2.mars 2005

På ny en samling på Jørpeland. Joan var tilbake i varmen og inviterte til spillkveld. Valgets kval sto mellom Taj Mahal og Alhamra, så det var ikke tvil om at noen av verdens fineste byggverk skulle utforskes nærmere. Valget falt på Taj Mahal, som av noen er kåret til ett av Knitzas beste om ikke det aller beste spillet.

Vi var alle førsteoppdagelsesgutter, men Sveinmain hadde tatt ett regelstudie, og til og med inkompetente Tore klarte å forstå reglene.

Så var spillet igang. 12 runder med utpsyking og bying over hverandre uten å bruke for mye kort. SveinT. la seg på rustelinja, og feiget ut en del ganger for å vinne 3 kort i stedet for 2 og kanskje ett. Tore fikk kjapt sosiitetsmakten, og klarte å bli sittende med denne 2+ makten i 10 runder. En bragd for Tore og en skam for oss andre. Joan fikk også spesialkortmakt, og satt lenge med 2 kort. Sveinmain fikk sitte mange runder med Stormogulmakten. Men, SveinT. – vet du hvordan ett spesialkort ser ut???
Uansett, SveinT. fikk iallefall holde alle 4 spesialkortene både før og etter spillet. Som å se en guttunge holde en tusenlapp.

Det var vanskelig å finne en taktisk tråd, men på forhånd ble alle advart mot å brenne seg ut på dueller. Men ikke like enkelt gjort som sagt. SveinT. fikk en del kort på dynga av Joan, og Sveinmain og Tore fikk to knallharde elefantdueller, en hvor ingen fikk makten, og en hvor Sveinmain klarte det med 12 mot Tores 10 elefanter. Det var ikke mye kort igjen rundt bordet da. Spillet endte med at Joan klarte, uten å se hvilken taktikk han hadde brukt, å vinne med 43 poeng. Tore fulgte hakk i hel med 42. Sveinmain fikk 32, mens SveinT. endte med 23. Joan hadde bygd 13 palasser, Tore 9, Sveinmain 11 og SveinT. 7. Kanskje det samt Sossedama til Tore ble tungen på vektskålen. Hvem vet.

Vi prøver gjerne igjen. Det viktigste er ikke å vinne men å slå Sveinene…

Nye gleder eller sorger om ca. 14 dager.
Alle innen 2 timers reise har møteplikt, ikke sant Eker……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: