Varme brettspill i en sval grotte!

Det er fellesferie, ute er det langt over 20 varmegrader, spill-lokalet ligger på toppen av bakken, svette syklister ankommer, hva er deiligere enn å sette seg inn i en sval grotte og spille brettspill i kjekt lag. Black ant holdt tradisjonen i tro ved at den som bor nermest, alltid kommer sist. Vi andre hadde i mellomtiden fått opp igjen temperaturen i Grotten med en runde Project Pornstar. Black ant hev seg med oss 3 andre og dermed var det i full gang med lugubre filmproduksjoner. Hollender (som må sies alltid å spille på hjemmebane når det gjelder temaet for spillet) satset på Hardware, mens vi andre prøvde å kjempe så godt det lot seg gjøre. Den som ledet fikk alltid svi mest, og Sveinmain hadde en skikkelig Club 4 film klar da Vegard spilte Aids-kortet på filmsettet hans. Den ene smittet den andre, og vips så var hele filmproduksjonen og meget viktige seierspoeng en saga blott. Vegard fikk ha sine «skuespillere» i fred, og klarte til slutt å innkassere seieren. Det skulle bare mangle, da han hadde desidert størst pornobart av oss alle rundt bordet denne kvelden, noe som definitivt er en stor fordel for å trekke de beste til akkurat sin film.
1. Vegard 26
2. Hollender 24
3. Black ant 18
4. Sveinmain 14 (med Aids).

Forretten var unnagjort, og dermed ventet hovedretten. Det ble litt frem og tilbake hva en skulle velge, og Vegard måtte gi seg som vanlig (neste gang Vegard!) og valget falt denne gangen på en sjelden gjenganger, men et kvalitetsspill av de sjeldne, og ikke minst et utrolig vakkert spill, nemlig JAVA. Det trengtes virkelig en oppfrisking av reglene, men etter litt hurtiglesing var vi i gang. Her gjelder det å bygge seg opp i høyden og innkassere mest mulig poeng som mulig hver gang det er din tur, i tillegg posisjonere seg mot slutt-tellingen som er meget viktig poengmessig, og kan gi store utslag. Hvis noen sliter med å telle til 6 av og til 7, så får en god trening på det i dette spillet. Det ble en del omrokkering av brikker for å melke ut mest mulig poeng hver runde. Men vi klarte det i et overraskende tempo, og var ferdig i løpet av 1,5 timer. Black ant klarte igjen å vinne Java, også denne gangen, da han fikk gleden av å starte slutt-tellingen, og fikk maksimal pott der. 1. Black ant 83
2. Sveinmain 75
3. Hollender 57
4. Vegard 56

Black ant feiget ut mens han enda var på topp, så vi andre 3 tok frem ett av våre dessert favorittspill: Einfach Tierish. Det ble 2 meget spesielle runder. 1. runde kom alle de blå kortene meget tidlig, og en rakk ikke få mange poengene før spillet brått var slutt. Tror Vegard tapte med 36 penger på hånd…
1. Sveinmain 6 poeng,
2. Hollender 2×0 poeng
3. Vegard DNF.
Neste runde ble helt annerledes. Poengkortene strømmet på bordet, og det ene budet var høyere enn det andre. Pengene fløt lenge helt til det begynte å bli ekko i lommeboka. Alle satt med 3-4 pengekort hver på hånd da en 6 poenger kom på bordet. Hollender som hadde vunnet forrige kort bød 4, noe både Sveinmain og Vegard passet på (ikke mye penger igjen da). Spillet sluttet ved neste kort, og ved opptelling av penger var det Hollender som tapte med sine 10 penger på hånd mot Vegards og Sveinmains 13 penger. Hollender tapte på sin dyrebare satsning.
1. Vegard 36
2. Sveinmain 32
3. Hollender DNF (25 poeng brant inne).

Klokken var bare 24.00 så hvorfor ikke satse på ett nytt spill igjen: 6 nimmt! Vi spilte best av 3 runder a 8kort fra samme stokk, med spilte kort liggende på bordet mellom hver runde. Her ble det mange dyrebare valg underveis.

1. Vegard 28
2. Hollender 35
3. Sveinmain 44

Vi tok like godt en ny runde mens natten enda var ung. Sveinmain knuste de andre i denne runden med meget gode sannsynlighetsberegninger i følge han selv:
1. Sveinmain 5 kuhoder
2. Hollender 42
3. Vegard 55

Ingen hadde sovnet enda så kun 5 timer til enkelte skulle på jobb så hvorfor ikke ta enda en runde. Denne gangen med Vegard som mattegeni. 1. Vegard 16 kuhoder 2. Hollender 33 3. Sveinmain 48. Trøtte, men lykkelige over å ha hatt nok en kjekk spillkveld kunne en legge hode på puta og la tankene kverne over kvelden en liten time til søvnen tar en, og en våkner alt for tidlig av vekkerklokka neste morgen. Det er hardt å jobbe dagen derpå en brettspillkveld i Preikestolen Gamers.

http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: