Scythe – Essennews II

Spillet tar hele bordet!
Spillet tar hele bordet!

Det perfekte antall – 4 spillere hadde møtt opp i Grotten som kunne reåpne med plussgrader etter en lengre kuldeperiode. Kjell Henrik overrasket Sveinmain, Saulius og Peter med å dra Scythe opp av sekken. Spillesken var det tyngste noen av oss hadde kjent. Var det murstein i esken? Spillet ble pakket opp og bordet ryddet. En peroide var vi redde vi ikke fikk plass, men 1×2 meter holder for Scythe med 4 spillere – heldigvis.

Brettet ble rigget, brikker pakket ut og regler forklart. Det hele tok en time, men da satt det meste av regler, og heldigvis var brett og brikker tydelige, og regelforklareren god! Endelig kunne vi begynne.

Flotte komponenter!
Flotte komponenter!

Komponentene: Disse er av en særdeles god kvalitet. Det er vel kun Mecks and Minions som er bedre? Det er ekte oljetønner, tunge sølvbarrer, matsekker og vedkuber som ser nesten ut som tømmerstokker. Pengene i denne utgaven var av metall og det var oppjazzede plastfigurer(Mecker) som skulle bevege seg rundt på brettet. I tillegg var det flotte kort og eget kampbrett i tillegg til handlingsbrettet og en egen innbunden bok med kunstbilder i!

Mekanikk: Handlingsbrettet er unikt, selv om jeg tror jeg har sett lignende. En flytter mellom 4 ulike områder, og alle områdene har 2 ulike funksjoner, hvor du kan gjøre en eller begge handlingene. Du kan også oppgradere brettet ditt, mot å betale noen ressurser, som gjør at handlingene dine blir bedre og billigere. Alle har ulikt utgangspunkt på handlingsbrettene, men ikke verre enn at det jevner seg ut for det som er billig hos en er dyrt hos den andre. Men i tillegg til dette har alle en egen spesialegenskap, i tillegg til et ulikt brett med mecker hvor vi spillerne har forskjellige egenskaper. Peter fikk selvsagt den ulitimate killer-rollen, hvor han fikk et av motstanderens kampkort før han angrep, noe som gav han en enorm fordel, og en mekanikk jeg ikke likte – det føltes skjevt!

Tømmer, olje, sølv og mat!
Tømmer, olje, sølv og mat!

Spillet: Få tok sjansen på å yppe med Peter. Han var jo størst og sterkest og passet på å holde seg på toppen av tronen, og skaffet seg tilgang på kort og holdt seg høyt på angrepsskalaen, i tillegg kunne han veksle kort i ressurser, noe vi andre ikke kunne. Vi andre ble dermed lite mobile på brettet for vi visste aldri når og hvor Peter ville angripe. Han hadde også økt rekkevidde så ingen var trygge. Spillet er slik at angriperen vinner ved uavgjort og dermed har en fordel. Taktikken til oss andre ble derfor å utføre noen småangrep (helst 2 hver som gjør at vi kunne få ut 2 av de 6 stjernene våre) og ellers bygge oss opp på brettet i eget område, få ut mecker, oppgradere, og komme seg høyt på kampskalaen, alt gir en mulighet til å sette ut en stjerne og stjernene er verdt poeng på slutten. Så det hele ble en del puzzling, men rundene gikk fort for en måtte planlegge hele veien. Den som avslutter spillet har en fordel, for den får 6 poengtellende stjerner, mens de andre får 5 eller færre, uten at det trenger å ha noen innvirkning på resultatet da alt blir omskapt til metallpenger på slutten.

Få hjertene opp på skalaen og få mer penger pr. stjerne, område og pr. 2 ressurser til slutt!
Få hjertene opp på skalaen og få mer penger pr. stjerne, område og pr. 2 ressurser til slutt!

Sluttscore: Glad jeg ikke leste reglene, for dette er litt småkomplisert. Men for oss som er godt vant satt spillet godt og det var få uklarheter underveis. Mekanikken med at brettet blir bedre og billigere var god, og ellers var det å høste inn varer, omsette disse i flere menn, høste flere varer, og få meckene til å transportere deg rundt på brettet. Så var det selvsagt innlagt litt krig, men dessverre på ujevnt grunnlag. Derfor ble det mye ruging i eget område mens Peter fartet rundt på brettet som IS i Midtøsten. Har spilt bedre balanserte spill og bedre spill hvor alle har samme utgangspunkt. Men spillet er bra, og får en 8er av meg, 9 er av Kjell Henrik og Saulius, mens Peter gav det selvsagt 10! Og hvis noen lurer – Peter vant med 76 penger, 2. Saulius 52 penger, 3. Kjell Henrik 42 penger og Sveinmain 41 penger.

Peter i kjent positur når han lukter seier:-)
Peter i kjent positur når han lukter seier:-)

En kommentar til «Scythe – Essennews II»

  1. Tilbaketråkk: Snør det? Frem med ljåen! – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: