Qwirkle og Ubongo-aften hos Sveinmain

Hva gjør en en fredag når en har masse tid og det regner ute? Spiller brettspill så klart. Denne gangen skulle Black ant senior og junior, spille med Sveinmain Senior og dattra, samt junior som kontrollør. Først ute på menyen sto en nykommer fra tyskland, Ubongo. Sveinmain fryktet at spillet lignet på Ligretto, mens Black ant hadde SET i tankene da vi oppdaget timeglasset i spillet. Og etter en kjapp prøverunde bars det i gang. Alle hadde nå 43 sekunder til å ta opp de riktige brikkene, få brikkene riktig plassert på brettet, flytte brikken sin, og ta to diamanter helst i den fargen du samler på. Vi spilte den letteste varianten, og det ble litt forskjell på voksne og barn, så neste gang spiller nok de voksne med vanskeliggrad 2, dvs. 4 brikker, istedet for 3. Men barna likte det, selv om det skilte litt. Og en vanlig Ubongorunde kan du se her:
http://www.youtube.com/get_player
Ubongo var faktisk behagelig stressete, uten mye mas og kjas. Rett og slett morsomt, og spillet gav en god stemning! Anbefales… Etter at Ubongo var spilt, så bars det over til mine jenters favoritt for tiden, nemlig Qwirkle. Til og med hun på 8 synes dette er topp. Selv om hun egentlig ikke er så glad i å spille spill, har dette truffet hjarta hennes. Denne gangen var hun ikke med, men vi andre skulle få en kjekk spillopplevelse. Ikke minst er det å få lov til å si Qwirkle på godt norsk en opplevelse. Det kan bare sies når en har 6 på rad i forskjellige symboler eller farger. Barna på 10 hadde det toppers, og skjønte taktikken med spillet kjapt. Og det ble ikke dårligere av at barna slo de voksne.http://www.youtube.com/get_playerEn hyggelig ettermiddag med 2 kjekke spill både for barn og voksne:-)

En kommentar til «Qwirkle og Ubongo-aften hos Sveinmain»

  1. Flott at dere hygger dere! Vi i Vennerød Forlag er veldig stolte av Ubongo og Qwirkle. Både Ubongo og Qwirkle er spill med bred appell: spillene bygger bro over generasjonskløften og kløften mellom erfarne gamere og uerfarne spillere. Både min datter på 11 år og jeg er hekta på Qwirkle. Enkelt å lære, stor gjenspillbarhet og varierte taktiske muligheter. MVHKnut StrømforsVennerød Forlag AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: