Bli handelsmester i Macao

Macao EskeJeg syns det er mange spill for tiden som har verdens kjedeligste esker og utseende. Så prøver jeg å spille dem, og blir veldig positivt overrasket over det faktiske innholdet i spillet. Macao er et av disse spillene som på utsiden virker skikkelig tørt og lite spennende, som viser seg å være alt annet enn akkurat det.

Føler du at du har lest dette før? Det er nok fordi dette er en eldre artikkel som ble hentet frem i lys av en ny videoanmeldelse av Takras, som du kan se i bunnen av refleksjonen.

Macao bruker en meget niftig innretning for å fordele handlingene dine. Hver spiller har hvert sitt kompass med en terning fra 1 til 6. Terningene er av forskjellige farger og viser hvor mange ressurser man får av den fargen. For hver runde kaster startspilleren terningene, og man kan velge seg ut 2 av disse ressursene, uavhengig av hvilke de andre spillerne velger. Men man får ikke lov til å bruke ressursene denne runden. Man må alltid velge ressursene som ligger i 1-terning-feltet. Og for hver runde roterer kompasset ett hakk med klokken. Det betyr at hvis den rød terningen viser 4, kan man ta 4 røde ressurser. Men det vil ta 4 runder før du får brukt dem.

Macao brettMacao Innhold

Denne innretningen gjør planleggingen helt unik fra andre spill. Man må bruke alle ressursene den runden, og det er ingen sparing. Med mindre man har et handlingskort som tillater det. Og det er et annet aspekt som også gjør spillet interessant. En dose Munchkin på handlingskortene, da det er fryktelig mange forskjellige kort i spillet. Det er tilfeldigheter som avgjør hvilke kort som kommer frem, men du har likevel kontroll på hva du kan gjøre ut fra kompasset ditt. Hvilke ressurser har du, hvilke trenger du, hvilke kort har du bruk for, osv.

Det finnes mange veier til seier. Du kan skaffe en skikkelig pengemaskin som gir deg poeng direkte, eller du kan satse på handel, eiendom eller bruke kortene dine for hva de er verd. Det er mange veier til Rom, og dette spillet er virkelig unikt. Det er vanskelig å vite hvem som ender opp med seieren til slutt, og da har man hele tiden et lite spenningsmoment.

Reglene tar tid å sette seg inn i, og mekanismen er kanskje ikke lett å få til for nybegynnere. Dette er et spill for viderekomne som liker mange handlinger og utfordringer. Anbefales!

2 kommentarer til «Bli handelsmester i Macao»

  1. På tide å korte ned videolengden litt? Pc`n min sier at Macaofilmsnutten er for lang, med dertil svart skjerm!!!

  2. Hehe ja, har brukt mye tid på å fjerne et lite minutt med video, rekompilere hele greia, og laste opp nok en gang for å tilfredstille Youtube strikse 15-minutters grense! Bedre nå? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: