Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Agricola, trenger en å si mer?

Posted by preikestolengamers den 6. januar 2009


Alltid etter en fredag er det spennende hvor mange er klar til spilling allerede mandag. Denne gangen møtte 4 spillesugne opp for en kveld i brettspillets tegn. Vegard skulle ha forberedt Blue Moon City, men hadde fått for dårlig tid til å komme gjennom materien. Sveinmain prøvde å sette i gang Industria, uten helt å forstå reglene, og derfor ble det i stedet en runde Agricola.

Hollender hadde satt seg inn i reglene, og forklarte det hele med basispakken. Sveinmain syntes det lignet på Zooloretto, helt til Black ant foreslo å slakte Pandabjørner… Vi andre prøvde å forstå så godt vi kunne uten at alt «satt som ei kula» for det. Men i gang kom vi, og da 1. harvest dukket opp og vi andre trodde vi hadde det, dukket kortet Fences opp. Hollender hadde selvfølgelig sikret seg startspillerbrikken, hadde masse skog på lager og gikk for å sikre seg en innhegning med Sau før 1. harvest. Men Sveinmain ante ugler i mosen, kjøpte de 2 sauene rett foran nesa på Hollender for så å kaste den ene sauen av brettet fordi det ikke var rom for han hverken i herberget eller i stallen. Etter dette ble innhegningen til Hollender stående tom lenge… Sveinmain derimot fikk et bettlerkort etter litt klabb og babb i 2. harvest. Alltid kjedelig når en ikke forstår det alle andre har forstått. Slik ble det en del av i denne jomfruturen i Agricola. Ulike strategier ble prøvd på veien mot målet. Vegard satset hardt på grønnsaksdyrking. Det samme gjorde Black ant uten samme hell. Hollender visste når de gode kortene kom, og satset alt på disse, samt å oppgradere huset sitt. Sveinmain satset på mennesker, dyrehold, og oppgradering av hus. Ingen visste hvem som var i nærheten av å vinne når spillet var slutt. Alle hadde en følelse av at Vegard var den sterkeste. Denne gangen stemte det.
Vegard 33
Sveinmain 30
Hollender 24
Black ant 18
En tankefull natt ventet oss alle, det har i allefall Agricola gitt oss. Om dette blir årets hit i PG gjenstår å se, men en ting var vi alle enige om: Agricola er mye, mye bedre enn Puerto Rico!
Vi gleder oss allerede til neste mandag….

http://www.youtube.com/get_player

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: