Bedre med en ny spiller enn 9 på loftet!

Vegard var tilbake etter PGs korteste opphold i kongens klær. Vet ikke om PG var dimmegrunn nok, men uansett klarte han det og det var kjekt for oss i PG. I tillegg var Ebi igjen på plass, denne gangen med en kompis Salih, og dermed var vi plutselig 9 stk på loftet. Funkenschlag dukket raskt opp på det ene bordet, mens Pift hadde lyst til å teste ut St. Petersburg på det andre, da han kun hadde spilt det på web.

Ikke på web, men på table

Etter de obligatoriske regelforklaringer så var vi i gang. Salih satset friskt på kort i blå fase, mens alle bunkret opp med grønne kort som vanlig. De røde ble jevnt fordelt, men så kom det i 1. runde hele 4 røde kort som utvidelseskort. Dermed havnet 2 på hånda hos Sveinmain. Pift fylte også opp hånda si og med varehuset hadde han en stund hele 4 kort på hånda.

«Jeg klarte det!»
1. Sveinmain 83
2. Salih 69
3. Ebi 62
4. Pift 51

Sveinmain og Ebi satt med hver sin pub. Reglene satt bedre og bedre etterhvert til de som ikke hadde prøvd dette før, og Salih fikk igang et meget godt poeng-lokomotiv på de blå kortene. Sveinmain hev seg på og kjøpte akademiet, samtidig som han hadde en del røde kort som gav både seierspoeng og penger. Dermed tok han mer og mer innpå. Pift slet med få blå poeng, mens Ebi prøvde å dekke luka han også. Til slutt var den blå bunken tom, og det ble spilt ut runden. Det var mange svette rundt bordet som slet med å få nok penger til å kjøpe ut kortene de hadde på hånd. Sveinmain klarte det, Salih hadde akkurat nok rubler, mens Pift brant inne med et kort, og dermed 5 poeng minus. Til slutt ble det en fordel å ha spilt dette spillet før, og Sveinmain kunne innkassere seieren med 6 forskjellige røde kort. Ebi hadde 7 forskjellige, men klarte ikke tette luka.

St.Petersburg nærmer seg mer og mer et klassikerstempel. Et meget solid spill som innfrir som en god og lett hovedrett igjen og igjen.

De andre var ikke halvferdig ennå, så dermed tok vi likegodt en tur til DiceTown. Salih måtte rekke en buss, så hvorfor ikke spille DiceTown frem til bussen gikk. Så ble det. Her ble det mye bankrobbing, gullvasking, stjeling, og dueller om den beste pokerhånda. Alle 5 pokerterningene kastes, og du må beholde en. Vil du beholde flere, eller færre, så har du god mulighet til det bare du betaler for det selvsagt. Dermed ble det mye psykologisk satsning og desperate betalinger, til banken for å kaste på nytt. Sheriffen var en lukrativ stilling da det ofte ble likt i duellene og gull og penger ble overstrødd sheriffen. Ebi ble til slutt den raskeste skytteren i byen og kunne sende de andre spillerne ut i solnedgangen.

Dicetown funker for såvidt godt, og er vel etter Bluff det beste terningspillet der ute. Underholdende, men som vi gjorde i dag gjør det ingenting å forkorte spillet en smule. Dette kan gjøres ved å ta vekk 5-10 kort fra beste hånd, eller fjerne litt gull før en begynner å spille.

Funkenschlag ble også denne mandagen tatt fram. Fem erfarne spillere skulle bygge energinetteverket i Kina. Karftverkmarkedet er forutsigbar i denne varianten. Sentralene ligger i oppløpende rekkefølge. Vegard bygget raskt opp en søppelmonopol og plasserte husene i sør. Peter startet med olje og fikk etter hvert tak i noe uran. Han startet også i sørkina. Hollender (kull og hybrid) og Black Ant (kull+uran) startet i nord. Saulius valgte kull og olje sentraler og sperret raskt inn Hollender. Så startet den vanlige knivingen med rekkefølgen, utbygging og satsing på store sentraler. Alle fulgte hverandre hakk i hæl fram til stufe 2. Da fikk Black Ant tak i den første 6-er sentral (30-søppel), men det kostet ham 78 elektro. Prisene for store sentraler gikk nå til værs. Hollender kjøpte 33,3 sentral for hele 100. Penger var det nå nok av, men mange slet med å få opp kapasiteten på sentralene i samme tempo. I tillegg ville ingen gi andre for lett tilgang til billige råvarer. Vegard kjøpte en 6-sentral (kull), mens Black Ant erstattet sine atomkraftverk med andre store sentral. Stufe 3 kom og utbyggingen nærmet seg raskt 15 byer.

Black Ant hadde nå en produksjonskapasitet på hele 18, men fikk ikke bygget mer enn 11 byer. Vegard kunne komme på 15 byer, men håpet på en runde til, så han stoppet på 13 byer. Hollender med kapasitet på 16, bygget sin 15.by. Saulius bygget også sin 15., men hadde bare energi til 13. Peter hadde mer enn 100 elektro på hånd og klarte å bygge 4 byer og kom på 16 totalt. Med en produskjonskapasitet på 17, vant Peter funkenschlag for første gang. Hollender hadde noen få elektro for lite til å bygge sin 16.by, og måtte være fornøyd med sølv denne gangen. Vegard og Saulius hadde 13 byer, men Vegard hadde 15 elektro mer på hånd. Black Ant fikk en sjelden bråstopp og endte på 11.

Peter, det 8. under

Etterpå tok vi en runde med årets mest populære spill hittil, nemlig 7 wonders. Etter en halv time med rask spill og et kaotisk bordbilde vant Peter med ett poeng foran Black Ant. Kjekt og raskt!

Til slutt tok vi en runde diamant med 8 stk. Utrolig mye nerve i dette spillet med så mange spillere. Ofte ble potten meget stor, dvs. det var mye diamanter som hang igjen i gruvegangen. Det gjorde det fristende for mange å springe tidlig, men kun hvis en kunne gå ut alene selvsagt. Stor stemning som vanlig og utrolig morsom spilling igjen. Pift ble den beste diamantjegeren, men Saulius ville ha revansje, og de andre 7 var ikke vanskelig å be. Dermed satte vi igang. 6 etter 1. kortet lå det 6 diamanter i gruvegangen. En, to, tre, så var plutselig 4 spillere på vei ut gruva samtidig, til rå latter fra de andre. En ussel diamant pr. mann var utbyttet der de satt slukøret i teltet. Det er dette som gjør Diamant så BRA! Spesielt med mange spillere hvor potten lett kan bli på en 5-7 diamanter, med mange som vil ut samtidig, men hvem tør?!? …….. vant denne gangen, og det bra med diamant er at selv med en Jan Teigen avslutning og 0 poeng så har en hatt det like moro å spennende som den som vant:-) diamant er fortsatt meget avhengighetsskapende. Kun for enkelte: 2 dager til neste spilling:-)

Pift hypnotiserte alle andre med blikket sitt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: