Funkenschlag funker fortsatt! Og det er ingen Bluff!

Det nærmer seg sommeren, men vi lar oss ikke stoppe av den grunn. Bare det er vindstille er det mulig å begi seg utendørs, selv med kort som ellers ville flagret bort i vinden. Men denne kvelden ble det innendørs i Black Ants deilig varme leilighet. Main kunne ikke ta turen, og da ble øynene store hos mange. Funkenschlag!

Takras hadde funnet en morsom applikasjon til iPaden, hvor man bestemmer startspiller og spillerrekkefølge. Det er mange muligheter, type «Den som har flest 7-tall i telefonnummeret sitt», «Den som sist tok en dusj» og andre helt rare begivenheter. Men en annen type er at hver spiller holder en finger på sin farge, og så spinnes det rundt, til startspilleren er valgt, og rekkefølgen på resten blir også valgt. Morsomt program. Helt unyttig, men morsomt, og fikk lov til å sette rekkefølgen i kveldens Funkenschlag.

Godt over halvveis i kampen om kraft

To markeder i form av nord-og sørkorea. Før kjøp måtte man kunngjøre hvor man skulle kjøpe. Angst for å sitte uten nok ressurser var klart til stede for mange kjøpte nok å fylle alle lagerplassene også. Takras kunne derfor ikke bygge flere runder på rad. Da han forsøkte å bygge, ble det så dyrt at han måtte stå over likevel. Typiske utfordringer i Funkensclag. Hollender måtte betale mye for gode og store sentraler, men sikret seg tidlig nok kapasitet. Kim bygget smart og stengte flere inne. Black Ant klarte å finne rom for ekspansjon likevek. Dette klarte han også da han fikk store sentraler for kostpris.

Ingen tvil om at sentral-Korea og kystlinjen var populær
Økonomimester Ant

Alle andre håpte at Takras ville presse opp prisen, men han sa på grunn av andre utfordringer pass to ganger og så fikk Black Ant en stor gavepakke. Kim og Peter kom hermed på etterskudd og til og med Takras som hadde spilt lenge mot seg selv kom forbi disse funkenschlagringrever. Black Ant klarte å tangere Hollenders kapasitet og visste at han hadde spart mest penger underveis og tok en enkel hjemmeseier. Tidligere vinnere i år, Kim og Peter,  måtte se seg slått med stor margin denne gangen.

1. Black Ant 15 (212), 2. Hollender 15 (144), 3. Takras 13 (139), 4. Peter 12 (295), 5. Kim 12 (288)

Tenk hvor flott det hadde vært om Funkenschlag kom med et Nordic kart. Vannkraft kan utnyttes, og med både Sverige, Danmark og kanskje England, så ville det vært en fin variasjon på råvarer. Er dette bare en drømmevisjon, eller er det mulighet for utvidelsen? Sleng på en julenisse, så er det plutselig et verdensmarked som venter på det.

Utvalget på korte spill i kveld var ikke stort. Takras hadde med seg to nye spill i PG, men Khronos tok for lang tid, og gjeldende establishment kom med et forrykende «URK» når et samarbeidsspill ble presentert etterpå. Da måtte vi finne på noe annet. 5-mannsspillene lot vente på seg i kveld, og vi endte opp med Dominion og Seaside.

Utdeleren av curses fikk minst minuspoeng

Med 5 mann i et 4-mannsspill lot vi oss ikke stoppe. Det er egentlig ikke så mye i veien for å ha en ekstra spiller, annet enn at det er fort gjort å ende opp med null pengekort, spesielt om alle foran deg kjører et «alle spillerne mister 1 kopper fra hånd»-kort. Hånden bestod ofte av curse og poeng-kort for mange i dette spillet. Kortene på bordet var nesten bare 5-er kort. Ett 2-poeng, ett 4, åtte 5ere og én sekser. Pengene ville være viktig i dette spillet, og det var tydelig at det kom ikke til å bli en rekordstor poengsum til slutt.

Curse, curse og atter curse-kort ble gitt til alle, men Peter var en av de få som bare mottok curse, men ikke ga bort til andre. Var det ikke curse, så var det tap av copper. Vanskelig runde å føle seg god på. Bunkene forsvant sakte men sikkert, men poengkortbunkene forble nesten urørt. Med bare én bunke igjen og Kim som hadde 9 penger for hånd, tenkte langt og lenge på hva han ville gjøre. Ville han avslutte spille eller trekke en 6-poenger? Han valgte å avslutte spillet, i god tro om at han hadde opptjent mest poeng. Men til hans fortvilelse hadde Black Ant 1 poeng mer, og kunne gå smilende ut med hodet høyt. Peter, som ikke hadde gitt ut curses, endte opp med negative poeng.

1.Black Ant 12, 2. Kim 11, 3. Hollender 8, 4. Takras 4, 5. Peter -3

En legendarisk seier for Black Ant, og total dominans med kollektiv straff-seier!

Kona til Sveinmain gikk tidlig i seng denne kvelden og dermed stakk han ut på en kveldstur, til Black ant selvsagt. Bluff ble foreslått, og dermed ble plutselig Hollender ekstremt trøtt, skulle tidlig opp neste dag osv. Han overlot plassen sin til Sveinmain og dermed var vi 5 som dro i gang dette spillet. Det ble en ekstremt treg start i 1.runde. Selv med temmelig høye bud, mistet alle kun en terning. Etterhvert eskalerte det litt men ingen røk ut slik tradisjonen er i dette spillet. Alle klamret seg fast med en terning hver, mot Black ants 4! Ant satte budet høyt, Sveinmain advarte Peter mot å se, men likevel åpnet han koppen. NEIIIIIIII! Alle fikk kollektiv straff da budet til Black ant var nøyaktig satt, og dermed mistet alle en terning hver og var ute av spillet på likt. Noe som aldri tidligere har skjedd i PG, og vi har spilt Bluff jevnt de siste 10 årene. Altså en historisk bragd.

1. Black Ant
2. 3. 4. 5
 Peter, Kim, Takras, Svein, alle på kollektivstraff!

Peter slo tilbake med en god avsløring av en bløff han slettes ikke kunne la gå.

Black ant var høyt oppe etter seieren, og det bruker å straffe seg i Bluff. De 5 første terningene ut av spillet tilhørte han og dermed var han 1. mann ut av spillet denne gangen. Takras tok etterhvert følge, mens Kim klorte seg fast sammen Sveinmain og Peter. Kim ble også tom for terninger og dermed var det finale hvor Sveinmain rotet bort en 4-2 ledelse over Peter og tapte!

1. Peter, 2. Main, 3. Kim, 4. Takars, 5. Black Ant

Planking i PG! Endelig er vi med i trenden som startet i 1998!

Peter vant, men var en av de første ut av spillet, sammen med Takras selvsagt som satser som en full sjømann i dette spillet. Kim, Ant og Main var igjen, og alle satt plutselig igjen med en terning hver. Ant sa det var en 4. med i spillet. Kim så og det var 3 toere av 3 mulige, og Ant mistet sin siste terning. Dermed var det finale med Kim som hadde serven. Han satte budet på en stjerne. Sveinmain satt også med en stjerne og tok sjansen på at Kim ikke Bluffet. Han satte budet til 2 stjerner og dermed måtte Kim se. To stjerner åpenbarte seg og dermed fikk også Sveinmain en Bluff-seiere denne kvelden.

1. Main, 2. Kim, 3. Black Ant, 4. Peter, 5. Takras

En hyggelig kveld var over, og kun en dag til neste spillkveld, nemlig Bursdagsspilling hos Saulius:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: