Plutselig torsdagsspilling

Gårdene
Takras
Vegard
Hollender

Det klødde i fingrene hos flere PGere i kveld, og Vegard kunne disponere grotten sin på kort varsel! Hollender hadde med seg en av sine favorittretter, nemlig Agricola. Da Takras ankom stedet noen minutter senere var bordet dekket og klar til spising. Det ser ekstra lekkert ut med Hollenders nederlandske utgave av spillet, der dyrene faktisk har brikker i form av dyr – og ikke kuber. Bildene til høyre viser tallerknene og dyrefigurene til spillerne i kveld.

Gårdbruksmester Hollender

Spillet gikk kjapt unna, alle hadde spilt det før. Takras hadde bare spilt litt før, og da med assistanse, så det var på en måte et nytt spill for ham. Vegard har vært borti denne retten flere ganger og vet nøyaktig hva som må til for å stoppe de andre i å gjøre de han tror de vil. Og som oftest så har han helt rett. Hollender ble gang på gang sabotert av Vegard, og Takras av Hollender. Men Vegard fikk ikke gå fritt, og ble sabotert igjen av Takras. Det var ingen hungersnød i gårdene og alle hadde en plan for å klare seg.  Det var kamp om sauer, så mye at vi måtte bytte ut sauer med en +4-brikke.

Agricola er et flott tematisk spill hvor alt man gjør virker helt logisk. Skaff tømmer for å bygge gjerder eller nye hus, skaff korn for å så dem, bruke høstingen til å bake brød og lignende. Så selv om spillet ser voldsomt komplisert ut, så er det fort å komme inn i gangen i spillet takket være temaet. Og i år kan endelig Agricola være nominert i PGs julekalender, siden det har blitt spilt i PGs regi!

1. Hollender 40
2. Vegard 35
3. Takras 29

Flott spill, men tar hele bordet!

Men ikke tro at det holdt med bare én rett denne kvelden, for det grønne måtte bort og ble erstattet med… blått! The Speicherstadt, eller Lagerdistriktet på norsk. Det ble sist forsøkt med 4 spillere og det ble godt likt, og i kveld skulle det altså prøves ut med 3 spillere. Mekanismen er identisk uansett antall spillere, eneste forskjellen er hvor ofte man kan sette inn figurene sine, som bare er 3 brikker uansett spillere. Med 6 kort på brettet er det lett å se at varene kan bli mye billigere og kampen ikke så stor.

Etterspørselen er stor på brannmannen

Både Hollender og Vegard brukte en del ressurser på å skaffe seg brannmenn, men på slutten av spillet så syns de det hadde lite virkning. Men, Hollender fikk 7 poeng de to siste rundenen på grunn av brannmenn hvor Vegard gikk minus 7 poeng, noe som utgjør 14 poeng i forskjell. Det er mange poeng i dette spillet, så man skal ikke undervurdere styrken av brannmenn de to siste brannene av totalt fire.

The Speicherstadt er et godt auksjonsspill med akkurat passe lengde. Det finnes andre gode auksjonsspill som gjerne vil ta plassen til Speicherstadt, men det er fordi vi har utvalget. Delt seier på Takras og Vegard med 27 poeng, og Hollender like bak med 24 poeng.

Som en avslutter ble det selvsagt 7 Wonders! For første gang skulle vi prøve ut Mannkin Pis-underet der B-siden av kortet sier at vinneren må gi en kald pils til eieren av kortet, dersom han har fullført underet. Heldigvis for Hollender og Takras som altså ikke fikk dette kortet, så ble det A-siden.

"Smil"

Vegard hadde øvd mye på 7 Wonders online, og han hadde taktikken klar. Men med det nye underet så ble taktikken avlyst til fordel for en ny som ble laget på stedet – slik det pleier. 7 Wonders er flott på den måten, at det er lett å lage seg nye planer underveis, spesielt når motstanderne gjør det man ikke håper på. Takras ville leke seg med underet sitt, som tillot han å bygge et bygg helt gratis hver gang han bygde underet sitt. Dette kostet ham i poeng, men fikk seg en erfaring. Hollender satset på rikelig mengde med blå kort, mens Vegard gikk for grønne vitenskapskort, samt kopiere noen poeng av underne til Hollender.

7 Wonders blir ikke utslitt og kommer igjen på bordet til PG. Dessverre så blir spillet fysisk utslitt siden det brukes så utrolig ofte, og kortene viser allerede tegn på aldring, selv om det bare er et halvt år gammelt i PG.

1. Vegard 50
2. Hollender 48
3. Takras 40

Da gleder vi oss til en flott sesjon med Dungeons & Dragons i kveld igjen i Vegards grotte!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: