Kongelig bursdagsspilling i Marogs Rike

Sommertid er aldringstid. Allerede har Peter, Saulius og Takras blitt mindre unge i sommer, og nå er det nestemanns tur. Eller neste dame. Kaoleena inviterte til spilling og håpte at det ville komme noen. Det er ikke lett når halve PG er bortreist på ferie, men selvsagt så stiller man opp der det brettspill spilles når man kan! Og selv om det er lite regelmessig spilling, så skal vi holde bloggen i gang selv i sommer!

Med deilig hjemmelaget mat og god kake så satt det stemningen for kvelden. Takras og Vegard ble først, og som en liten oppvarmer kom selvsagt Ubongo 3D på bordet. Selv om dette var Kaoleenas kveld, var det ikke hennes kveld i Ubongo. Men både Marog og Vegard hadde en frydens stund, og sanket inn poeng. Selv om Vegard kom litt inn i spillet, tok han kjapt igjen Takras som bare ikke klarte å få blokkene til å gå opp.

Siste runde er igang, og Kaoleena forteller Bjørg hva som er lurt
Peter og sine 7 fingre!

Et par av venninnene til Kaoleena dukket opp, og Peter klarte å få fri i kveld. Med 7 folk så er det bare ett spill som duger: 7 Wonders! Men med to nye spillere lot vi være å ta med utvidelsen Leaders, bare for å få litt flyt på kvelden. Som vanlig er det vanskelig å oppsummere en runde 7 Wonders, for her er det handlinger som skjer langt fra sin egen viten, spesielt når det ikke er snakk om naboene dine. Litt krig ett sted, noe vitenskap et annet, og blå bygg litt her og der. Men uansett så er det alltid spennende når poengtellingen skal leses opp.

1. Peter 61, 2. Kaoleena 58, 3. Takras 50, 4. Vegard 49, 5. Bjørg 40, 6. Marog 36, 7. Lillemor 27

Brass har egentlig et kjedelig kart

Bordet skulle fordeles på to grupper. Marog tok frem Phenomena, og sporenstraks slo Peter seg sammen med jentene for å spille St. Petersburg. Men det ble nedstemt, og Phenomena måtte vike for Brass, et til nå uspilt spill i PGs rekker. Dette enorme Martin Wallace-spillet krever sitt av småregler og forståelse av spillets gang, for dette er virkelig et gamers game. Vegard og Takras hadde ikke spilt det før, og Marog hadde fordelen av å ha spilt det en gang tidligere. Det å kjenne til hva som er lov og ikke lov, når det er lov og hvorfor ting går an, er alfa og omega. Gang på gang bebreidet både Takras og Vegard seg for feil de hadde gjort grunnet misforståelser og regler de ikke fikk med seg da de ble forklart.

Sammenhengende kanal fra øst til vest
Holder hodet høyt: Marog

Spillet tok god tid, og kanalalderen var ikke over enda. Etterpå var det jernbanealderen, men vi bestemte oss før det ble siste runde for å bare avslutte etter første tidsepoke. Tiden etter er mye av det samme, men med litt mer råvarer og større plassmangel på brettet. Spillet imponerte, og må absolutt komme på bordet igjen, og i et utopi en gang uten at reglene må forklares på nytt. Marog som hadde spilt det før kunne helt uten problem hevde seg som seierherren, for det var liten motstand fra Vegard og Takras.

1. Marog 79, 2. Takras 59, 3. Vegard 49

På det andre bordet ble det som nevnt St. Petersburg. Lillemor og Bjørg hadde ikke spilt det før, og dette har fort blitt et av Peters favoritter, så konkurransen for nybegynnerne skulle bli vesentlig. Kaoleena syns også dette er et flott spill, og har god trening fra nettspilling mot dyktige motstandere.

Nå har sluttsummen forsvunnet i papirhimmelen, men Katrine vant med en liten margin over Peter, som igjen lå et stykke foran Lillemor og Bjørg, om hukommelsen ikke spiller undertegnede et altfor stort puss.

Avslutningsvis så fant 7 Wonders veien til bordet igjen, mens Brass ble ferdigspilt på det andre bordet. Denne gangen også uten Leaders. Lillemor som var helt fersk i en så brettspillfokusert kveld hadde lært godt fra forrige runde, og kunne runde av kvelden med å ta seieren fra de andre med hele 55 poeng.

1. Lillemor 55, 2. Kaoleena 52, 3. Bjørg 51, 4. Peter 44

Det er godt at man kan samles en gjeng og spille flotte spill selv om folk er bortreist. Og med god mat og kake er det ekstra god grunn for å møte opp. Og i kveld var jenteandelen ~43% av de oppmøtte, noe som helt sikkert er en rekord i PG.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: