SPILLKVELD 22 AUGUST

3. gangs innkallelse til spillkveld, denne gangen hos Joan.

Ett par for oss nye spill skulle utforskes, nemlig Maggelan fra 999 games, og klassikeren Kardinal og Konge.

Joan hadde øvd med noen venner på forhånd, og var klar til å ta rotta på oss andre.
Vi skulle alle ut å seile, og måtte ut å by masse penger på Maggelan, Marco Polo, Colombus, Vasco da Gama, Cook og en spansk harard. Alle gav fordeler, i form av penger eller seierspoeng. Spillet er ett rent auksjonsspill, hvor det først er 3 auksjoner pr. oppdager. Dette gir noen fordeler i form av seierspong eller penger. I runde 2, kan kun de 3 som har bydd på oppdageren være med å kjempe om å bli en av de 2 båtene som går videre til runde 3, og kjemper om mer penger/ seierspoeng, og i 3 runde kun ett skip videre. Så her gjelder det å vinne 3 auksjoner på samme oppdager, men det avgjøres i 3 forskjellige runder, med mere eller mindre penger. Dette var noe Sven kjapt skulle oppdage. Han ofret skjorta tidlig og fikk kjapt kjøpt seg inn på 3 oppdagere, men satt igjen uten penger, og med liten pengeavkastning. Sveinmain og Art var også tidlig med å brenne av en del penger, men høstet inn mer penger pr. runde. Da var vi blakke, bortsett fra Joan og Black Ant som fortsatt hadde penger igjen, og fikk kjøpt de siste 5 auksjonene på billigsalg. Black ant fikk inn 2 båter på Cook, noe som gav god avkastning i form av seierspoeng. Sveinmain, Joan og Black Ant fikk inn 4 auksjonsobjekter, mens Art og Sven fikk inn 3 i første runde. I 2. runde kunne han lett ta skalpen på Sven som slet med pengesekken, og fikk dermed 10 + 20 lette seierspoeng. Sveinmain og Joan hadde noen tøffe dueller med den Spanske hazarden, samt Colombus. Hvor Sveinmain gikk seirende ut av duellene, og stakk av med en del seierspoeng. Art vant alle 3 auksjonene, og fikk dermed max uttelling på Maggelan, noe som gav 27 seierspoeng i seg selv. Det ble en del jevne og høye budrunder, hvor det ble tett i toppen på slutten, hvor de som hadde vunnet flest fase 3 auksjoner knivet om seieren.

Sven var ikke blant de, og satt igjen med 20 poeng. Joan vant kun 1 og fikk 27 poeng. Art vant en, og fikk 37 poeng. Sveinmain vant 2 og fikk 41 poeng, og Black Ant vant 2 og fikk 45 poeng.

Ingen av oss er særlig fan av Auksjonsspill, men dette var ett spill som gav mersmak!
Dagen sitat: Og jeg som vant, enda jeg egentlig ikke liker auksjonsspill. Kuult (Black Ant).

Art dro hjem, og som en avslutning på kvelden ble det Kardinal og Konge. Joan gav oss en kjapp innføring, så var det bare å sette igang å erobre Europa. Siden det ikke var noen fordel å åpne ett land ble det en veldig kolonisering. Første runde ble det mest klosterbygging, mens den mer forvirrende kongeutplasseringen skulle skille klinten fra hveten i 2. runde. Alle trodde de hadde plassert gode konger, men da vi fant ut av vi måtte ha flertall i begge land, ble det ikke mange poeng. Sven klarte to 15. poengere og steg fra sisteplass runde 1 til 1. plass, sammen med Sveinmain som fikk inn en 14 poenger. Black ant fikk ikke inn så mange kongepoeng og sakket akterut, etterhvert som han forsto at han ikke hadde fotstått spillet. Sven og Sveinmain vant med 53, Joan kom på 3. med 46, mens Black ant kom seg fort på jorda etter Maggelan seieren og endte opp med skarve 37 poeng. Neste gang kan han ikke skylde på at han ikke fattet reglene! Som om vi andre fattet de så mye bedre enn han?!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: