Tirsdag 5. oktober 04

Endelig var det spillkveld igjen. 4 stk møtte opp etter en del hadde blitt forhindret med diverse opplegg. Det er jo ikke høstferie for ingenting.

Svein T. dukket litt sent opp denne gangen også, så Sven, Tore og Sveinmain varmet opp som vanlig med en runde Bluff, verdens beste, og mest undervurderte spill. Vi kjørte en runde med 5 terninger. Før 2 minutter hadde gått, og Eldorados festsjampis så vidt hadde begynt å leske strupen, så satt Sveinmain der uten en eneste terning, og de andre satt fortsatt med 5! Dette skulle bli en spennende finale trodde alle, helt til Sven bløffet 3 terninger av Tore i 1. duell. Dermed var løpet kjørt og Svens lykkekveld kunne begynne.

Så skulle vi alle 4 teste ut våre byarkitetoniske sider i Carcassonne, som alle hadde prøvd tidligere untatt Sven som ikke tidligere hadde trent på grunnstensnedleggelser. Nytt for anledningen var at vi skulle prøve ekspansjonssettet, elveutgaven. Etter å ha startet 2 ganger etter litt kluss med startbrikker og enger, samt at noen prøvde å legge Jørpelandselva i tunell!, så var vi i gang. Sven fikk flakset til seg noen fantastiske eng og by på alle kanter brikker, noe som gav han gode muligheter, men lite brikker på hånda. Svein Tenke prøve å bruke all sin kløkt på å finne de gode superoptimale løsningene, Tore var veisjefen fremfor noen, men ble litt satt ut når han ikke fikk veibrikker, mens Sveinmain prøvde seg også på bondeyrket, sammen med Sven og Svein Tenke. Tore fikk opp noen klostre

, og ble religiøs i blikket etterhvert som poengene rant inn. Nytt for anledningen var storbonden, 2. poengsbrikken ble brukt med stor kløkt av alle, og fungerte kun som en ren kuppbrikke til å ta makten i byer, og på veier. 3/4 ut i spillet oppdaget vi at vi hadde misforstått reglene, eller laget våre egne regler, så da var det bare å fullføre i kjent Jørpelandsstil. SveinT. satsa alt på slutten på å få bondemakta opp mot storbyklasen på 12 byer som ble kontrollert av Sven. SveinT. manglet bare en ussel høyresving når det var 6 brikker igjen for å kuppe det hele. Av de 6 skjulte brikkene var det 2 høyresvinger, men de var sååå vanskelige å trekke. Dermed gikk Sven av med en storbyseier, og høvlet inn poeng og vant med 147 poeng. Vei og abbedsjef Tore scoret 128 poeng på 2. plass. Sveinmain fikk 97 og SveinT. fikk kun 84 poeng, til ettertanke… Alle var fornøyde med ett godt spill som neppe passer for mer en 4 personer. Så får vi se neste gang om vi kjører ordinære regler, samt kutter ut kuppbonden. Time will show.

Vi avsluttet kvelden slik vi alltid bruker med en runde Bluff. Denne gang med 6 terninger og med SveinT.
Som tidligere på kvelden røk Sveinmain ut først, tett etterfulgt av Tore. Med 3 terninger hver ble det en tett duell på slutten. Sven ledet 2-1 terninger, før SveinT. fikk serven og hadde muligheten en mot en terning. SveinT. satt med en 4rer og Sven satt med en ener. SveinT. prøvde å bluffe Sven med at han hadde en 3er. Sven vippet terningen til 4rer og SveinT satt i garnet. Sven tok sin 3 serier for kvelden, en kveld som for han kan leves lenge på, samt sove godt. For oss andre var det bare å gå hjem å sove dårlig å tenke hva som gikk galt og hvor, for å våkne døutrøtt neste morgen.

Vi møtes til ny dyst om 14 dager. Håper da vi skal spille Elfenland. Jeg har allerede planlagt en profylaktisk rotvelt på Sven i 1. runde. Neste gang skal han uansett ikke få vinne…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: