A painfull deductive evening….

Endelig en superfredagsbrettspillkveld på oss gutta i Preikestolen Gamers igjen. Liv Johanne hadde bidratt med sjokoladekake, og alt lå godt tilrette for en hyggelig kveld på spill-loftet. Og når til og med Aart dukket opp, da skulle det bli en skikkelig spillkveld da!

Men antallet var det litt ugunstige, nemlig 6, så vi startet forsiktig med en runde Ave Cecar. Black ant fikk fordelen med å være startspiller, og landet ett felt før første innsnevring, og der ble han stående til alle hadde passert han, godt sperret inne. Alle byttet litt på ledelsen, til Sveinmain satte inn støtet, og lå i solid ledelse hele siste runden, helt til oppløpet da han gikk tom for kort, med jubelstemning for de andre rundt bordet. Hollender kjørte seg inn til en god seier. Aart på andre sikret dobbelt Nederlandsk. Mens Morten på 3. poengterte at han ble Norgesmester.

1. Hollender
2. Aart
3. Morten
4. Peter
5. Black ant
6. Sveinmain DNF

Mens vi ventet på at Innante skulle ankomme tok vi en runde Bluff. Peter hadde aldri spilt det før, men kom kjapt inn i det. Det var nå veldig lenge siden vi hadde spilt Bluff, faktisk så lenge at det var bare så vidt at Black ant klarte å finne spillet. Det ble vel en av de jevneste Bluffrundene i historien. Før avgjørelsen skulle falle hadde 3 spillere en terning igjen hver. Aart viste størst kløkt, og klarte å trekke det lengste strået, og som dere ser på bildet var han meget fornøyd:-)

1. Aart
2. Peter
3. Hollender
4. Morten
5. Sveinmain
6. Black ant

Innante ankom, så vi tok likegodt en runde til. Dette medførte at Aart sin suksess varte cirka i ett minutt, for i første trekk i det nye spillet mistet han alle sine 6 terninger, og snipp snapp snute så var seiersgliset vekke. Det ble nok ikke like jevnt som i 1. runde, for Sveinmain nektet å miste terninger. Før avgjørelsen skulle falle hadde han 5 terninger mot Black ants ene, og det gikk som det måtte gå.

1. Sveinmain
2. Black ant
3. Hollender
4. Morten
5. Peter
6. Birger
7. Aart

Innante hadde hatt en laaang dag på jobben og takket for seg, så da var dilemmaet hva skulle entre bordet nå. Mens Black ant var på do, skyndte vi andre oss å slenge Mystery of the Abbey på bordet, et spill Black ant ikke liker. En kjapp regelforklaring og kortene begynte å bevege seg rundt bordet for hver runde som gikk. Noen trodde morderen var tynn, andre tykk. Peter prøvde å skaffe seg billige poeng med å si at morderen er ikke father Martin, at morderen ikke er en Fransiscaner, men fikk desverre bare servert mange gode vitser om det hele men ingen poeng. Men han snudde all pepperen til slutt da han klarte å avsløre morderen, noe som gav 4 poeng.

1. Peter 4 poeng
2. Aart 2 poeng
3. Sveinmain 1 poeng
4. Morten og Black ant begge -1 poeng
6. Hollender -2 poeng

Her er en kjapp oppsummering av spillet:
http://www.youtube.com/get_player

Morten og Aart gikk hjem så siden klokken kun var ett, så tok vi likegodt en runde Blokus trigon. Det gikk overraskende kjapt, spilte vi lyn-utgaven? Men brikkene haglet på brettet i et tempo som ville imponert Simen Agdestein. Hollender ble tilslutt bygd opp i ett hjørne(hvis det finnes på 6kantete brett), og var ute av spillet, mens det ble meget jevnt på oss 4 andre.

1. Sveinmain og Black ant 9
3. Peter 10
4. Hollender 19.

Og mens kvelden enda var ung tok vi tilslutt en runde Ubongo, på max vanskelighetsgrad. Sveinmain tippet 4 diamanter på Hollender på forhånd, men han hadde trent, og scoret overraskende høyt.

1. Peter 6 i sin beste, og 3 i sin nest beste
2. Sveinmain 6 + 2
3. Hollender 5 + 3
4. Black ant 5 + 2

Her er en video ved kveldens slutt, tror jeg….
http://www.youtube.com/get_player

Kun 4 dager til det er mandag og spillkveld igjen, i Grotten….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: