Innvielse av Takras’ arena

Chunk: Listen, okay? You guys’ll never believe me. There was two cop cars, okay? And they were chasing this four-wheel deal, this real neat ORV, and there were bullets flying all over the place. It was the most amazing thing I ever saw!
Mikey: More amazing than the time Michael Jackson come over to your house to use the bathroom.
Brandon Walsh: More amazing than the time you saved those old people from that nursing home fire, right?
Mouth: Yeah, and I bet it was even more amazing than the time you ate your weight in Godfather’s pizza, right?
Chunk: Okay, Brand. Michael Jackson didn’t come over to my house to use the bathroom. He was about to. But his sister did.

The Goonies – en kjempeflott film jeg husker godt fra oppveksten. Jeg så at de solgte en 25 års jubileumsutgave av filmen nå, og der var det et brettspill inkludert! To fluer i én smekk, med andre ord. Jeg gikk rett til kassa og fikk tak i herligheten. Har du ikke sett filmen, er det noe som er verd å få med seg. Eventyr av god klasse. Brettspillet er av en annen sak.

I kveld skulle Takras’ Arena innvies. Uten særlig møbler hadde Black Ant vært så praktisk å ta med seg to stoler. Vi snudde en lekegrind opp-ned, og plutselig hadde vi et bord ekstra.The Goonies kom frem på det ene bordet. Takras hadde lest reglene en halvtime før, og de var ikke særlig vanskelige. En blanding av Ludo og Cartagena, så har man dette spillet. Man bruker kort for å flytte figuren sin, og tilfeldigheter bestemmer om du klarer deg godt. Plutselig kan du gå fra å ligge først til å havne bakerst. Alt kan skje. Det var et kjapt spill, helt ok, og tok bare et lite kvarter å bli ferdig. Hollender lå i ledelsen, men det likte ikke Saulius så godt, så han puttet ham i fengsel. Takras lå så i tet, men Saulius flyttet en av gullmyntene til Takras over til Herman. Takras kom så i mål uten nok gull, og tapte først. Herman kom i etterkant inn i mål som vinneren. Saulius spilte skikkelig taktisk og ofret sin seier for å forhindre oss andre.

Legg merke til det flotte bordet

The Goonies var et flott spill rent visuelt, men veldig grunnleggende og lite utfordrende. Det var en grei forrett, og vi kunne så gå over til noe litt tyngre. Mens vi hadde oppvarming med Goonies, hadde Black Ant, Ebi og Pift gått rett på sak med Dominion. Lekegrinda var helt greit for kortspill, men sikkert ikke helt behagelig å sitte ved. Black Ant gikk av med seieren her, etterfulgt av Pift og Ebi.

Spillet trenger stor plass på bordet. Hver spiller sitter med en mini-Carcassonne foran seg

Endelig fikk jeg sjans til å finne frem Vikings. Michael Kiesling slår til igjen med et flott og velbalansert spill. Reglene kan være litt voldsomme til å starte med, men etter en runde eller to så sitter de godt. Det man i tillegg må være klar over, er sluttellingen. Hollender leste dette på handoutene, noe de andre spillerne ikke gjorde. Han tok poenget tidlig, og ladet opp mot slutten.

Ved å spille avanserte regler skal man hver runde gjennom en auksjon for å bestemme hvem som blir startspiller. Man byr da pengene man har tilgjengelig. Startspilleren har fordel av å kunne fjerne en av tretten vikinger, og deretter bli først til å trekke brikke fra brettet. Dette gir en stor fordel. Spillet er kjapt, involverer alle sammen og har stor sabotasjefaktor. Det går an å kjøpe ting man ser at de andre spillerne trenger uten å gå særlig i minus selv. Om man blir fattig på penger er det likevel god sjans for å få de brikkene man trenger, ettersom spillet ikke straffer de som ikke har penger.

Jeg litke det godt, og jeg tror det kommer på bordet igjen senere. Flotte komponenter, greie regler og hurtig spilt. Hollender gikk med en strålende seier med hele 61 poeng. Herman 38, Takras 29 og Saulius 15. Hollenderne tok seiersbildet sammen.

Ikke én, men to ikke-urfolk

Hvordan ville en runde med 7 Wonders fungere med 7 vidunderlige spillere? Det hørtes ut som en ypperlig anledning å teste ut. Vikings og Dominion ble ferdig samtidig, og da ble det 7 undre med 7 spillere.

Det som er så flott med 7 Wonders er det faktum at alle spillerne gjør sine handlinger samtidig. Så sendes kortene videre til naboen sin. Naboene sine kort kan gi store uttellinger i poeng for deg selv, og de er til stor hjelp for utviklingen av ditt eget under. Taktikken er helt annerledes med 7 spillere enn med 3, og det fungerte veldig godt. Det er vanskelig å holde rede på hva andre enn dine umiddelbare naboer har foran seg, men slik som i Dominion er det umulig å få full oversikt. Det gjør opptellingen på slutten desto mer interessant!

Stor plass på bordet, men lett å holde oversikt over sine egne kort
Stor aktivitet for alle spillerne

Black Ant satset på forskningskort og jeg selv prøvde på militærmakt. Militærmakt fungerer veldig godt med færre spillere, men hadde langt fra samme uttelling med 7 spillere. Black Ant tok inn store poeng med sine forskningspoeng, og håvet inn hele 25 poeng for dem. Det han ikke var klar over, var at Saulius hadde tenkt i nøyaktig samme baner, men endte opp med utrolige 38 poeng i forskningskortene. Det var mange poeng å hente inn. Et spill som klarer å engasjere 7 spillere og holde dem aktive hele veien slik som 7 Wonders er et spill som fortjener ros. Dette vil utvilsomt komme på bordet igjen senere. Stor gledesfaktor.

Resultatet? Takras gjorde opptellingen og regnet til slutt sammen poengene. Ved å avsløre én og én spiller og hvor mye poeng de har, og begynne på bunnen, øker spenningen på de som ennå ikke er nevnt. Til slutt var det Black Ant og Hollender, og Hollender hadde langt flere poeng enn noen andre. 1. Hollender 62, 2. Black Ant 47, 3. Pift 42, 4. Saulius 41, 5. Takras 37, 6. Ebi 27, 7. Herman 23.

Hollender, det syvende under

En kommentar til «Innvielse av Takras’ arena»

  1. Takker alle for en fin kveld i Takras’Arena i går! Imponerende at referatet denne gangen var på plass før jeg kom på kontoret i morges. Enig med Takras at Goonies ikke var det store, og at filmens er trolig mye bedre enn spillet. Vikings var absolutt interessant og lett å spille, mens 7 wonders er det mest engasjerende spillet jeg har spilt med 7 spillere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: