Monopol i PG, hva?!?

skyline
Skyline – det perfekte spisespillet!

Sveinmain hadde et par kvelder alene forrige uke. For ikke å kaste bort tiden på tull så ble det invitert til spilling. Men første forsøk gikk i vasken da ingen k

unne. Derfor ble ny innkalling sendt ut kvelden etter, og da

Skyline
Sky is the limit!

ble vi 4 spillesugne som var klare til spill, pizza og brus. Hva kan spilles mens en spiser? Takras tok frem Skyline, et terningspill hvor en skal bygge skyskrapere over 9 runder. En må velge terninger fra bunn, midt eller topp-bunken og en må også beholde en ved hvert trill. Får en ikke noe en kan ha gir en fordel til neste spiller som får flere terninger å trille med. Det var et meget behagelig spill som hadde kort spilletid og passe med spenning, og ble godt likt. Sveinmain vant knepent foran Vegard. 1. Sveinmain 85 2. Vegard 82 3. Takras 68.

Black ant hadde meldt sin ankomst og vi trengte noe kjapt. Valget falt på Monopol.

Monopol deal
Million dollar smile

Ja du hørte riktig – men kortutgaven, Monopol Deal. Før reglene var forklart ankom Black ant og han ble kastet inn i

spillet. Trekk 2 kort, spill inntil 3 og husk for all del å legg av penger i tilfelle noen krever leie for tomtene sine. Sveinmain kom til kort på penger og ble nesten hver runde robbet både for penger og tomter, mens alle godtet seg over det. Vegard slet med tomtebyggingen, og det hele ble en kamp mellom Takras og Black ant. Takras klarte å robbe Sveinmain for alt han hadde bygd opp og kunne dermed fullføre 3 sett med tomter og ble første og kanskje eneste Monopol vinner i PGs snart 10 år gamle historie.

Coney IslandMichael Schackt, en kjent brettspilldesigner hadde gitt ut Coney Island, og dermed ble dette testet denne kvelden. Sveinmain forklarte reglene, og vi var igang. Her skulle vi bygge opp fornøyelsesparkatraksjoner, lage nye tomter til parken og sette ut artister som skal underholde der. Det hele var laget ut i fra et fiffig penge og poengsystem. I tillegg kunne en kjøpe utvalgte hjelpere til å promotere, avertere i avisen osv. ala systemet i Rattus hvor en beholder kortet og fordelen til noen andre tar det. Sveinmain åpnet sterkt, men kom bakpå med økonomien og poengmulighetene. Mens Black ant kjørte fra i tet. Vegard hadde en god plan men Takras torpederte mulighetene hans. Dermed seilte Ant i fra, mens Takras satset på avispromotering som Sveinmain hadde sagt gav 1-3 seierspoeng ved spillets slutt.  1-2 i den roKongen av Kongeparkensa bunken og 1-3 i den hvite. Spillet sluttet og Black ant hevet eska for seiersbilde. For med over 10 poengs ledelse var det ingen som kunne tukte han. Men Takras begynte å snu avisbrikkene sine og scoret 3 poeng på samtlige og dermed vant han hele greia, foran en snurt Black ant som refset Sveinmain for dårlig regelforklaring. Ikke lett for Sveinmain å huske forskjellen på hvite og rosa aviser… 1. Takras 2.Black ant 3. Vegard og Sveinmain

4 kommentarer til «Monopol i PG, hva?!?»

  1. Monopol viser bare hvordan verden fungerer. Bli rik og stjel fra den fattige gang på gang. Den fattige har ingen ting å forsvare seg med, og taper alt. Total seier.

  2. Forbaska..Gått glipp av monopol? Nitrist;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: