Terra Mystica – PGs nye nr. 1?!?

Kinainspirerte hodeplagg preget spillet i åpningen.
Kinainspirerte hodeplagg preget spillet i åpningen.

 

Peter hadde fått smaken på Terra Mystica, da han, Robert og Knut fikk spilt det en stund tilbake i Roberts Rønne. Derfor, mens Bettan var i byen, inviterte han til intimkveld hos seg hvor spillets eier Robert, + Sveinmain var invitert. For å klare hjernen, noe som er nødvendig i dette spillet, ble det servert grønnsaker og dip! Da alle kunne spillet kunne vi kjøre rett på sak – men først måtte vi velge klan. Vi fikk alle 2 vilkårlige tosidige brett, hvor vi skulle velge en av 4 klaner. Tenkingen var i gang, men etter 10 minutter hadde alle bestemt seg. Peter valgte seg Auren, Robert:Kaos Magicians og Sveinmain valgte seg Swarmlings. Alle hadde sine spesielle egenskaper. Robert startet bl.a. med ett hus, mens vi andre hadde 2. Sveinmain startet med en enorm egenkapital, men hadde mye dyrere byggekostnader en alle de andre. Peter så forholdsvis normal ut, men hadde også sine spesialegenskaper. Dette skulle bli spennende!?!

Fortsatt god plass på brettet med kun 3 spillere, men mye god tett bygging likevel da spillerne profiterer på å bygge ved siden av hverandre.
Fortsatt god plass på brettet med kun 3 spillere, men mye god tett bygging likevel da spillerne profiterer på å bygge ved siden av hverandre.

Vi kom oss i gang og første runde går alltid raskt unna. Så får alle litt flere hus og tempoet senkes i de 5 neste rundene. Det er mye å holde styr på i dette spillet, men likevel er det såpass forståelig at reglene sitter greit. Robert satset hardt på hjernen i spillet – og på den måten kunne han få kjøpt ekstrahandlinger omtrent hver runde. Men han oftet mange seierspoeng for denne muligheten. Peter bygde seg sakte men sikkert opp, mens Sveinmain satset alt på å optimalisere seierspoeng allerede fra 1. runde da spillet delte ut 2 poeng for hvert bygde hus. Runde 2 gav 3 ekstrapoeng for hver bygde handelsstasjon, så da var det bare å gjøre om husene sine og sikre viktige poeng. Men så kom Sveinmains magiske combo. Han kunne gjøre om et hus til handelsstasjon hver runde gratis, i tillegg fikk han tak i egenskapen som gir 3 poeng for hver handelsstasjon som ble bygd uansett runde, samt 2-3 poeng i tillegg, alt etter hvor mange handelsstasjoner han eide. Mens Peter og ikke minst Robert gikk baklengs på poengskalaen så skøt Sveinmain fart. Og farten var større enn barten denne gangen, selv med minste område og dårligst uttelling på innflytelsesskalaene, så kom ingen i nærheten. Han vant med hele 126 poeng – ny PG rekord i Terra Mystica. Hele 50 poeng foran 2. mann som var Peter med 76 poeng.  Robert havnet sist med 69 poeng.

Swarmlings-brettet
Swarmlings-brettet

Terra Mystica er en klippe av et spill. Spilletiden kom nærmere 2,5 timer denne gangen, men tiden flyr da hjernen jobber på høygir. Med flere spillere øker spilletiden, så anbefaler å starte med få personer så en ikke dobler spilletiden. Blir spennende å spille med flere etterhvert som vi kan spillet. Uansett MEGET kjekt!!!

Hekk MekkSom en avslutter tok vi en runde Hekk Mekk. Sveinmain fikk tak i en brikke, Robert stjal han. Slik gikk det x2 helt til Robert rotet bort alle brikkene sine og endte med 0 poeng. Seieren måtte stå mellom Sveinmain og Peter, men Peter mistet også noen brikker på slutten og dermed ble det storeslem på Sveinmain denne kvelden. Men vet ikke om Hekk Mekk seieren varmet like mye som seieren i Terra?!?

 

 

 

Sluttscore: Blå på 124 poeng, og hvis du zooooomer veldig ser du rød og grønn brikke i bakgrunnen:-)
Sluttscore: Blå på 126 poeng, og hvis du zooooomer veldig ser du rød og grønn brikke i bakgrunnen:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: