Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

2007, en brettspillopplevelse!

Posted by preikestolengamers den 30. januar 2008

Vi er nå godt inne i 2008, og hva passer bedre, for meg Sveinmain, enn å ta ett tilbakeblikk på året som gikk: 2007. Som nevnt i en annen blogg var det over 55 spillkvelder fordelt på rundt 64 forskjellige spill, og over 150 spillsesjoner totalt, og jeg hadde vært med på de fleste. Hva var hot, og hva var not, heng med og du skal få finne det ut!

La meg begynne med årets dessert som vi kaller det i Preikestolen Gamers. Der er det uten tvil ingen over, og ingen ved siden. Guilliotine ble helt klart årets dessert. Når et dessertspill først slår an, så bruker det å gjøre det skikkelig. Guilliotine er ikke av de mest avanserte spillene, men teksten på kortene er på engelsk, og det tar noen runder å komme inn i kortene, men spillet er enkelt, og kortene med sine tekster gjør spillet enormt morsomt. Det er mye interaksjon, og stor stemning skapes. Det er nok derfor spillet først og fremt har slått til i den grad det har blitt i vår spillgjeng.
Årets forrett: Money. Det er vel det spillet som ble spilt mest før vi begynte på selve spillinga. Det er kjaptspilt og engasjerende med masse interraksjon.
Årets familiemeny/lunchmenyer for mitt vedkommende med en spilletid på inntil 45 minutter mot maks en time må bli die Baumeister of Arkadia. Spillet gikk raskt, med masse interraksjon, og en morsom poengtelling, tett etterfulgt av Boomtown, og selvfølgelig i år også for mitt vedkommende: Pompeji(blir visst aldri lei av det spillet).
Årets Hovedrett: Her var det også mange å velge mellom, men det må bli spillet om boken: Stormenes tid. Eneste minuset med spillet er at det tar litt vel lang tid, og derfor ikke kommer på bordet så ofte som det fortjener, men det ble i allefall spilt 4 ganger fra utgivelse og ut 2007, og falt meget godt i smak hos alle som spilte det. Et meget bra spill. Tikal nådde ikke helt opp, men er alltid en fryd å spille.
Årets overraskelse: Nexus ops. Kjøpte spillet på impuls for 100 kroner på ToysRus, og liker egentlig ikke spill om unaturlige vesener, men likevel var spillet utrolig bra. Mulig det var mixen mellom risk(terninger) og strategi samt oppdragskort, og ikke minst innenfor en ramme på 90 minutter som gjør det så godt. Overrasket, det ble jeg tilgangs.

Årets skuffelse: Det må være Mykerinos. Sats på han som gir en brikke i utstillingen hver runde, og du vinner spillet, hvis ikke alle ofrer skjorta for å vinne denne mannens innflytelse. Men iallefall hvem kan vite det? Burde stått sats på de brune i lokket på eska!

Årets morsomste: Funny Friends. Alltid stor stemning når dette spilles, selv om selve spillopplevelsen kan diskuteres. Men morsomt er det uansett.

Årets blaff på stjernehimmelen, dvs. spilt for siste gang i klubbsammenheng i 2007: Junta, Shanghai, Razzia!, Villa Paletti og Magna Grecia.

Årets kommer aldri i mitt liv til å prøve spillet spill: Dungeons and Dragons. (satt heldigvis på feil bord da det ble spilt). ALDRI!!!

Årets snuoperasjon: Alexandros. Spillet ble satt på transferlista mi, klar til å selges, men siste gjennomspilling før jul så imponerte spillet såpass at det ble kjekt å spille. Gleder meg allerede til neste gang.

Årets halvveis: Perikles. Kom aldri igjennom det spillet, håper på nye forsøk i 2008.

Årets helveis: Kom endelig igjennom Wallenstein, etter 4 forsøk. En bragd.

Årets mest irriterende: PowerGrid. Spillet hvor det ikke lønner seg å lede, tar 3 timer og ingen vet hvem som vinner eller hvorfor før siste runde er spilt. Uforståelig hvorfor det ligger så høyt på rankingen.

Årets vakreste: Cleopatra and the society of arts. Et spill så enkelt som Ticket to Ride, men vakkert, og også spillbart. Et ok spill i familiekategorien.

Årets kom heller ikke på bordet i år spill: Ticket to Ride og Settlers.

Årets raritet/carnapet: Hands up! Morsomt spill med lav slitestyrke. Egner seg i meget, meget små porsjoner.

Det var årets spillgjennomgang fra meg Sveinmain. Hvis jeg prøver å se inn i glasskula for 2008, så håper jeg at året blir like innholdsrikt som 2007 var. Siden 2008 allerede har startet så ser jeg at Notre Dame kan bli en stor gjenganger. Håper også på at det etter hvert skal dukke opp noen nye spill som Hamburgum og Fire & Axe. Håper også å komme igjennom Calus og Princes of Florence, samt a Game of Thrones. Håper at Java igjen kommer på bordet, og at Augsburg også i år blir spilt en gang eller 2.

Følg oss videre her på bloggen, så ser du hva 2008 bringer for oss i Preikestolen Gamers.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: