Jakten på Tobagos skjulte skatter

En tropisk øy full av skatter som bare ber om å bli oppdaget venter på deg og dine motspillere. Øyen er vakker og har et veldig variert landskap. Du kjører rundt med ATV for å traversere landområdene, i håp om å finne de største skattene.

For å finne en skatt må du finne frem ledetråder. Hver spiller sitter med 4 kort hver, og disse kortene er en ledetråd hver. Ledetrådene er gjort i form av bilder, så ingen lesing er nødvendig i hele spillets gang, så lenge reglene er lært. siden det ikke er bilder her, bruker jeg tekst. Eksempel på en ledetråd er «Skatten befinner seg i den største innsjøen». Da velger neste spiller å flytte ATVen sin eller legge til flere ledetråder. For hver nye ledetråd som legges ut, må det være nyttig informasjon. Det er ikke lov å legge ut at «Skatten er ikke i fjellet» når man allerede vet at skatten er i en innsjø.

Små brikker legges ut på de feltene der skatten kan være. Da er det lett og oversiktlig å se hvor skatter kan ligge, og hvor du bør flytte bilen din. Det er til enhver tid 4 forskjellige skatter på brettet. Når en ny ledetråd legges ut, velger spilleren hvilken skatt det skal gjelde for, og så fjernes evt. ledetrådbrikker fra kartet, og plassene innsnevres. Det er en snedig og morsom måte å drive skattejakt på.

Når skatten blir funnet, vil alle spillerne som hjalp til med ledetråd få lov til å få en andel av skatten. Den som oppdaget skatten får lov til å velge først ut fra tilfeldig trukne skattekort, med verdier fra 2 til 6. Er man sist i rekken, må man ta det kortet som blir til overs om alle velger å si pass, eller om alle andre allerede har valgt sin andel.

Brettet har består av 3 deler, hvor hver del kan snus, derfor er det mange forskjellige brett å utforske, og det blir sjeldent likt. Men likevel føler jeg lite mestringsfølelse i spillet. Man velger seg ledetråder og setter ut brikker. Så er det opp til neste spiller å bruke dette videre til sin fordel. Tilfeldighetene som oppstår med skattetrekkingen er en morsom måte å gjøre det på, men siden det er så tilfeldig, er det likevel ikke så altfor spennende å finne en skatt.

Spill det med dine barn, og jeg er sikker på at du får en flott opplevelse. For barn er nok dette en skattejakt av ypperste klasse. Jeg er også meget fornøyd over utførelsen av spillet. Meget flotte komponenter som gjør det ekstra gøy å spille. Temaet passer nemlig meget godt til mekanismen som er tatt i bruk. Anbefales, ja, men vil nok ikke mase om å få det på bordet altfor ofte.

En kommentar til «Jakten på Tobagos skjulte skatter»

  1. Tilbaketråkk: Kryptiske vikingruner i Amsterdam – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: