Sjakk-kveld i PG

Følgende artikkel sto i Strandbuen 14.3.2014:

Sild i tønne. 40 mann på 40 kvadrat!
Sild i tønne. 40 mann på 40 kvadrat!

Sjakk-suksess! Aldri før hadde det vært så mange inne i Frivilligsentralens lokaler på Jørpeland da brettspillklubben Preikestolen Gamers sammen med Strand sjakk-klubbs gamle helter arrangerte sjakk-kveld nå mandag.

Jørpelands lengste sjakkbord!
Jørpelands lengste sjakkbord!

40 mennesker, store som små hadde tatt turen og etter litt finstabling av bord og stoler fikk alle plass. Sjakkspillene fant hver sin motstander og det tok ikke lang tid før vi hørte ”sjakk” blant de ivrigste i lokalet. 14 stk. deltok i juniorturneringen, mens cirka 10 dristet seg med i seniorturneringen i 5 minutters lynsjakk. Rudi Sersch, tidligere NM sølvvinner i Kafesjakk, holdt et kjapt foredrag til alle om sjakkens gleder. Og sjakkentusiast Olav Skjæveland styrte med sin lange erfaring trådene i turneringene. Han hadde ikke sett så mange sjakkspillere samlet på en gang på Jørpeland siden midten på 80 tallet. Juniorene spilte i halvannen time før det ble premiedryss fra Vennerød forlag og Jadarhus som er stolte og glade i sjakksporten. To juniorer fra skoleklassene som hadde flest representanter til stede fikk med seg hvert sitt sjakksett, med lovnad om at det skulle bli flittig brukt på skolen.

Kun ståplasser var igjen da NM-sølvvinner i Kafesjakk fortalte om sjakkens gleder:-)
Kun ståplasser var igjen da NM-sølvvinner i Kafesjakk Rudi Sersch fortalte om sjakkens gleder:-)

I tillegg fikk 5 heldige hvert sitt sjakkspill med hjem til odel å eie. Som en avslutning på kvelden spilte Rudi Sersch simultansjakk mot 10 stk, hvor han springer fra brett til brett og spiller mot alle samtidig. Den gamle ringreven gav seg ikke før han hadde slått samtlige, selv om han fikk tøff motstand av de beste seniorene.

Kanskje var det fremtidens Magnus Carlsen som var på Jørpeland denne mandagen, hvem vet. Skal det skje, så er det bare å øve hjemme til neste gang, for flere slike kvelder blir det garantert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: