Siste PG før jul!

666619B6-0CAE-45EA-BD9C-BDBABE643FB4 4 spillere skulle møte opp denne mandagen. Saulius var tidlig ute, så hvorfor ikke sette i gang et pokeraktig spill – Shotten totten(også kjent som Battle line). Tautrekkingsspill i Skottland, med kort hvor Street flush er bedre enn 3 of a kind, som er bedre enn flush, som er bedre enn street igjen. Ikke vanskelig å forstå, og 9 steiner skal kjempes om. Saulius, som den drevne pokerspilleren han er –  tok poenget fort og ledet godt, mens Sveinmain kjempet seg tilbake. Med litt hjelp fra Peter vant han til slutt 5 mot 4 grensesteiner.

Shotten totten – kjekt og kjapt 2 mannsspill, som også er lett og lære, samt å mestre. 7/1063229E7E-C788-46A8-B127-B050E1DE9623Så ankom Pift og Peter. Peter ville ha noe dypt og kjapt, gjerne Worker Placement(WP), og valget falt på en PG- favoritt: The River. Her skal vi bygge bosetningsplasser langs elva og hente ressurser og skaffe oss seierspoeng med disse. Kun 3 ulike ressurser og ca 4 arbeidere som skal plasseres hver runde gjør dette veldig overkommelig. D44734B7-DEE6-4FC7-88E4-67147F571E83Likevel en del valg som skal gjøres underveis, og det lønner seg å være først! Det ble god kamp om ressurser og bosettingsplasser, og Peter prøvde seg selvsagt som sabotør når anledningen bød seg. Pift fikk lide for det denne gangen, mens Sveinmain merkelig nok slapp unna.

Sveinmain slapp unna såpass at han satte PG-rekord med 65 poeng. Ikke umulig å slå, med Peter 51, Saulius 50 og Pift 45 poeng.

110ADA80-6124-4767-BA8E-6BD8275ADEE2
PGs rekordbrett i The River:-)

The River går på 45 minutter, er dypt nok for en skikkelig god WP følelse. Kjekt 9/10.

Peter gikk hjem og Sveinmain fant frem en av sine favoritter – Murano. Har skal vi seile gondoler rundt i nabobyen til Venezia – Murano, og sette opp glassfabrikker, kirker, butikker og prøve å få til oppdrag-kortene og sette ut Gondolierer på øya du vil at et av oppdragene dine skal gjennomføres.E9B6A5DC-AFE5-47F4-86C2-6D14CAE73EE3 Penger er skikkelig utfordrende i dette spillet, med ett unntak. Du kan ved hjelp av glassfabrikkene dine skaffe diamanter og selge disse igjen og håve inn nok penger til å slippe å tenke på dette i de neste 4-5 rundene. Men det koster. Glassfabrikkene forurenser og koster dermed -2 poeng for hver fabrikk du ønsker å bruke. Så dermed må du skaffe poeng, for å bruke poengene til å skaffe penger.

0C10A39C-98A2-4905-AC88-A18AAAB734AA
Hemmelig vinner av Murano denne gangen…

Spillet er en stor rondell, hvor du kan velge en av 8 gondoler for å få den handlinger du ønsker. Øyene i Murano bygges mer og mer ut, og når 2 av bygningstypene er tomme er spillet slutt. Pift rundet nesten brettet, og fikk enorm uttelling på oppdragskortene sine. Saulius fulgte med 45 poeng mens Sveinmain endte på 43.DE641124-DA8B-469A-99BE-3554AA90143DMurano er veldig behagelig å spille. Mange valgmuligheter gjør at du alltid kan gjøre en god handling selv om den du vil koster mer enn den smaker. Max 90 minutter spilletid er også et pluss. 9/10.

Siste PG før jul var over, eller var den det? Ja, dessverre….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: