Bortskremte menn og underholdning (og mat og spill!)

Fauna (arkivbilde)

Fredag 25.januar hadde sekretøsen invitert PG-gjengen til en kulinær og spillmessig oplevelse hos en venninne. I tillegg kunne spillerne ta med seg badebuksa og nyte stampen ute i hagen. Dette var uten tvil den mest spennende invitasjonen på lenge. Men istedenfor parkeringsproblemer, kaos og sinte koner, ble det ikke mange som fikk seg selv lov til å komme. Noen flyktet til bedehuset, mens andre hadde arbeidsforpliktelser denne fredagkvelden. Hollender hadde tatt spillbagen med og møtte 20.15. Vertinnen hadde akkurat kommet hjem og var i ferd med å legge sitt barn. Sekretøsen klarte å overtale Pift til å komme likevel og så ble det fire spillere denne kvelden. Snittalderen lå historisk lavt i PG sammenheng, så det var godt at Hollender ikke har for mye grått hår. Da vertinnen Amy var klar for spilling så hun med forbauselse på utvalget med spill og kunne rask konstatere at hun kjente ingen av disse. I mange hjem blir man fortsatt oppdratt til å bli en god monopolspiller uten å vite hva man mer rører seg på brettspillfronten. Pift hadde tatt med seg Fauna. Dette spillet nådde faktisk helt opp til PGs liste over de heteste 24 spillene i fjor. Man trenger ikke å vite alt, men det kan være en fordel med kunnskap. Første dyr var en hornslange. Pift startet med det afrikanske hornet, Amy søkte sin lykke i Amerika, mens Sekretøsen trodde at Pift var i nærheten. Hollender hadde sett disse på den store torgplassen i Marrakech i høst og satset derfor på Nordafrika. Lengden og vekt ble ganske morsomt, særlig da alle størrelser ble målt med hendene. Pift foreslo at alltid kreative Sveinmian kunne lage en egen PG-Fauna. Hvor man skal gjette spillernes lengde, vekt og …halelengde. Regner med at Sveinmain tar denne stafettpinnen videre? Spillet var over da Hollender passerte 100 som første mann. Vertinnen Amy ble nummer 2, mens Pift og Sekretøsen var like bak henne.

Arkivbilde
Peters resort med alt for matturister!
Arkivbilde

Det var kveldens første spill, hva blir neste? Bordet ble ryddet som om store spill som Civilization eller Agricola ville komme……….men så kom det…..mat! Sekretøsen hadde laget en gryterett uten gluter, uten melk, uten sukker, uten kjøtt, uten kalorier og mye mer som ble utelatt. Men sekretøsen bruker en del andre ingredienser som kokosmelk, frukt og grønnsaker og det smakte godt! Dette ble spist sammen med ris. Hvor vanligvis spillene tar bordet i høyt tempo, var det denne gangen matretter i høyt tempo. Etter at alle hadde forsynt seg flere ganger, gikk vi videre med spilling? Nei, for nå ble det en svært god kake som sekretøsen hadde bakt. Igjen uten alle nevnte utelatte ingredienser, men nå med mange ulike nøtter. Pift var så fornøyd med slankingen siden jul at han ikke ville utsette seg for disse kaloriene. Etter en lang, men koselig og fornøyelig matpause, ble det sett på spillene igjen. Rett før vi kunne velge noe, gikk alarmen. Brann? Nei, Amys datter hadde våknet og hun kunne så vise fram sine varme morsferdigheter. Men et vondt øre forsvinner ikke med det første, slik at Amy lot oss andre spille videre. Sekretøsen hadde spilt Sun, Sea & Sand tidligere og kunne forklare Pift en god del av regler. Hvem bygger det beste ferieparadiset? Pift sikret seg tidlig en bar som gav han ekstra penger for kunder der, men de kundene gikk stort sett til Sekretøsen som utvidet både hyttekapasiteten og attraksjoner flott. Hollender slet med penger, men klarte likevel å kjøpe en del billige attraksjoner. Jo flere attraksjoner jo lengre kundene vil bli. Dette gir både mer penger og flere kunder som teller som poeng på slutten. Spillets 8 runder fløt godt og spillerne bygget fine ferieparadiser. Da tellingen kom visste ingen hvem som hadde mest poeng. Pift kom med 29 poeng på tredje plass, mens Hollender hadde bare 1 poeng mer enn Sekretøsen (38 mot 37). Så øvelse gjør mestring, slik at Sekretøsen blir en viktig outsider framover.

Spillet ble igjen godt likt. Spilles lett og alt man gjør gir mening. Når det gjelder spillets utseende var meningen noe mer delt, for skarpsynte Pift klarte å se at egne arbeidere på brettet har ganske store lepper. Dette var en dismatch for Pift, noe som kom tilbake i hans rating. Konklusjon: Pift liker ikke tykke lepper!

Noen som lyst til å isbade?
Noen som har lyst til å isbade?

Hva skjedde med badingen som hadde skremt mange mannlige spillere i kveld? Vel, bassenget stod ute i kulden. Temperaturen var helt tilrettelagt for Sveinmain og hans kamerat Juliomain. Nemlig is og iskaldt! Men det går an å spille tematiske spill der også, ikke sant Main? For oss sol- og varmetilhengere ble det ikke noe bading og badetøy hadde heller ingen tatt med seg.

Kveldens organisator (arkivbilde)

Slik ble den første av Sekretøsen organiserte PG-kvelden. Festlig og koselig! Takker for god mat, koselig snakk, kjekke spill og et meget godt initiativ! Håper det kommer flere slike initiativ?!

PS pga manglende kamera ble det valgt noen arkivbilder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: