Coal Baron, The River, El Dorado og Hollender

21598AF0-B541-4AC9-B019-DB7FADD63F9FHollender hadde et etterlengtet comeback i PG. Mannen som alltid er klar for fredagsspilling, men ikke kan likevel dukket opp på en mandag – i tillegg kom Pift og Vegard. Hollender fikk selvsagt velge spill, og gikk for Coal Baron.5BC6FA9E-09CE-4B98-8D3E-5837F5588938Noen år siden sist, likevel ikke verdens mest avanserte regler, så vi kom kjapt i gang. Her skal det jobbes 3 skift i gruvene, eller stålverket som det kalles på Jørpeland. Alle hadde vi 13 arbeidere til rådighet. Med et begrenset antall plasser hvor hver plass krever flere arbeidere jo flere andre som har valgt handlingen, så gjelder det å være først til godsakene. Første skift går fra handling 1-4, andre fra 1-8 og tredje fra 1-12. Dvs. får du flertall på 1-4 og klarer å holde det kan du score det hele 3 ganger. Men så lett er det ikke.  Poengene er størst for handling 9-12 selvsagt. Sveinmain kom godt i gang og ledet klart etter 2 skift. Så fikk han motorstopp, og fikk svært få poeng siste runden. De andre føyk forbi. Vegard og Hollender klarte også å få balanse i gruva, mellom lys og mørk side, og unngikk minuspoeng. 1. Vegard 104, 2. Hollender 102, 3. Sveinmain 96, 4. Pift 94. 60406D90-09AA-4F6B-8B6D-CC492612AF49Coal Baron, med sin unike heismekanikk, hvor du bruker handlinger for å få brikkene opp av gruvene er utrolig stilig. Ellers et godt WP spill hvor alle handliger er tilgjengelig, bare at de blir dyrere. God tematikk i spillet og spilletid på ca timen gjør dette til et godt spill. 8,5/10. D30C363A-E44B-4109-AEFA-F9EB1F4335ADVi trengte på nytt et spill på timen. Og Sveinmain fant frem The River. Vi har fått prøvd dette Days of Wonder spillet noen ganger nå og greit å gi Hollender en prøve på spillet. Her skal vi lage bosettinger opp elva og få tak i råvarer og klare oppdrag. Fordelen med dette WP spillet er at det er bare 3 råstoff og begrenset plass til oppbevaring av disse. Ikke alt for mye å tenke på, likevel såpass komplisert at det blir utfordrende nok. Så også denne gangen. Pift åpnet sterkt og fikk 14 poeng i første jafs. Vi andre hev oss på og en liten time senere så var showet over. Pift endte sist, med Hollender like foran. Sveinmain og Vegard som begge var drevne The Riverspillere skilte kun 2 poeng i Sveinmains favør denne gangen. 54 mot 52 poeng. 8B08FC46-F661-470A-BBAE-72ED2A359133The River var igjen et kjekt spill, selv om Hollender nok likte Coal Baron bedre. Sveinmain velger nok the River foran CB. 9/10. 3E2B5B1E-53C2-4F6F-81A3-EC0DA74BE7D8Hollender gikk hjem og Sveinmain fant frem The Quest for El Dorado av Reiner Knitzia. Her i dette Dominionaktig spillet skal vi bruke korstokken utvikle den videre for å bevege oss mot El Dorado i enden av brettet. Underveis skal en forsere ulike hindre, samt risikoen for at noen stiller seg i veien for deg er tilstede. Pift fikk oppleve det av Vegard. Sveinmain tok teten, og sprang fra de andre. Underveis er det en bremsemekanisme i spillet hvor den i tet må bruke ekstra kort for å komme seg videre, som de bak slipper. Vegard prøvde å bygge seg opp en god hånd, mens Sveinmain kjørte på det han klarte. Han hadde enorm glid. Mulig fordi vi spilte mellomste vanskelighetsgrad? I allefall kjørte han i tet hele veien til mål. Vegard og Pift gjorde opp om 2. plassen som Vegard snek seg til. D5264204-969E-4EA7-898E-A4332E3846AAEl Dorado – et av de kuleste racingspillene der ute. Bør testes om du liker denne formen for spill! 9/10.

Kjekt gjensyn med Hollender på brettspillfronten. Håper det ikke blir år og dag til neste gang! Han har allerede lovt å komme på Main Event i Grotten fredag 8. november. Så får vi se om han dukker opp…. Time Will Show!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: