Kirkespilling ++ i PG-junior

Som ungdomsansvarlig for GO! i Jørpeland kirke trengte vi et kjapt spill som kunne engasjere opp til 10 personer. Vett og Vedding ble et naturlig valg. I bakhånd tilfelle det skulle komme ektremt mange hadde jeg fretex-scoopet mitt True or False. 6 barn dukket opp og alt lå til rette for en runde Vett og Vedding. Men ungdom er ungdom, og da andakten var ferdig så var alle gutta klare til å spille bordtennis. Men i kirkelig tradisjon så ble tvang innført, og alle ble nødt til å spille en runde Vett og Vedding. Hvordan skulle det gå med dårlig motiverte ungdommer? Reglene ble forklart og ord som kjedelig og bordtennis ble nevnt relativt ofte, så tok vi prøverunden, og alle var i kirkelig tradisjon frelst. Ungdommene svarte på alt fra samiske tradisjoner til fjordlengder, og satset det remmer og tøy kunne holde. Vi rakk vel 5 spørsmål før vi måtte returnere, men ingen ville slutte det av. Siste runde ble tellende, og i kirkelig tradisjon tok leder Olav og tømte bedehuset for gods, gull og skriftlærde. Han tok en overbevisende seier. Mulig det var fordi spørsmålet dreide seg om Sissel Kyrkjebø. Hadde det blitt spurt om Eddie Skoller hadde nok stillingen blitt en annen. Ungdommen likte spillet, og ikke minst de voksne som selvfølgelig aldri hadde sett et slikt «kunnskapsspill» før. Ja, Vett og Vedding innfridde til det fulle:-)

På kvelden ville Hildegunn spille Vett og Vedding igjen, hun syntes det var så kjekt. Junioravdelingen ble innkalt til spillkveld, og Vett og Vedding kom på bordet. Etter 7 runder satt Black ant igjen som vinner hvis jeg ikke husker helt feil, men barna var like fornøyde for det. De klarte å komme nærmest riktig svar på flere av spørsmålene, noe som selvføgelig gav gjenklang i skjetonger og jubelrop.

Etterpå tok vi en julegave i bruk. Packeis am pol ble spilt. Her gjelder det å karre til seg mest fisk uten at de andre får tak i den. En kan stenge hverandre inne, og ikke minst stenge seg selv inne på et isflak fullt av fisk, og på den måten få utrolig mange poeng. I 1. runde vant familien Black ant med Philip på 1. Men familien Sveinmain ville ha revansje, og det ble en skikkelig en. Familien Sveinmain tok de 2 første plassene med Hildegunn på 1. Alle syntes det hadde vært en meget god PG-juniorkveld, med snop og det hele. Juniorene kunne legge seg som vinnere, med et smil om munnen:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: