Preikestolen Arena åpnet igjen for sesongen!

Flat og fin spillarena

Endelig har snøen forsvunnet fra vår beste spilleplass. Preikestolen ligger klar for brettspilling av alle varianter og er godt egnet med sin flate overflate. Det største hinderet i dag er selvsagt dersom det skulle blåse. Da må det bli spill som Hive eller lignende. Sjakk, f.eks, kjipt som det enn måtte være i PG-sammenheng, med mindre det blir nok en lynsjakk mot en stormester!?

Men på en søndag er det ikke lett å rive folk fra sine familier, men det fristet veldig mange. Pift og Takras kunne stille opp uten å bli spurt to ganger, så da ble det dags for årets første tur til Preikestolen Arena! På veien opp må man selsvagt sørge for å få med seg geocachen der.

Hvilket spill skulle få innvie arenaen i år? Det måtte selvsagt bli Fjords, med sitt flott utseende på esken. Pift hadde ikke sett det før, og sammenlignet forsiden med utsiken foran seg. Det var likheter, men det har nok forsvunnet noe vann fra fjorden etter at esken ble tegnet, for nå var det plutselig fjell å se.

Dette ble nesten ei øy

Reglene er veldig enkle å forklare og spillet er lett å spille. Men i motsetning til Carcassonne så er det ikke like lett å se om brikker passer sammen eller ikke, spesielt når det gjelder fjellgrafikken. Vi fikk lagt ned alle utenom én brikke, og så begynte vi å plassere jorder. Takras hadde spilt det før, og sa at han syns det var dumt om han ikke vant nå, siden han kjente spillet. Men Pift skjønte med én gang hvordan man skulle gå frem for å blokkere den andre spilleren. Dessverre for ham hadde Takras plassert gårdene sine mer strategisk, og gikk av med seieren.

Begge ble enige om én ting: Spillet har en teit tittel. Pift reagerte tidlig på at det ikke ble noen fjorder i spillet! Og det var forbudt å prøve å lage en ved å plassere en brikke som ikke hang sammen med annet gress. Spillet handler absolutt ikke om fjorder, og man er «heldig» om man får det til.

Fjords holdt ikke mål, så vi valgte å kaste denne kopien utfor stupet, med viten om at Hollender har en til kopi. Heldigvis er brikkene lett nedbrytbare, kontra alle engangsgrillene og annet ymse søppel som ligger rundt omkring.

Sjekk turen meter for meter (også i høydemeter) på Preikestolen at EveryTrail.

Men det ble fort kaldt denne kvelden, så det ble bare én runde med Fjords. Men det var godt å få sparket i gang arenaen! Fra nå av blir det spilling her hver mandag når det ikke regner*.

(*PG tar ikke ansvar for at ingen medlemmer møter opp og spiller et annet sted i stedet for. PG tar heller ikke ansvar dersom PG aldri bruker arenaen i det hele tatt. Og Main kan ta det helt med ro, vi kastet selvsagt ikke Fjords.)

2 kommentarer til «Preikestolen Arena åpnet igjen for sesongen!»

 1. 3 enkle tips!
  1. Lad alltid kameraet før du går til Preikestolen:-)
  2. Du kan legg fjord mot fjord, og dermed blir Fjords mye bedre og vakrere.
  3. Preikestolen på coveret av Fjords er speilvendt, og filmer du Preikestolen fra den andre siden ser du at coveret stemmer brukbart, med Jørpeland i bakgrunnen(mulig du må leie helikopter;-)
  Jeg synes Fjords er et trivelig lite spill, som er greit å ta frem i ny og ned.

 2. Fjord er i internasjonalt fagspråk (geologi, geografi) forklart som ei dyp, smal og langstrakt hav- eller innsjørenne med bratt land på tre kanter.

  1. Jepp, må huske å lade det. Enkel regel, men den må huskes! 🙂
  2. I dette spillet er det ingen fjorder, for det er nemlig aldri bratt land ved siden av vann på brikkene.
  3. Om du virkelig legger godviljen til og sier at Preikestolen er speilvendt på hele fjellet som den er plassert på, og flytter Jørpeland inntil Lysefjorden, så kan jeg være enig i at det ligner 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: