Blokus, Murano + Timeline

Blokus - et mosaikkspill!
Blokus – et mosaikkspill!

Vegard var førstemann ut, og i påvente av flere fant Sveinmain frem en gammel klassiker – Blokus. På det vanlige brettet har Sveinmain tegnet opp Blokus Duo, og dermed spilte vi denne utgaven. Sveinmain kom godt i gang, men Vegard klarte å få ut den ene lange brikken etter den andre. Sveinmain ble bygd inn i et hjørne og tapte fortjent. 27 mot 19.

Blokus er en kjekk oppvarmer som jeg gav 10 på terningen en gang i tiden. Nå er vel spillet en grei 6er…

Peter dukket opp og vi spilte en runde Imperium, eller «8 minute empire» som det heter på engelsk. Spillet tar nok det doble av tiden, men går likevel raskt unna. Sveinmain satset på diamantpoeng på kortene, mens Vegard og Peter erobret godt på brettet. Ingen visste hva som lønte seg før etter opptellingen var seieren soleklar. 1. Vegard 17, 2. Peter 13, 3. Sveinmain 11.

Lite og kjapt innflytelsesspill - ikke vakkert, men godt likevel!
Lite og kjapt innflytelsesspill – ikke vakkert, men godt likevel!

Imperium er et kjappspilt innflytelsesspill som er kjekt når en har knapt med tid.

Sluttstillingen!
Sluttstillingen!

Ant og Peter dukket også opp og Sveinmain fant frem sin siste erobring fra Takras sitt høstsalg: Murano av de som fant opp «Village» – Inka og Markus Brand. I Murano skal vi kjøre rundt i Venezia med gondoler og stoppe på «stasjoner» som gir visse fordeler. Det er 8 gondoler en kan velge å flytte på, og dermed er det alltid et godt valg rundt bordet. Men i Murano har gondolene en tendens til å havne i kø, og da koster det penger å få gjort de handlinger en vil. Penger er mangelvare men kan ved litt glassblåsing og innlagt poengtap, gjøre livet lukrativt en periode. Dermed var det mye kø rundt denne handlingen, og Sveinmain viste vei, og de andre hev seg på.

Hvilken gondol skal jeg flytte?!?
Hvilken gondol skal jeg flytte?!?

Oppdragskort kan en også hente for å få maximalt med seierspoeng ved spillets slutt. Vegard håvet inn mange penger og Peter og Ant hentet såpass med oppdragskort at Sveinmain valgte å avslutte spillet før de andre ble for sterke. Dermed ble det telling og en fornøyd Peter ville hente sine 10 poeng, men han hadde ikke lest hele oppdraget sitt og hadde satset på feil øy i Murano. Dermed ingen poeng likevel. Sveinmain fikk max uttelling på sine 3 oppdrag og vant, med Vegard, så Peter og tilslutt Ant på sisteplass.

King of timeline!
King of timeline!

Jeg liker fortsatt Murano godt og synes det er behagelig og kjekt, de andre spillerne var heller litt labre i honnøren sin til spillet…

Som en avslutter spilte Vegard, Peter og Sveinmain to runder Timeline discoveries. Her skal en gjette om røntgenmaskinen ble oppfunnet før eller etter at en oppdaget kosmisk stråling? Mye feiling, men Sveinmain og Vegard fikk hver sin seier etterhvert. En kjekk avslutter på en Grottekveld, som mot normalt sluttet i rett tid denne gangen.

Liker brettet godt!
Liker brettet godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: