Få spillere, men en underholdende kveld!

Harde kamper om viktige støttespillere.

Da var det igjen en invitasjon til en spillkveld midt i uken. Hollender passet butikken hjemme, Peter hadde fått permisjon og også Black Ant hadde meldt sin komst. Sistnevnte ble sittende med både lekser og andre aktiviteter med barna, slik at Peter og Hollender fant fram noen interessante spill sammen. Første spill på bordet var gjemt i en liten eske fra Queen Games, nemlig Raubritter. Her skal man legge ut brikker og sette ut riddere taktisk. Brettet har noen begrensninger, så riddere skal settes ut slikt at man kan sikre noen poeng. Kort og lett. Det hele ble en taktisk sjakk-kamp hvor Peter klarte å samle mest poengbrikker (med den høyeste ridderen), men Hollender hadde erobret flest byer og de gir 3 poeng hver. Dermed ble det 28 (Hollender) mot 24 (Peter).

Peter fikk velge spill og da var velget lett når en av hans favoritter (Vasco da Gama) lå på bordet. Fire ganger hadde Peter spilt dette og måtte samtlige ganger se at Hollender vant. Denne gangen skulle han unngå tap og hadde planen klar. Peter kjøpte flere ganger det skipsprosjektet hvor bemanningen var inkludert. I tillegg sendte han  Sergini-skipet til den havnen hvor han fikk et nytt

Vasco da Gama

skipsprosjekt. Spenningen i spillet kommer med måten man setter ut arbeidere. Dettte har sin pris og noen ganger blir det rett og slettt for dyrt, eller man kommer akkurat for sent. Men når man ikke får handle, får man alltid penger. Disse pengene trenger man til å kjøpe både skipsprosjekt, bemanningsmedlemmer, og ved å sette ut arbeidere på en risikabel måte. Hollender tok ledelsen, men Peter sendte raskt flere skip til samme destinasjon og sparte så handlinger. Kongens ekstra handling byttet nå hver runde, men Hollender ble startspiller og Peter fortsatte med Sergini-skipet. Etter runde 4 ledet Peter med 4 poeng. Fornøyd startet han med den siste runden, men så også at Hollender hadde bemanning til to nye skipsprosjekt. Selv om Peter også klarte å sende et skip til Østen, klarte Hollender å seile forbi Peter i den siste runden. Det ble mange poeng til begge. Begge hadde forresten tre skip som nådde Calcutta og gav begge 15 poeng.

Vant Vasco da Gama igjen.

1.Hollender 2.108 Peter 99

Dette var igjen en spennende omgang av ett spill som alt for få i PG har prøvd. Kanskje ikke det beste spillet i den totale spillkolleksjonen, men spillet gjør spillere varme av spenning og glede! En fin kombinasjon.

Peter den Store

Etter en varm omgang med Vasco da Gama ble det en runde med St Petersburg. Også her ble det ganske jevnt. Peter sikret seg to observatorier, men Hollender fikk mange poeng i alle faser. Peters pengemaskin kom litt for sent i gang. Begge endte med 10 adelsmenn og en høy sluttscore:

Ubongo-spesialist Peter i full konsentrasjon med Extreme, men slet noe mer mer 3D denne gangen.

1.Hollender 159 2. Peter 148

Til slutt kom Hollenders math-trade-gevinst Ubongo 3D på bordet. Peter er vanligvis favoritt i dette spillet, men Hollender hadde trent kvelden før. Vi spilte med treer-siden på brettet (PG-mester Vegard var ikke med). Hollender kunne denne i motsetning til 4-er-siden. Peter slet med sårlig de gule brikkene. Hollender fikk så et godt forsparng som han gradvis økte. Peter vil nok komme sterkt tilbake neste gang.

Igjen en fin og innholdsrik kveld med attraktive spill!

4 kommentarer til «Få spillere, men en underholdende kveld!»

  1. Vasco da Gama holder sterkt blant Hollender og Peter ser jeg. Må få prøvd dette snart med full besetning og se hvordan det holder mål 🙂

  2. Det er alltid plass til en underdog som deg! Eller kanskje blir andre underdog når du stiller? Men dette er sikkert et spill du vil like.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: