Døds-engel. Dette er Space Hulk på sitt beste

Takras Anmelder
Takras har gjort seg klar for motstand!

Jeg er kanskje litt for glad i Fantasy Flight, for jeg anskaffer meg stadig flere og flere spill fra dem. Den siste ervervelsen er kortspillet Space Hulk: Death Angel – The Card Game. Litt lang tittel, men Death Angel holder i lang grad.

Death Angel er – bare for å ha det nevnt – et samarbeidsspill fra 1 spiller til 8 spillere. Og hvis du allerede tenker at dette ikke er noe for deg, så har du nok rett. Jeg tenker man må like samarbeidsspill for å sette pris på dette. Men hvis du liker det, og samtidig har sans for science-fiction, så burde det egentlig ikke være vits i å lese lenger, og bare anskaffe deg det snarest.

I kortspillet har hver spiller kontroll gjerne over 2 eller 4 mariner, avhengig av antall spillere. Målet med spillet er å komme til veis ende og fullføre oppdraget som står skrevet på det siste kortet. Målet er uvisst, men man vet bare hvor man skal, og gjøre alt som må til for å fullføre oppdraget. Disse marinene er såkalte brødre, det vil si religiøse brødre som holder sammen i tykt og tynt. Og det de gjør, gjør de med overbevisning.

For å overleve i spillet, må man selvsagt beskytte seg, gjerne angripe, eller bruke verktøy som finnes på brettet. Men hver spiller må gjøre dette i skjul, så det er ikke forutsigbart hva som kommer til å skje. I tillegg kommer det etter hver runde, en hendelse som kan påvirke i god eller dårlig grad. Det er mye usikkert. Men det som er sikkert, er at disse Genestealers (alien-aktige vesen) kommer til angrep, og de må dø. Fortest mulig. Mister man soldatene man kontrollerer, har man ikke mer å gjøre i spillet. Og eneste måten å komme videre på i spillet, er nemlig å tømme området for Genestealers.

Terningkast bestemmer utfallet, så man kan ha mye flaks, mye uflaks, eller klare seg akkurat greit nok, eller bitelitt for lite. Og det gjør det hele litt ekstra spennende. Dette er et spill hvor man tror at alt er tapt, men så klarer man seg gjerne likevel. Det er mye som kan skje som endrer tilstanden hele veien. Jeg liker dette godt, og spesielt godt at man kan spille det alene.

Og da var det tid for video!

4 kommentarer til «Døds-engel. Dette er Space Hulk på sitt beste»

  1. Blir skummelt å komme på spilling hos Takras neste gang. Mer happy trigger type skal en lete lenge etter;-)

  2. Hehe, ja, bare å passe seg! Nei, jeg holder trigger-happy-biten til blinkskyting og video. Men jeg har i det minste våpenrekvisita til videomaking!

  3. Kortspill alene…..Hmm…trodde det ble kalt kabal?

  4. Avansert kabal i så måte. Liker muligheten, for det er et flott spill. Og tro meg: mye bedre enn kabal!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: