Sveinmains MidWinter 12

For 11 gang skulle jeg ta turen til Haugesund, og MidWinter. Jeg hadde gledet meg siden forrige gang, men ville MidWinter innfri i år? Mine faste følgesvenner Terje(i Polen) og Robert(oppgaveskriving) hadde sviktet. Likevel stilte Preikestolen Gamers hele 4 spillere(meg, Black ant, Saulius og Peter) + et par hangarounds fra Stavanger(Nils og Kåre). Så helt alene i det store slakthuset ville jeg ikke være. I tillegg skulle jeg for første gang være på MW under hele arrangementet fra torsdag til søndag – ville det bli for mye spilling?674794F6-B532-4429-9A9A-6E158914E235Torsdag: Nils stilte som sjåfør, og allerede på ferga oppover sørget Kåre for at vi fikk varmet opp med Hey, thats my fish. Spillet hadde havnet i skapet i det siste mye pga. at Battle Sheep har tatt over dets plass på bordet. Likevel ble det en kjekt start på MW. Gir det 7/10 på terningen. A588F78D-58CC-4477-9D7B-FD753315BDBBVel oppe (ca 1930) ble jeg tatt i mot av en alltid positiv Einar Hansen. Selv med hodet fullt av planlegging og litt datatrøbbel var han ved godt mot. Jeg hadde et ønske om å prøve Architechts of west kingdom, en av årets Essen-nyheter. Loopin og Jon Are var mer enn villige til å lære det fra seg, og når Tommy også ble med ble spillet en fest. Godt forklarte regler og en morsom mekanisme, gjør at jeg gir spillet 7,5/10. Putter det på radaren, men rangerer det hakket bak Raiders of the north sea, som allerede står i hylla hjemme. 1029B545-20C1-441A-AE60-E290EB2F2FC6Hjelmevikene(Karl Thomas og Maja) hadde selvsagt tatt turen over fjellet til MW. De skulle akkurat starte en runde The Mind(også på radaren min). Artig spill hvor vi ikke skulle snakke men kommunisere med hjernene selvsagt. Selv om ikke det fungerte optimalt og vi aldri kom lengre enn til level 5, så var the mind såpass at det må skaffes og prøves hjemme. 8/1063CB020A-410B-4B6C-BC00-F8DAD34067FCKåre og Peter ville legge seg, men gav meg max en time av livet deres. Jeg fant frem ett av mine favorittspill, El Dorado av Reiner Knizia.  I dette Dominionaktige racingspillet gjelder det selvsagt å komme først til mål. Peter klarte det best denne gangen, og vi klokket inn på 52 minutter. Kjekk og kjapp opplevelse – gir spillet 9/10!3037BD53-0CF5-48AF-B438-EF9FCDAB30EEHjelmevikene, Jonas og en siste jeg ikke husker navnet på ville spille noe lett på tampen. Karl Thomas foreslo Not Alone, et deduksjonsspill, hvor Karl Thomas var monsteret og vi andre skulle bekjempe han. Nå var det ikke helt slik storyen var, men vi gjemte oss og han måtte finne oss, hvis ikke tapte han. Kjekt lett spill, som sikkert kan spilles igjen i korte doser. Gir det 5/10. Da var det på tide å ta kveld, selv om det fortsatt var aktivitet i lokalet. Snappet med meg reglene til the River og tok de med meg på senga hjem for å lese. E521DDEE-F685-4C33-9CF6-BC405B1D2279Fredag: Einar var på plass med et smil og god morgen. Traff noen litt trøttere tryner i Kåre og Peter. Jeg foreslo å teste ut The River, et barnslig-utseendes spill av Days of Wonder. Kunne det være bra? Gina hadde egentlig vakt – ja på MidWinter gikk det faktisk folk rundt og passet på at oss gjester hadde noen å spille med! Hvis ikke fant de noen, eller spilte med dem selv – imponerende. I tillegg til å rydde, fikse kaffe etc. Men siden det var lite folk i lokalet, så tok hun seg en liten frihet og ble med oss. Og The River var en skikkelig overraskelse. Et worker placementspill(WP) som tok under timen med mye og tenke på og mange valg. Spillet overrasket såpass at jeg gir det 9/10! 7EE269A1-7C2B-489B-A2FA-D84F530EE61FKåre hadde tatt med et annet av mine favorittspill, Expedition: Northwest passage. Eirik kom akkurat inn døra og vips så var vi klar for en tur i isødet. Spillet er fantastisk tematisk. Isgrensen flytter seg underveis, og når båtene blir frosset inn, så er det bare å ta sleden fast for å komme seg gjennom, og helst tilbake igjen til Grønland.

Dette er ekte spilleglede!!!

Det ble et skikkelig race, hvor jeg og Eirik endte likt på førsteplass og Kåre og Peter delte sisteplassen. Men hvem vant? Eirik, fordi han kom først tilbake til Grønland. Men egentlig var det spillet som vant. Elsker dette spillet, og gir det 10/10!F9D40CB1-23BC-4305-AE26-0EA9DACF936CMat, et eget kapittel på MW. Har vi kommet for å spise eller kommet for å spille? Alle 4 var sultne, så vi prøvde å finne Haugesunds beste hamburgerrestaurant, og endte på Cafe Rene. I følge Kåre var burgerne bedre på Døgnvill i Stavanger. 7/10.F0B786DA-3BE4-47FB-B970-F15AFCE2CEA7Black ant ankom MW og vi ble 5 spillere. Jeg fant frem Nusfjord som flere ikke hadde prøvd før. Både Kåre fra Bodø og Eirik fra ytre Sogn følte seg hjemme i spillet som er et WP spill som handler om fiske og fangst. Flott spill, selv om det tok litt tid denne gangen 8/10.A992ED91-EA83-477D-8FE1-4493269CE153Eirik måtte gå, men vi andre ville fortsette. Kåre skulle spille turnering, og hadde en time – trodde han. Hvorfor ikke prøve The River en gang til. Sist hadde vinneren fått 50 poeng, noe som føltes enormt mye. Jeg fikk 52 og trodde jeg hadde vunnet, helt til Black ant klinte til med 70! poeng. Klokket inn på 55 minutter, og putter det på «har veldig lyst til å kjøpe» lista mi.71F0D0FC-70DD-4D88-AB8D-E42349CDAC29Fort gjort å ta feil av kl. 19 og kl. 9! Nå ville Kåre lære oss Glory to rome. Jeg hadde testet det før en gang, og husket det som et salig kaos, og det ble det. Kåre forklarte reglene meget godt i forhold til kompleksitet på spillet. Likevel ble det mye armer og bein og vi bygde uten å vite helt hvorfor og hvordan. Heldigvis vant Kåre og alle ble glade. 3/10. 9100F56B-FF0A-486D-92A0-BD8B7E280BDFFortsatt 15 minutter til Kåres turnering. Fant frem The Mind fra dagen før. Kåre, Peter og Black ant var litt skeptisk, og selv om vi gjorde det rimelig dårlig, falt det i smak. Likte det like bra gang nr. 2! 8/10. F8DD8243-4E2A-4E46-B10D-B82AEDC681F1Traff Sigvald, Hilde og Anita som ville spille Sushi Go! Har prøvd det før, og vurdert å kjøpe det flere ganger. Alle fikk 8 kort, beholdt ett og sendte resten videre. Den som hadde den beste sushien etter 3 omganger vant. Anita hadde kontroll på det, etter en meget hyggelig runde. Trivelig spill og trivelig selskap. 8/10. C1037BAB-BADE-4784-BFE2-595CEF0C40C6Et annet spill jeg hadde drømt om å få prøvd på MidWinter var utvidelsen til Great Western Trail. Når Peter kom med en vanlig eske, og utvidelsen skjulte seg oppi, var det bare å rigge opp. Nils og Black ant ble med. Spillet ble litt annerledes med utvidelsen. Det fikk Peter merke, da han sanket en haug med minuspoeng i nord. Ellers vet jeg ikke om utvidelsen gjorde et veldig bra spill bedre, bare litt lengre. 8/10.BC68652E-3DDC-4995-9226-A8EF212E54CFFikk Hilde og Anita lærte meg Illusions under GWT spillinga. Når vi var ferdige ville Gina, Black ant og Peter bli med selv om klokken var 02.00. Her skulle en se hvor mye en bestemt farge på et kort var større eller mindre enn de andre kortene. Morsom vri på et kortspill ikke ulikt Timeline, bare med farger og prosent istedet for oppdagelser og årtall.  6/10. 1D54DC5B-466D-48EF-B4DC-77AAB9F9C159Gina hadde ingen planer om å legge seg, og lokket oss med på Tsuro. Vi lot oss lokke og angret ikke. Vanskelig å holde seg på brettet, og ett kvarter senere var vi alle glade for at vi prøvde dette. Kjekt, kjapt spill, med et snev av kontroll. 6/10. B2066876-78A4-482E-ADAB-94AD4FA5AA6DLørdag: Einar var selvsagt på plass med en kommentar og et smil. Pitchcar-turneringen var i gang – lite folk i lokalet og noen kjente trøtte tryner som hadde dukket opp. Hvorfor ikke prøve Nusfjord en gang til nå som vi kan det og vet hvordan det fungerer sa Black ant og Kåre i kor. Anne Margrete kom, og Nusfjord kan spilles med 5, so no problemas å ha med en til. Gikk kjappere denne gangen og 1,5 timer senere hadde både Kåre og Black ant dårligere score en forrige gang med 16 og 18 poeng:-) Nusfjord er en perle både i virkeligheten og spillmessig: 9,5/10. 6C6AFEB5-C1C6-41B1-A19C-7ED5FF5BB3885 som ville spille videre, og begrenset utvalg av kvalitetsspill. Men Kåre hadde løsningen – Navigador. Han hadde stålkontroll på reglene og satte oss kjapt inn i denne glemte perlen fra ca. 10 år siden. Var meget bra med 5 spillere og mye å tenke på mens en oppdaget verden. Takker alle som var med på reisen. Kommer gjerne igjen. 9/10.24F23820-F6CF-431B-8F1A-919BB01442C0Etter 2 heavy spill måtte vi bare koble av.  Bluff ble et naturlig valg, og Kåre satte stemningen da han mistet 5 av sine 6 terninger i første trekk. Anne Margrete spilte skjorta av oss gutta og vant over tidligere PG-bluffemester Nils. 8,5/10. BF999BDF-FF38-4518-B9F9-9036EA9224FAAlle forsvant i hver sin retning og denne gjengen skulle spille racingspillet Steampunk Rally og hadde plas . Selv om Jonas nesten hadde forklart ferdig reglene, så tok han selvsagt en regelrunde til – imponerende. Aldri vært med på et så komplekst racingspill før, og heller aldri vært med på et racingspill hvor alle flytter samtidig, uten å se hva den andre gjør. Ole, Jonas og Sigbjørn hadde en fantastisk innlevelse i spill og tema, og det må du ha når du spiller Steampunk Rally. 7/10. Så var det auksjon(glemte å ta bilde). Bruker aukjsonen som en anledning til å bytte spill jeg ikke vil ha lengre, med nye. Denne gangen kom Colony og Sola Fide inn i samlingen, så da blir våren litt kortere. Salen tømte seg etter Auksjonen og mens vi ventet på at noe skulle skje tok jeg og Peter en runde Blokus Duo. Sperret han raskt inne med mine lilla brikker, og når Andreas og Tom dukket opp pakket vi sammen.

De ville ha oss med på Vingspan, nok et spill på «må prøve på MW lista mi». Spillet har fantastiske komponenter, og er nydelig å se til. Spillemessig var det bare en middels opplevelse, selv om innpakningen og selskapet rundt bordet var vakkert og trivelig. 6/10. Tom stakk på Pokerturnering, mens mrs. Andreas dukket opp. Hun hadde lyst til å spille Drop It. Hadde sett dette spillet dagen før, og syntes det så banalt og litt kjedelig ut. Men etter en runde var jeg helt solgt. Spilletid vs. kompleksitet var bare utrolig bra. Et must buy både for store og små. 10/10.

Andreas lovte oss en runde Teotihuacan – city of gods, men først om en halv time. Tiden måtte utnyttes godt, og i tradisjon tro måtte vi ta turen innom Kebabbyen Haugesunds store stolthet – Classic Kebab. Etter 100 år med samme meny, så var det endelig en nyhet – rullekebab. Fantastisk godt, Classic infridde med glans! 10/10.Vi tok turen til Saueloftet, og Andreas lærte oss spillet. Utrolig vakkert og temmelig tematisk roundellbasert spill. Meg og Peter følte vi hang godt med og faktisk ledet litt på Andreas, før han tok en Nortug spesial. På sin siste utplasserte terning tok han 40 poeng, rykket i fra med en langside og vant overlegent. Men egentlig var det spillet som vant, veldig kjekt! 9/10.

Så var det kveld. Hadde forberedt meg på å gå 3 km hjem med kokt hode kl 2 på natta, men på vei ut dukket selvsagt opp en lokal helt som ville kjøre meg til døra. Fantastisk service – tusen takk!!!

Søndag – en chill dag, så også denne gangen. Småtrøtt og sliten etter mye spilling, men det var ennå en time til Einar Hansen-show. Andreas var klar for litt spilling og Vingspan ble redningen. Anne Margrete hev seg med og rett før kom også Andårs. Like vakkert denne gangen og jeg fikk mer flyten i spillet. Likevel synes jeg fortsatt at det er helt OK, selv om jeg har lyst til å like det bedre. 7/10 denne gangen. Gi denne mannen en medalje! Hvem tilbringer bryllupsdagen sin med å rydde og ordne for at vi skal kunne nyte brettspillets gleder. Jo, Einar og Hanne. Istedet ledet han oss gjennom en prikkfri avslutning hvor alle kunne gå fornøyde hjem med hvert sitt spill under armen. Men han er ikke alene! Denne gjengen med frivillige har stått på tidlig og sent for at vi skulle kose oss. Og de blir bare flere fra år til år. Må kjøpe vidvinkellinse til neste år hvis de blir enda flere. De har vært imponerende positive og alltid vært på tilbudssiden hvis en lurte på noe eller trengte hjelp til regler eller praktiske ting. Godt gjennomført prikkfritt arrangement, både planlegging, gjennomføringsmessig og ikke minst trivselsmessig. Gleder meg allerede til neste år, og da kommer jeg selvsagt på torsdag igjen. Til dere alle – tusen takk, det er bare å ta av seg hatten, gi 100 av 100 på skalaen, da det ikke er noe å trekke. Sees neste år. En stoooor tommel opp fra meg!

I will be back!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: