Midtukespilling

Hollender hadde denne kvelden sendt ut invitasjon, men dessverre så var det feil i emnefeltet, og forvirringen var total. Takras tok med seg en venn i kveld, og Oscar fikk lov til å være opp litt senere. Da var vi fire stykk. Takras og Devaliant hadde sikret seg en hovedrett denne kvelden, men det var ikke et brettspill! Det var nemlig pizza.

Delt seier for Oscar og Takras

Mens vi ventet på den fordøyelige retten fant vi frem en forrett. Dominion og Prosperity-utvidelsen. Devaliant hadde spilt dette masse før, men ikke med utvidelsen. Som navnet tilsier er det mange kort her som omhandler penger og poeng. Det er rett og slett å bli rik. Oscar satset hele tiden på 6-erpoengkort, og før vi visste ordet av det var denne bunken gått tom. Det var mange som spilte ut kort som økte oddsen for å få poengkort på hånd i stedet for handlingskort og penger, og dette gjaldt kun for alle andre. Man ble ofte handlingslammet og måtte nøye seg med mindre kjøp og handlinger. Det var også veldig få kort som ga ekstra actions, så hver tur ble relativt kort.

Takras tok det siste kortet av en tredje bunke som gikk tom, og spillet var over. Poengtellingen er alltid like spennende, siden man ikke vet hva en har selv, engang. Oscar viste muskler og telte 50 poeng, men det gjorde også Takras. Hollender på tredje med 49 og Devaliant hadde 34 poeng.

Hollender fant frem en ny favoritt, nemlig Blue Moon City. Denne retten kan nytes både før, under og etter en kveld med flere retter. Vi skal bygge opp byen med samme navn og til slutt bygge et svært tårn ved hjelp av ofring. Og ofring er hvordan man bygger i spillet, og mange liv går tapt. Når man bygger en bydel kan man i tillegg få drageild, og jo flere av disse, jo større belønning. For å bygge trengs det kort på hånd med riktig farge mtp. bygning. Man kan spille så mange kort man vil på sin tur, men om man sitter igjen uten kort, så tar det lenger tid å samle seg inn igjen senere i spillet. Det handler om taktikk, poeng og tall, noe som kan være typisk et Knizia-spill som dette. Hollender holdt en jevn produksjon på hovedtårnet, mens Takras tok et byks inn og fikk inn 4 deler. Devaliant hadde nok krystaller, men ventet for lenge med å levere dem inn, og endte derfor med to stykk.

1. Joan 5, 2. Takras 4, 3. Devaliant 2

Apropos favoritter, så havnet 7 Wonders på bordet enda en gang! Devaliant hadde lest om det i bloggen vår og sett Takras’ video, og hadde gledet seg til å prøve ut dette. Å vite hva man skal samle på og ikke er ikke alltid lett, og Devaliant fikk virkelig prøvd ut dette. De blå kortene er enkle å forstå, siden de forteller deg med en gang hvor mange poeng de er verd. De grønne kortene er helt umulig å vite hva er for nybegynnere, så disse lot han gå forbi. Takras samlet godt på disse, i håp om at det skulle være nok poeng. Hollender hadde tenkt ut en ny strategi denne gangen, men han følte ikke det bar de fruktene han hadde forventet.

Første runde gikk smertefritt, og alle hadde nok ressurser sammenlagt til å bygge det de ville. Neste runde var vanskeligere, og det var ikke lett å vite hvilken vei man skulle ta. Devaliant satset på militærmakt, for det hadde han lest i bloggen vår at kunne være en god strategi for 3 spillere. Og det viste seg å være det. Helt på slutten fikk han kjøpt seg et 8-poengskort om krevde alle ressurser, og han fikk akkurat nok til dette runden før da Takras kjøpte tømmer av ham. En siste poengtelling, og Hollenders taktikk hadde virkelig slått feil. Devaliant fikk det han ville, og vant på militærmakt.

1. Devaliant 51, 2. Takras 45, 3. Hollender 26

7 Wonders fortsetter å imponere, og spesielt med kort lærekurve og engasjement.

Før vi tok kvelden måtte vi innom sportens arena. Table Curl! Her tok Devaliant overlegen seier over Takras med 3-0.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: