Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Krigen man gladelig forlorade

Posted by preikestolengamers den 2. september 2008

Endelig klar for hverdagens høydepunkt – mandag kveld og brettspillaften…..

Mens brettspillelskere varfarter til Essenmessa hvert år, har PGs-spillutviklere tatt turen nord-østover til Umeå for å finne Juvelen blant juvelene i brettspillverden. En skikkelig skatt skulle åpenbare seg for Preikestolen Gamers denne kvelden, nemlig Svea Rike. Det luktet nytt av spillet da plastikken ble sprettet og innholdet luktet på, og til dere spillutgivere der ute(Nordberg og Strømfors) så har de altså i Sverige klart å gi ut et spill i ny drakt til halv pris av hva det ville kostet i Norge…

Nok om det: Svea Rike skulle inntas og det til gangs. Vi var alle venner og skulle kjempe kriger sammen, trodde Sveinmain og Hollender, helt til Peter ødela hele krigsutbytte til Sveinmain med sitt hendelseskort. Og det var hendelseskortene som krydret spillet, og de var det mange av. Sveinmain tok hevn på Peter med å ikke delta i krigene mot Praussen, slik at Peter tapte slaget og 2 forlegningskort. Hollender fant også ut at det var lurest å spille for seg selv, og ikke ha midlertidige venner. Hollender satset på historiekort, men fant på slutten ut at en skulle ha flest like kort, som ga poeng. Det ble en hard jakt på de rette kortene på slutten, og han fikk samlet noen fine serier. Men Peter og Sveinmain drepte hver sin dronning hos Hollender, så vips så var 2 seierspoeng vekke, og Hollender ute av tetkampen. Peter tjente stort på 2 kriger mot Russland, som Sveinmain og Hollender ikke kunne boikotte da Peter hadde så gode kort at krigen ville vinnes uansett. Peter fikk selvfølgelig dobbelt utbytte, og tjente godt på slutten av spillet. Etter en nøye fintelling ble det følgende resultat:

1. Sveinmain 14 poeng(2 gull, 5 forlegning, 4 tropper, 1 historie, 1 handel +1 spesial)

2. Peter 12(3 gull, 3 forlegning, 3 tropper, 2 historie, 1 handel)

3. Hollender 9(0 gull, 4 forlegning, 3 tropper, 2 historie, 0 handel)

(Seieren gikk visst til hodet på Main:P)

Svea Rike besto helt klart testen, og til at spillet var fra det forrige århundre og i tillegg svensk imponerte stort. Skal ikke se bort fra at det blir en tur til Svea Rike også neste mandag…

I og med at vi ble 6 spillere på en kveld Sveinmain fryktet kun 2, så ofret Morten, Black ant og Arild seg, satte seg på det andre bordet, og spilte Palazzo.

Engelen av skrinet forklarte reglene og byggingen begynte. Utfordrerne fulgte hverandre tett. Fylkeskommunen slet med mange bygninger og få vinduer. Black ant fikk praktfulle men akk så få og lite homogene hus. Mens Arild både fikk høye, homogene og mange nok husdeler.
Arild : 51 p, Black ant 45 p, Fylkeskommuen 42 p

Siden vi var så kjapt ferdig tok en en runde Alhambra på tampen. Som alltid sliter en fælt hvis en lar bymuren styre sine valg, noe Fylkeskommuen slet med en periode. Arild var sikker på en lett seier, men gikk på en lilla smell i siste fase. Dermed stakk Black ant nok en gang av med en Alhambra-triumf.
Black ant : 146 p, Arild 136 p, Fylkeskommuen : 117

Ny samling neste mandag, med eller uten Jamtland og Harjedalen….
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: