Hyll Cæsar! Men ikke glem å ri.

En rolig kveld i PG, men plutselig bryter det ut: «Nei, du kan jo ikke sette han der!» med påfølgende svar: «Det er jo klart jeg kan, hehehe.» Og klart han kan, for dette dreier seg om ære og overlevelse i spillet Ave Caesar. I dette hest-og-kjerre-spillet skal hver spiller innta rollen som en rytter i noe av Romerrikets største festbegivenheter. I arenaen kalt Circus Maximus handler det om å komme seg raskt avgårde, bruke listig taktikk og komme først i mål. Men veien til målet er slettes ikke lett.

Talsmann for Cæsar: Takras

Hver spiller får hver sin kortbunke. Bunkene er identiske, men er stokket slik at rekkefølgen blir ukjent. På hånden får du se på 3 av kortene, og velge ut ett å spille hver runde. Kortet sier hvor langt du kan flytte, og tallene er fra 1 – 6. Men problem nummer 1: flaskehalser. Enkelte områder på banen er så snevre at det kun er plass til én spiller om gangen. Og en hovedregel i spillet er: kan du flytte,  du flytte. Så om du ligger like bak flaskehalsen med flyttemuligheter, så må du flytte. Dette kan gå på bekostning av flyttene dine. Hvis du må bruke et 4-er kort for å flytte 1 steg frem på grunn av hindringen, så har du 3 færre flytt til å komme helt rundt. Og du har særs lite å tape for i det hele tatt å komme i mål.

Problem 2: Du må innom Cæsars tribuneplass og stoppe opp foran ham. Der må du hylle Cæsar og avgi en tributt i form av en mynt i din farge. Dette må du gjøre i løpet av de to første rundene av totalt 3. Hvis du glemmer eller blir hindret i å gjøre dette etter to runder, har du automatisk tapt. Da må du bare sørge for at de andre spillerne ikke får det fullt så lett på slutten.

Problem 3: Du har sløst mange flytt på hindringer. Og du har kanskje ikke fått fordelen av innersvingen overalt heller. Når trekkbunken minker og du fremdeles bare er halvveis i den siste runden, er det vanskelig å vite om man faktisk vil klare å komme i mål.

For å få en bedre forståelse og oversikt over spillet, så sjekk ut neste episode av Brettspill med Takras:

Spillet er ekstremt enkelt å lære seg og sette seg inn i. Og har du først lært bort hvordan man kan hindre andre spillere, så er dette en regel som sjeldent blir glemt. Her er det knuffing, krangling og morsomme situasjoner over hele bordet. Et flott spill som egner seg godt som en avslutter på kvelden.

3 kommentarer til «Hyll Cæsar! Men ikke glem å ri.»

  1. LOL! Pledd og beltereim gjorde susen. Utrolig rått:-)

  2. Håper det gir mersmak på opplevelsen, og ikke fikk deg til å snu deg bort og skru av strømmen på dataen i første øyeblikk! 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: