Nok en flott runde Civilization

Denne helgen hadde jeg helt fri, og ingen planer. Så derfor måtte det bli litt spilling, og inviterte alle som ville til å komme til et lengre spill hos meg, type Eclipse, Civilization, Shogun og Rolling Freight. Kjernegruppen var veldig opptatt eller bortreist, men det var noen djerve som tok imot utfordringen likevel. Saulius og Pift kom, med god drikke og chips på siden. Valget var ikke lett for Pift, men Saulius trumfet det hele med sitt ønske om Civilization. Alle hadde spilt det fra før, så det burde gå greit.

Saulius fikk en pangstart med to speidere og gratis bygg.

Ca 1 time senere var brikkene på plass, og jeg hadde gitt en kjapp oppfriskning til Pift, samt de nye endringene som utvidelsen bringer med seg. Pift fikk først Gandhi, men den har jeg dårlig erfaringer med fra to andre spill samt forum på geeken, så den tok jeg bort. Da ble han Tyskland i stedet. Jeg ble Hellas og Saulius Spania, med sin flotte start om han utforsker kjapt nok. Hellas var også veldig god! Så lenge jeg ikke forsket på det som noen andre spillere hadde eller forsket samme runde, så slapp jeg betale handelspoeng for det. Dette klarte jeg å holde gående helt til mitt tredje III-kort, med klar plass for et fjerde ved siden av. Da forsket Saulius og meg på det samme, nemlig Teologi.

Saulius venter på at jeg skal bli ferdig med bildet slik at jeg kan svare på hans spørsmål

Pift fikk en veldig vanskelig start, og det var nesten urettferdig hvor trangt han hadde fått det. Det var to fiendtlige stammer rett ved siden av ham, så det var ikke plass til å bygge by. Dessuten ble han innestengt av vann. Og når han kjempet mot stammene, ble det knusende seier – til stammene. Begge gangene. Pift klarte ikke utvikle seg, mens Saulius raste avgårde med båthavn på båthavn. Han fikk 20 handelspoeng hver runde, og fikk forskningen virkelig avgårde. Hadde jeg ikke klart å holde meg såpass som jeg gjorde med min forskning, hadde jeg hatt mye færre kort jeg og.

Pift fikk en røff start, men gir ikke opp likevel. Stå på!

Men jeg klarte meg godt på denne måten å spare opp handel. Noen kort lot meg bytte handel mot kulturpoeng, og jeg hadde skaffet 2 rabatt per trinn der. Når jeg da fikk lov til å veksle 1:1 mellom disse en gang, så prøvde jeg å komme meg kjapt videre. Men på del II i kulturstigen ble det plutselig verre, jeg hadde tross alt lyst å forske videre i tillegg, og selv med 27 poeng i handel, så var det en grense jeg ikke ville krysse. Så det ble ikke store uttellingen likevel.

Ulempen med min fordel, var jo at jeg ikke fikk forsket på det jeg faktisk ville ha, men prøve å finne noe som jeg fikk litt nytte av, og som ingen andre hadde eller kom til å få. Likevel så gikk det tålig greit. Spesielt når jeg fikk lov til å ta en fly-enhet en gang selv om jeg ikke hadde forsket på det. Greit med Great Persons. Klokken nærmet seg 19, og Saulius måtte avgårde i et møte da. Så jeg tok en sjanse, og flyttet to armeer inn i Pifts metropolis. Han hadde ikke mange sterke enheter, med nivå 2 på artilleri og infanteri. Jeg mistet to av mine enheter. Men jeg hadde en fin fordel av mitt underverk The Oracle, nemlig at han måtte vise alle sine kort til meg.

Deilig å vinne i Civilization igjen!

Så det ble seier til meg, takket være at jeg hadde lov til å ha 6 enheter på hånden den runden, siden jeg nettopp hadde fått Fundementalism og hadde 2 armeer i angrepet. Da hadde jeg nok poeng til å vinne. Det var en fin runde, og jeg koser meg hele tiden under dette spillet. Selve City Management-delen kan ta litt tid, men ellers er det fint tempo i dette spillet. Merket at den siste City Management jeg hadde tok veldig lang tid, siden jeg hadde noen ekstra kort på hånd som lot meg gjøre masse i tillegg til å bruke byene mine.

Det blir for sjeldent mellom hver gang. Reglene er full av detaljer, og derfor er det lett å glemme ting fra gang til gang. Men én ting er sikkert, det lønner seg å kjenne til reglene så godt som mulig i dette spillet, og lære seg hva slags ressurser og muligheter man kan utnytte seg av.

Valg av forskning er alltid spennende

Rett og slett et pent spill

Et meget godt utgangspunkt for seier hos Saulius

Den siste og avgjørende kampen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: