Midweek hos Takras

På en onsdag, av alle dager, så ble det ekstra spillkveld hjemme i Takras’ lille hjem. Pift og Black Ant fant veien frem, og Black Ant hadde med seg en ekstra gjest fra Danmark, nemlig Herman. For å varme opp kvelden begynte vi med St. Petersburg. Black Ant som har en fantastisk dårlig forhold til regler, forklare reglene til oss andre helt ypperlig. Første runde var avgårde, og allerede fra starten av var det Black Ant som tok ledelsen. Han hadde tydeligvis spilt det før. Pift lå helt bakerst med et par stusselige poeng, og innså at han hadde gjort noen dårlige valg. Herman brukte litt tid på å forstå rekkefølgen av fasene og uttelling av kortene, og pengebruken var litt for stor, så han satt noen runder og bare sa lortespill og piss (pass på norsk). Det var selvsagt med et snev av ironi, for spillet i seg selv var en god opplevelse.

Black Ant, vinner av sburg

Rekkefølgen av handlingene trekkes først tilfeldig, deretter går det på rundgang. Dette er rettferdig med tanke på at førstemann i fasen har en stor fordel. Spesielt om det er få kort som kommer på bordet. Pift var tidlig ute og kjøpte et blått kort som kunne oppgraderes billig senere. Problemet var at han ikke fikk tak i noen oppgraderingskort, og satt der med en helt ubrukelig egenskap i flere omganger. Takras fulgte Black Ants handlinger og anskaffet seg mange inntekstkort i den grønne fasen, og det viste seg å være en god strategi. Men likevel så gjorte Black Ant en skikkelig god handel ved å anskaffe seg forskjellige kort i den oransje fasen. Å ha forskjellige kort gir enormt stor uttelling helt i slutten, og da ble det plutselig store gap i poengfordelingen.

Greie regler, konkrete handlinger og litt tilfeldigheter. St. Petersburg var virkelig et velbalansert spill med store muligheter for sabotasje, planlegging og interaksjon mellom spillere. Ikke rart at Black Ant ville ha det frem etter mandagens spillbonanza.

Hvem kom først? Black Ant eller brettspillet?

Takras hadde ordnet med Høna eller egget? Et lettbent familiespill med spørsmål de aller færreste kan svarene på. Man skal svare på spørsmål som alle begynner på «Hva kom først…», og deretter to alternativer. Det som er morsomt, er at det faktiske svaret med faktaopplysninger står på baksiden av kortet, så det er ikke bare helt vilkårlig hva som er rett eller galt. Hva kom først, Asfalterte veier eller Oppblåsbare dekk? Spilleren som har turen skal få velge først. Om en annen spiller ønsker seg det poenget, kan han utfordre svaret. Dersom spilleren svarer feil, vil den som utfordret få poenget. Om spilleren har rett, må utfordreren gi fra seg et av sine egne poeng til spilleren. Det er 5 kategorier i spillet. Har man et kort i hver kategori, går man bare til plommen i egget på brettet, og vinner. Et kjapt spill, hyggelig i selskap, og tok bare et par minutt å åpne til vi var klare for å spille. Black Ant gikk av med seieren, og det så ut som den største selvfølge for ham å vinne.

Diamant må selvsagt frem igjen. Dansken Herman syns dette spillet var meget fortreffelig, og sa ikke at dette var et lortespill. Så når selv dansker kan like dette spillet, da må det være bra!

Black Ant hadde en storslått kveld, og gikk av med seieren i samtlige spill! Men vi håper at dansken fikk et godt inntrykk av Norge, og at han kommer til å spille flere brettspill i tiden fremover.

Diamant is forever

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: