fikk mange esler, men slet med å omsette dem i poeng. Peter hadde en plan (som alltid), men ble slått av Sven når det gjaldt timing. Hollender forsøkte forgjeves å ta innpå Sven, men kom til kort. Finca er et raskt og engaserende spill med en
del vanskelige valg. Sven utropte seg selv som COMEBACK-KID og vant det hele rojalt. 1. Sven 51 2. Hollender 36 3.Peter 29 4. Mark 28
Sveinmain hadde tatt med Age of Emires III, age of Discovery i plast, og Takras var veldig ivrig på å få testet dette spillet. Sveinmain hadde pugget reglene og var klar. Pift og Saulius ble med og sprettet plasten og ut av eska dukket det opp et hav av vakre figurer og skip. Brikkene var så innbydende at de ble ubenhørlig stilt opp stående av ulike slag som skipsmenn, prester, handelsmenn, soldater og kapteiner, når alt var klart dukket Karoleena opp og dermed var det duket for regelforklaringer.
Egentlig et lett spill å forklare og komme inn i men en bør sette av 15-20 minutter til dette første gangen for å få forståelsen for hvordan det hele henger sammen. Så skulle verden utforskes. Columbus hadde allerede oppdaget Karibien, og resten av verden var klar for å oppdages. Første runde kunne en kun sende folk til Karibien, og dit havnet det mange folk. Etterhvert ble oppdagertrangen pirret noe som også gir seierspoeng og resten av nord og sør-amerika ble oppdaget og befolket etterhvert. Det var mye kamp om ressursene på brettet og også mange som ville utdanne mannskapet sitt til prester, kapteiner, handelsmenn og soldater, noe som gir ekstra brikker til neste runde. Mye kniving om plassene og mange dueller. Sveinmain fikk etterhvert sendt noen soldater til karibien og fikk skutt Saulius sine menn fra 6 til 4 slik at han fikk flertall før 2. telling. Takras rant over av penger og så gjorde Pift så de kunne kjøpe utviklinger som gav den fordeler. Karoleena ble stor på handelsskip, mens Saulius sendte mange folk over atlanteren. Takras fikk også fordelen med å kunne sende 2 ekstra menn over atlanteren hver runde så det ble mange folk fra han over dammen etterhvert. Dette var et spill med mange dueller og mange valg, men en kunne kun gjøre et valg av gangen. Etterhvert ble det ganske klart hvor seieren skulle gå, nemlig til regel-leseren.
Sveinmain ble PGs svar på Leiv Erikson, og ble den store oppdageren av Amerika, mens de andre oppdaget et meget godt og meget vakkert spill som garantert kommer på bordet igjen. Age of EmpiresIII innfridde til gangs, og PG gleder seg allerede til neste gang. Et par timers spilletid må påberegnes med 5 spillere i tillegg til regelforklaring selvsagt. 1. Main 92 2. Takras 77 3. Saulius 55 4. Pift 52 5. Karoleena 51
Eter Finca kom Leeuwenhart (eller på engelsk Domaine) på bordet. Et spill som Mark, Peter og Hollender hadde spilt før. Sven fikk en kjapp opplæring og så startet spillet lett. Sven ble tidlig i spillet instruert til å stenge Hollenders utvidelsesmuligheter.
Peter gjorde en utmerket jobb her, for Hollender tapte rett etter noen viktige gruver og vekk var mulighetene hans for å få noen inntekt i det hele tatt. Peter bygget opp ridderstyrkene sine og sikret gruver. Mark slet med å omringe en eiendom og fikk heller ikke inntekter. Peter hadde fikk hver runde fire mynter og så at den eneste utfordreren Sven satset på fred. Ingen kunne stoppe Peter denne gangen (hvor var Sveinmain når man trenger ham!?), men måtte innse at de verbale kunstene rakk lenger enn de taktiske….denne gangen. peter rundet 30 poeng før noen gik tom for kort. Resten lå så langt bak at de med samlet poengsum heller ikke hadde slått Peter.
Peter ble kveldens konge i Domaine, mens Hollender nok en gang ble helt hjelpeløs i Leewenhart. 1. Peter 30+ 2. Mark 12 3. Sven 10 4. Hollender 9
Takras gikk hjem! og Pift skiftet bord, og dermed var Karoleena og Saulius klar for å teste ut en annen nyvinning fra Sveinmains spillarkiv. Atlantis var kjøpt inn på kontinentet i sommer og klar til å testes. Skepsisen var til å ta og føle på da spillguru Tom Vasell hadde slaktet spillet på BGG. Atlantis er et kappløpsspill hvor førstemann til mål nesten alltid vinner. Her gjelder det å flytte sinne menn på brikker stablet som en sti fra Atlantis til fastlandet. Kort styrer hvor en kan gå og hvor en lander kan en ta brikken bak som gir poeng, fra 1-7 så det gjelder å planlegge sine handlinger. Når brikkene forsvinner dukker vannet opp og da må en betale med poengene en har tatt inn for å passere. Dermed gjelder det å ta inn høye poengbrikker og lage mye sjø for de andre. Minuset er at de andre også gjør det samme til deg.
Karoleena kom seg raskt avgårde, mens Saulius fikk inn gode poengbrikker, men måtte da betale overpris for å passere vannet Karoleena hadde laget for at han skulle komme seg over. Karoleena føyk av gårde i rekordfart, såpass raskt at hun var i mål med sine 3 brikker mens Sveinmain og Saulius kun hadde fått inn en hver. Dermed ble det telling og Karoleena fikk nesten like mye poeng som Sveinmain og Saulius til sammen. 1. Karoleena 53 2. Sveinmain 31 3. Saulius 25
Atlantis var mye kjekkere enn Tom Vassel skulle ha det til, og var et raskt racingspill hvor det gjelder å poengoptimalisere når det er din tur. Ikke akkurat spillet hvor du langtidsplanlegger da det plutselig kan dukke opp vann foran deg som gjør at du må tenke nye planer. Men likevel et raskt, enkelt og kjekt spill!
Neste spill var Cheops; et enkelt taktikkspill. Mark hadde lest reglene nøye, men måtte finlese de igjen, slik at regelforklaringen varte lenger enn selve spillet. I cheops skal man ved hjelp av familiemedlemmer få scarabeesi forskjellige farger. Man kan selge disse og få penger, eller man kan samle disse med håp om verdiøkning ved spillets slutt. Verdien kan imidlertid endre seg, og muligheten for å få ingenting er til stede. Like familiemedlemmer kan imildertid ikke ligge ved siden av hverandre, slik at man får en del taktiske utfordringer. Spillet går så fort at man skal handle raskt.
Peter hadde skjønt dette og avgjorde spillet da andre hadde forstått poenget. Peter fikk en god bonus med en ekstra grønn skatt. Disse gav 70 poeng hver. Vinneren ble denne gangen ikke diskutabel, men fortjent. 1. Peter 410 2.Mark 235 3. Hollender 170 4. Pift 140
Som en avslutning på kvelden ble det enda mere kake (Piece og cake), David og Goliath og som en sikker avslutter: 6 nimmt!
Sahne: 1. Hollender 27 2. Peter/Pift 23 4. Mark 20 5. Main 19
David&Goliath: 1. Mark 63 2. Hollender 45 3. Peter 43 4. Main/Pift 32
6nimmt (3 runder): 1. Peter 34 2. Main 35 3. Hollender 38 4. Mark 39 5. Pift 61