Midtuke spilling

Midt i en travel uke med julens forberedelser, avslutninger og julehandel, er det heldigvis noen som legger til rette for andre avslappende aktiviteter. I kveld var det midt ukespilling hjemme hos Hollender. Vegard kommer alltid (når han er hjemme). Sveinmain fikk overbevisst kona si om viktigheten med å møte opp i kveld, mens andre slet med framkommelighet på grunn av arbeidsreiser.

Med regjerende Ubongomester Vegard på plass, kom først ubongo på bordet. Hollender jr deltok også, men valgte den lettere siden for å kunne slåss om diamantene. Når man har brunt seg på Ubongo 3D og Extreme, blir det plutselig ganske lett med den vanlige Ubongo. Vegard viste sin hurtighet med å legge brikkene raskt på plass og samtidig ha valgt ut sine tenkte diamanter. Ubongo har blitt en bestseller i Norge og vil nok finne veien til mange stuer årene som kommer.

Junior fikk beskjed om å legge seg, slik at Vegard og Hollender kunne starte med en annen favoritt, nemlig Agricola. Hollender hadde akkurat forklart små investerings- og yrkeskortene til Vegard da Sveinmain annonserte sin komst om en liten time. Utvidelsene med kort gir Agricola mye interessant, men spilletiden øker også. Derfor ble kortene lagt vekk denne gangen. Vegard har spilt Agricola såpass mange ganger, slik at han vet hvilke nye handlinger som kommer og sånn cirka når. De første rundene var ganske symmetriske. Tre, åkre og korn ble samlet. Vegard tok noen leire for å ta den første store investeringen, liten ovn. Dette ga ham 8 mat da han slaktet 4 sauer. Hollender utvidet huset sitt og tok dermed imot et nytt familiemedlem i runde 7. Vegard fulgte runden etter, slik at det var temmelig likt så halvveis i spillet. Da fikk Hollender tak i masse tre, som han brukte til tre enger. Dyrene fulgte rundene etter, mens en leireovn genererte mat til folket. Vegard slet med å få tak i tre, men renoverte huset sitt til stein og fikk til sammen 5 medlemmer. En steinovn gav ham 8 mat hver gang han bakte, slik at det ble liten sult i spillet. Hollender tok igjen trevarene rett før Vegard og bygget tre staller med resultat at det ble staidg flere dyr på gården hans. Etter den siste runden hadde Hollender et fult brett, mens Vegard slet med å få enger og dyr. Hollender vant også denne gangen med 43 poeng. Vegard hadde et temmelig tomt brett som ikke så ut at han ville få 33 poeng. Agricola er et bra spill som fungerer også godt med to spillere. Vi brukte 45 minutter (uten kortutvidelser).

Vegards brett.
Hollenders brett.

 

Genialt, såpass gammelt og spesielt spill at det til og med står «Strategispill» på eska for å prøve å selge det i Norge. Et abstrakt spill hvor det gjelder å score poeng i forsjellige farger, og den fargen en har minst av når spillet er slutt er de poengene en får. En må

Brettet er fult, spillet er over!

derfor balansere poengscoren sin. Hollender føyk ifra i starten og fikk mye god poengsanking. Sveinmain og Vegard slet mer, men fikk også dreisen på dette etterhvert. Vegard stengte igjen grønt område når Sveinmain kun hadde 4 poeng. Derfor ble det vanskelig å score grønne poeng heretter. Sveinmain så at Vegard ikke hadde satset på lilla ennå, og prøvde å stenge igjen lilla, men Hollender trengte også lilla og åpnet feltet og lilla ble enklere og enklere å score til Sveinmains store fortvilelse. Likevel ble det ganske tett på slutten, hvor alt jevnet seg ut.

Genial mester!

Vegard avsluttet det hele med visshet om at seieren var hans. 1. Vegard 10 2. Hollender 10, men dårligere 2.brikke 3. Sveinmain 9.

Hollender hadde skrytt av sine ferdigleste regler, derfor etterlyste Sveinmain noen nyheter på bordet denne torsdagskvelden, og nyheter ble det. Timbuktu er vel ikke noen ferskvare på brettspillfronten, men for oss i PG var dette en like god nyhet som 7 wonders eller andre fra Spiel10.  I Timbuktu skulle alle få sine 8 kameler full av varer av 5 ulike slag trygt og godt frem til Timbuktu. På veien møter en plyndrere 3 ganger ved 3 spillere. Hvor plyndrerne lurer vet en ikke helt. Men en får noen indikasjoner på hvor disse plyndrerne lurer og i løpet av hver gang, så får en vite 3 av 5 mulige steder, som avslører seg etterhvert.

Harde beregninger hvor tyvene skal slå til.
Oversikt over eget brett og kamelenes ferd i bakgrunnen.

Det er altså et deduksjonsspill hvor det gjelder å ikke plassere kamelen sin med en verdifull last med gull og vann, akkurat på den plassen der plynderne var ute etter gull og vann. Men var de ute etter kaffe og krydder så går din kamel fri. Slik går spillets gang og kamelene mister varer etter hvert som spillet går. En skulle tro det var Knizia som hadde laget spillet, da hver vare en mister øker verdien på de som fortsatt har igjen denne varen. Vi kom oss alle til Timbuktu også denne kvelden med mer eller mindre varer. Hollender og Sveinmain hadde begge 20 varer igjen på kamelene sine, mens Vegard hadde hele 24 varer igjen da spillet var over, og dermed vant Vegard med hele 151 poeng, mens Sveinmain og Hollender endte opp på 114 poeng hver.

Timbuktu er vel det beste og kjappeste deduksjonsspillet vi har spilt i Preikestolen gamers så langt!

En meget hyggelig kveld var over. Da er det bare å glede seg til juleavslutningen på spill-loftet mandag kl. 20.00. Alles hertzlich willkommen:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: