Konger og romere i Marogs Rike

Kaoleena ser mørkt på kortene sine

I kveld skulle Riket bli utfordret. Her skulle vi kjempe med våre verdens-undre, slåss om forestillinger i våre arenaer, og bygge en by en konge verdig. Meget passende for Marogs Rike. Først ute var det gode, gamle (?) 7 Wonders. Kjapt å lære, kjapt å spille og kjapp turordning. Vi har snakket så mye om dette spillet at det ville vært meget overflødig å nevne ytterligere. Har du det ikke, så skaff deg det!

Hverken Kaoleena eller Marog hadde prøvd dette før, og Hollender gikk gjennom reglene. Det er mange kort å lære seg, og ikke alt gir mening. Marog er i hvertfall en krigersk type og gikk rett på krigskortene. Han ville få en hard erfaring mot slutten når det gjelder poeng ved å gå den retningen. Kaoleena satset litt forskjellig, og kom på en delt 4.-plass. Pift har visst kontroll på spillet, og satset ikke på militærmakt. Det gjorde heller ikke Takras som var en av hans nabo og hadde bare Vegard å forholde seg til på krig, men det ignorerte han. Således kunne Pift gå seirende ut av spillet.

7 Wonders – skuffer aldri. Nå kan vi vente spent på utvidelsen og se om den har noen god effekt på spillet. Som du kanskje husker fra sist gang vi var i Marogs rike, så var det en mystisk penn med sort magi tilstede! Denne gangen var det Hollender som skulle bli utsatt for denne. Sjekk video!

1. Pift 48, 2. Takras & Hollender 45, 4. Vegard & Kaoleena 43, 6. Marog 25

Marog gir deg "blikket"
Kort, kort, kort og fly!

Da var det på tide å dele opp gruppen. Battlestar Galactica fristet for enkelte, men ikke for alle, selv om det støtter 6 spillere. På det ene bordet ble det Airlines over Europe, et Union Pacific-spill bare med fly. Utseendemessig ligner dette på Ticket to Ride, men spillmekanismen er noe helt annet. Flyene man plasserer har ingen praktisk betydning annet enn å okkupere poeng som brukes som aksjeverdi. Men det ser ganske stilig ut. Spillet handler om å ha majoritet i aksjer når det er scoring, og det skjer 3 ganger i løpet av spillet, men det er litt tilfeldig når det skjer. Og hver gang der er din tur må du prioritere hva du vil gjøre, for du får bare én handling per tur.

  1. Gjøre aksjene mer verdifulle.
  2. Bytte aksjene mot en spesial-aksje.
  3. Få penger av banken. 4. Legge ut aksjer fra hånd.
Flykaptein Pift til årvåken tjeneste

Spillet var en behagelig opplevelse og var lettspilt. Det tok ca 75 minutter som det stod på esken, og det var litt analyse paralyse. Med 5 spillere blir jo dette noe annerledes og gjerne litt mer konkurranse om markedet.

1. Pift 95, 2. Takras 92, 3. Kaoleena 81

Colosseum ble spilt av Vegard, Hollender og Marog, og de skulle alle kjempe om romernes gunst. Hvem ville få de beste teaterforestillingene og hvem ville gå seirende ut med tommelen opp? Spillet har mange vakre komponenter, især disse adelsmennene som går rundt og besøker de forskjellige arenaene. Men spillet er dessverre ikke som man først tenker og gir en litt flatere opplevelse enn førsteinntrykket tilsier.

Who dares challenge the Emperor?

Marog fikk for første gang i PG tak i det dyreste programmet og klarte med dette å vinne hele konkurransen om konkurranser!

1. Marog 98, 2. Hollender 91, 3. Vegard 77

Pift skulle opp tidlig neste dag og måtte ta kvelden. Klokken var enda ung, bare halv elleve, og Kingsburg ble funnet frem. Denne gangen med noen små regelendringer fra sist spill. Det er merkelig hvordan det stadig dukker opp nye regler til spill fra FF. Dette blir første gangen med 5 spillere og samtidig spille med ordentlige regler! Kaoleena har finkjemmet regelheftet nå og funnet alle feilene til Takras’ initielle regellesing.

Vi er midt i det andre året, og embetsmenn skal velges
Men! Hollender overrasker med terningene
Og Hollender er nominert til terningkaster 2011

Til å være et terningspill er det samtidig mye annet enn flaks som spiller inn. Her handler det om å lese motstanderne sine og gjerne gamble litt på hva du tror de andre kommer til å gjøre. Men det kan fort snu retning slik at du ikke får ut terningene dine der du vil ha dem. Terning + Hollender = uforutsigbart. Rullet alltid det han ikke trengte, men likevel så holdt han et godt løp med gode ressurser og mange poeng. Både han og Takras måtte gi slipp på et bygg det andre året etter en krig, og mistet mange poeng. Men de tok seg godt opp igjen, og spesielt Takras fikk en liten ledelse mot slutten.

Den siste krigen var tøff og krevde hele 9 stridspoeng for å overvinne. Dette hadde ikke Hollender, som lå godt i ledelsen, og mistet et dyrebar bygg som sendte ham helt bakerst i rekken. Kingsburg er godt balansert slik, at man kan satse masse på ressurser og bygg, men da kommer striden og setter deg tilbake på rett spor igjen.

En meget jevn kamp i Kingsburg denne kvelden, og spennende å følge med på utviklingen!

1. Takras 38, 2. Marog 36, 3 Kaoleena 35, 4. Vegard 34, 5. Hollender 33

Poengene ligger sykt tett, men Takras stakk av med seieren til slutt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: