Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Internasjonal seiersrus på spillloftet!

Posted by preikestolengamers den 24. februar 2009

For å starte med det første…. Black ant og Sveinmain deltok med liv og lyst blant frender i nordfylket på Midwinter 2 i helgen og må få benytte anledningen til å takke for en strålende helg med mange kjekke nye bekjentskaper, mange kjekke spill og et glimrende utført arrangement.

Vi kommer til neste år også – bare meld oss på med det samme.

Så til mandagens spillsesjon : Mens vi ventet på noen spillere med forsinkelse, startet 6 PG-ere med Vett&Vedding. En grei starter som har kommet på bordet med jevne mellomrom. Kort spilletid og samlet engasjement holder styrken i dette spillet. Aart ble med i spillet i runde nummer 2, mens Ebi og Camron ventet på kveldens hovedrett. I kveld var det en del spørsmål som man kunne tippe rett elller nesten rett, slik at det kom mange nesten like svar på bordet. Dette førte til små marginer og harde veddekamper. Det femte spørsmålet inviterte til diskusjon og kunne nesten føres opp som FAQ på forlagets side; «hvor mange olympiske mesterskap vant Johann Olav Koss?». Han hadde vunnet tre distanser i ett olympisk mesterskap, det vil si til sammen tre gull medaljer. Riktige svar burde altså være tre. Likevel klarte spillets forfatter å finne et fjerde (oppdiktet) gull. Svaret ifølge kortet var 4 (1500m, 5000m, 10000m og sammenlagt). Den siste medaljen hadde ingen hørt om, heller ikke Koss selv! Avstemning i gruppen førte til støtte til forfatterens svar, noe som gav Sven full uttelling.

Hollender fikk 24 poeng i den nest siste runden og rykket fra.
Vett&Vedding
1. Hollender 41
2. Arild 26 (er alltid blant de fremste i V&V)
3. Sven 18
4. Aart 10
5. Pift 2
5. Black Ant 2 (like mange poeng som sist gang)
Gruppen delte seg og på hovedbordet havnet 5 spillere med til sammen 4 nasjonaliteter. Den eneste urbefolkningsrepresentant Sven foreslo å spille Elfenland. Dette ble vedtatt under forutsetning at han selv skulle forklare reglene til alle nykommere. Dette gjorde han på en imponerende flerspråklig måte. Startet på bokmål, fortsatte på engelsk og sluttet på jørpelandsk (da han antok at alle forstått reglene). Peter var noe skeptisk, men våknet da han hørte ordet «sabotasje». Rotveltene kan settes inn for å plage andre. Sven startet som Fjeldes store hjemmefavoritt og hentet med en gang 6 menn hjem ved å bruke bare 6 kort i den første runde. Resten måttte bruke flere kort for å få færre folk fra brettet. Som en støvsuger ryddet Sven brettet for egne menn. Peter og Ebi kom sterkt tilbake i løpet av de siste to rundene. Camron og Hollender ble tvunget til å skape store avstander mellom gjenstående menn på brettet og måtte dermed ofre en del.
Mens alle trodde at Sven innfridde forventningene, la Ebi en svært plagsom rotvelt rett før Svens siste by. Sven, som hadde hentet hele 19 menn fra brettet, kom ikke i mål og mistet ett poeng. Ebi slo elfenlandmesteren med også 18 menn, men med flere kort på hånd. Peter hadde spart mange kort til en sluttspurt, men kom en mann til kort.
Elfenland
1. Ebi 18 (5 kort)
2. Sven 18 (1 kort)
3. Peter 17
4. Holllender 16
5. Camron 15
Trans Amerika ble det siste spillet på hovedbordet denne kvelden. Lette regler og enkel mekanisme gjorde at spillet startet raskt. Sven koste seg, da han vant den første runden, for vi andre fem fikk inntil 5 straffepoeng. Hollender vant runde 2 med store forskjeller. Runde nummer 3 gikk til Peter, mens Camron kjørte ut av banen. Dermed ble spillet avsluttet. Dette kom alt for overraskende for Ebi som foreslo at vi andre kunne fortsette til kun en spiller var igjen. Hvor har vi hørt slike husregler før? Camron var fornøyd da han hørte at han i hvert fall hadde sikret Hollenders seier. Venner hjelper hverandre!
Trans Amerika:
1. Hollender 6
2. Sven 4
3. Peter 3
4. Ebi 2
5. Camron
Denne kvelden skulle også Arild debutere som regelforklarer i PG. Spillet som skulle testes var Stone Age og Arild gjorde en jobb main kunne vært stolt av. Ikke bare forklarte han spillet svært bra. I god mainånd ”glemte” han å opplyse om et par taktisk viktig trekk og prinsippet : Den som har mange kort i dette spillet vinner (noe som senere likevel skulle vise seg å være feil)
Slik gikk det. Aart og Arild hadde teft og flaks, mens Pift og Ant utgjorde baktroppen. Aart befolket området som besatt, men klarte likevel på mirakuløst vis å holde liv i flokken. Arild fulgte tett bak, og sanket kort etter kort. Pift og Black ant fikk til lite, trillet enere og toere og utviklet seg i takt med en brunsnegle i en komposthaug (Vits hørt på Midwinter : Har du hørt om de to sneglene som var på vei over en riksvei ? Den ene til den andre : ”Hei, nå må vi skynde oss. Kystbussen kommer om en time…..)
Nok om det… Aart og Arild fortsatte stormløpet mot mål, og Aart tok en overlegen seier på hele 201 poeng. Arild tok en sterk 2.plass med 146 poeng. Ant og Pift knivet om å unngå den forsmedelige sisteplassen. Pift hadde god kontroll med masse gull da det hele var nesten over, men tok i siste liten en skikkelig ”Haugan” (se sist referat om Emira). Han satte to folk i hytta – det gikk som det gikk – to ble til tre – og vips….. han hadde en mann for mye og en mat for lite og 10 minuspoeng. Dermed endte han på 86 poeng mens Black ant knepent klarte bronsje med 89.

Etter at Aart gikk i seiersrus tok vi en kjapp omgang blokus trigon. Arild fikk smertelig føle på hvorfor dette spillet heter noe med blokkering og ble sperret av Black ant på alle fronter. Pift fylte opp i andre enden men stoppet på andre siden. Ant fylte brettet rutinemessig fra midten og ble kvitt alle sine brikker, mens Arild og Pift endte med en hel del hver. En grei filler som noen hater og andre elsker…
Stone Age
1. Aart 201
2. Arild 146
3. Black Ant 89
4. Pift 86
Neste mandag nye sjanser!
Reklamer

7 kommentar to “Internasjonal seiersrus på spillloftet!”

 1. Anonymous said

  Eg er framleis imponert over antall spel på ein kveld… Korleis får de til det? Eller er det berre vi i BrettVett som er treig? :-/Bjornagain.

 2. Vi er nok ikke av de raskeste vi heller. Men vi har nå utvidet åpningstidene med en halv time i begge endene. Fra 20.00 til 00.30.Mulig alle spillene kan ha noe med at jeg ikke var tilstede…Hilsen Sveinmain

 3. Tror det var en moderat spillkveld. Som sveinmain påpeker, har PG ikke de raskeste spillerne. Vi avsluttet halv tolv denne mandagen. En del av spillene tok ikke lang tid: Vett&Vedding, Trans Amerika og Blokus er spill som varer fra 15 til 30 minutter hver. Stone Age og Elfenland tok selvsagt mer tid. Det er også avhengig om en skal forklare reglene eller ikke. Hvis vi bare hadde hatt lange og tyngre spill, ville vi ha mistet noen lojale medlemmer. Derfor er oppskriften som regel en 3-retters spillkveld! HilsenHollender

 4. Hei PG…Kjekt å høre at dere hadde det flott på MidWinter II. Vi er selvsagt tilbake med MWIII til neste år 🙂 – og kanskje vi får til en eller to spillelørdager før den tid?Med Hilsen Einar Hansen (Artefact)

 5. Marielle said

  Heihei folkens ;DKoslig at dokker hadde d kjekkt på Mid Winter ;DEg har lagt ut ein link t dokkas blogg på min blogg ;)Håpe d går greit.. Sei ifra åmm dokker ikkje vil ha d bilde der. :DEt stort smil fra Marielle i Haugesund 😀

 6. Flott Marielle, bare legg ut linken vår! Fortell oss gjerne hvor vi finner siden din også, så vi kan gå inn å lese bloggen din:-)Vi kommer tilbake neste år….Hilsen Sveinmain

 7. Knut said

  Johan Olav Koss har vunnet fire olympiske medaljer. 3 på Lillehammer. I tillegg ble han ble Olympisk mester på 1500 m 1992. I svaret har det sneket seg inn en vanvittig gal tilleggsopplysning. Nemlig at han skal ha vunnet et sammenlagt gull. Det eksisterer som kjent ikke. Lærdommen er klar. Ikke ta med tilleggsopplysninger. De er en unødvendig kilde til forvirring og feil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: