Høstferiespilling

PG-up! Grønn, nei oransje, nei blå vinner!
PG-up! Grønn, nei oransje, nei blå vinner!

Onsdag og høstferie. Såpass mange hadde meldt avbud at Sveinmain tilbød seg å komme til Stavanger, men der var det også høstferie – og stille. Ant meldte sin ankomst, og så kom det en gladmelding fra Kate Potet om at hun også ville delta, dermed var vi i gang. Camel Cup – en het kandidat til årets BSG pris kom på bordet. Med kun 3 spillere lurte vi på om hvor godt dette kunne være. Men kamelene i Camel Cup slutter aldri å overraske. Alle var sikre på at grønn skulle vinne, da den ledet soleklart. Så kom plutselig hvit og tok grønn igjen rett før mål. Alle satset på at hvit skulle vinne, så kom oranje og tok seieren. Slik kan det gå i dette spillet, uforutsigbart og moro, men med følelsen av litt kontroll, og selsagt god gambling. Sveinmain fikk mest ut av pengene denne gangen. 1. Sveinmain 44, 2. Black ant 41, 3. Kate Potet 35.

Mye moro underveis i Camel Cup, samt flott terningtårn istedet for å dra terningen opp fra en pose og kaste den!

Byen nesten ferdig bygd av byggmester Black moonant og hans læresveiner.
Byen nesten ferdig bygd av byggmester Black moonant og hans læresveiner.

Fredagsspiller Knut dukket plutselig opp – på en onsdag. Det kom såpass overraskende at Sveinmain lurte på om han skulle skynde seg til Jørpeland sentrum å levere inn en lottokupong, men ble værende. Hva skulle vi spille. Black ant var sulten på suksess og ville spille Taj Mahal som han vant sist, men var ikke vanskelig å be da Blue Moon City kom ut av spillhylla – et spill han har stålkontroll på. Sveinmain advarte de andre på forhånd, og prøvde å gi Black ant motstand. Knut bygde der han ble frarådet fra å bygge, mens Kate hang meget godt med. Likevel sanket Black ant inn 2 bladgull der vi andre samlet ett, og 3 diamanter der vi andre sanket 2. Og ofret 3 ganger mens vi andre ofret 1. Dermed gikk det som det måtte gå også denne gangen. Han vant med såpass mye at spillet snart må skifte navn til Black Moonant City. Vi andre delte sisteplassen med 2 ofringer hver.

Black Moonant City gikk veldig raskt til tross for litt regelforklaring, og er kjekt, og samtidig irriterende å spille da Ant vinner hver gang!

Norbaggarna står i mot presset fra Sverige om billigere sprit, lave bilavgifter og  jakten på den usynlige ubåt...
Norbaggarna står i mot presset fra Sverige om billigere sprit, lave bilavgifter og jakten på den usynlige ubåt…

Som en avslutter på kvelden tok vi for oss en annen het BSG-pris kandidat: Kampen om Fredriksten. I det norskutviklede spillet kampen om Fredriksten. Spilet er meget godt historisk forankret og temaet er veldig sterkt. Her skal alle prøve å bygge opp festningen for å forsvare seg mot svenskene. For å klare dette bruker en en fiffig terningmekanisme hvor terningene bestemmer hvilke ressurser du vil ha, da du kan trille om 2 ganger. I tillegg kommer det krig mot Sverige 3 ganger i spillet, og da må en også ha satset på å bygge opp hæren, hvis ikke ble en straffet med minuspoeng. Alle bygde så godt de kunne for å holde svenskene på avstand. Underveis måtte en også følge med på hva de andre prøvde på slik at en ikke lå sist på hær og fikk mest innflytelse i de ulike festningsdelene. Det hele ble en meget jevn batalje hvor ingenting var avgjort før siste runde og Black ant tok seieren hjem til slutt. 1. Black ant 41, 2. Sveinmain, 3. Knut 35, 4. Kate Potet 29

Kampen om Fredriksten var godt likt blant de som prøvde det og norsk tema gjorde ikke spillet dårligere…

Det ble en kjekk høstferiekveld i Grotten – takk til alle som kom:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: