Battlestar Grottenica

Nok et topp-spill skulle få sin entré i PG denne kvelden. Takras hadde fått Battlestar Galactica i posten på fredag, og lest reglene samme dag som Grotte-treffet. Reglene var godt forstått, og ikke minst lå lysten der til å prøve ut et nytt spill.

Alle er hele tiden med på store avgjørelser

Historien: Dette er menneskenes fremtid. De lever langt, langt borte, og de har selvsagt teknologi som er langt forbi vår. De bygget roboter – kalt Cylons – til å gjøre hverdagen sin enklere. Dessverre, slik som det er med disse robotene, er at robotene gjorde opprør og begynte å krige mot menneskene. Plutselig en dag reiste de bort for å starte for seg selv. Og på 40 år var det ingen som hørte noe fra dem.

Kampskipet Battlestar Galactica skulle egentlig dekommisjoneres, men selvsagt valgte Cylons å komme tilbake. De har evolvert seg videre til menneskelige skikkelser, og det er nesten umulig å finne ut forskjell på dem. Vi spiller menneskene som skal kjempe for overlevelsen. Målet vårt er å komme til det lovte land; Kobol. Dessverre for oss, er det minst én synder blant oss. En Cylon. Men ingen vet hvem det kan være – uten om han selv.

Spillet er stappet fullt med kriser. Det er bensinsabotasje, opprør, angrep fra Cylons… you name it. Men det finnes som regel to alternativer til krisene. Det ene kan løses ved et enkelt valg fra den som spiller president eller admiral, mens andre valg krever en mer demokratisk avgjørelse. For å skjule Cylon-sabotøren, legger vi inn handlinskort blindt. Så legges to tilfeldige kort i bunken, og den stokkes og legges på plass igjen. Disse kortene kan virke både positivt og negativt, og det er vanskelig å kunne vite helt sikkert hvem som spilte hva.

De første rundene går som forventet litt sakte. Men alle er så involverte som de ønsker, mens andre bruker tiden på å lese brettspillregler på andre spill. Krisene var mangfoldige, presidenten gjorde ikke som mange ønsket, og det ble gjort administrative endringer. Takras havnet tidlig i the brig. Dette er et fengsel som hemmer mange av valgene dine. Du er avhengig av et positivt utfall fra en demokratisk stemme. Og det skjedde det lite av. Takras var alene. Men omsider fikk Saulius gjort sitt lille ekstra og plasserte presidenten i fengsel.

Folketallet var lavt, og moralen var nesten på bunn.

Hollender ble ofte beskyldt for å være Cylon av Takras og Aril, men det var til døve ører. Alle var sikre på at Takras var Cylon. Eller kanskje Svein. Eller Vegard…. Umulig å være helt sikker. Og det er rett og slett fantastisk. Ingen mister liv i BG, men om vi går tom for befolkning, mat, bensin og vann, da er løpet kjørt, og man finner ingen virkelige hjelpsomme midler underveis.

Dette spillet likte undertegnede meget godt. Slik det var med Shadow Hunters blir det også med dette. Har man de rette folkene blir det meget bra. Spiller man med de som ikke er så glade i slike spill, vel, da vet man at opplevelsen ikke blir så bra. Dette er et opplevelsesspill, og jo mer erfarne spillerne er, jo kjappere går spillet.

Regelheftet var et sant mareritt å lese gjennom. Veldig flott materiale og visuelt pent, men det finnes ikke struktur. For å finne ut av noen brikker, var det å lete seg frem gjennom reglene. Ingenting stod om det. Plutselig stod det i brikke-oversikten start.oppsettet på denne brikken. Senere i boka står start-oppsettet på noen skip. Det er mye frem og tilbake, og det meste er håpløst. Den forteller heller ikke om situasjoner som gjerne oppstår underveis, så det kan bli total forvirring til tider.

Spillet slutter ved to scenarier: En hovedressurs går tom. Det er befolkning, moral, bensin og mat. Hvis bare én av dem går til 0, er spillet tapt for menneskene. Cylonenes oppgave består av å sabotere så godt de kan. Selv om de blir avslørt som Cylon, er de ikke ute av spillet, men får i tillegg tilgang på mye mer.

Alt i alt så var dette et bra spill. Man trenger ikke å ha sett tv-serien for å forstå dette, men det vil absolutt være en fordel mtp. opplevelse. Opplevelse er også nøkkelordet i denne enorme hovedretten. Liker man ikke opplevelsesspill (Dungeons & Dragons, Shadow Hunters, Red November), så vil man nok ikke like dette heller.

Spille kan best oppsummeres i denne videoen, hvor det er liten tvil om at stemningen er god! Men vurderingene? Nja. Undertegnede ser seg litt uenig 🙂

Som en bonus på kvelden kunne Takras komme med en glad nyhet. PG Har nemlig mottatt effekter! Nå har vi krus og penner med logo på. Vi har et krus til overs. Hvem skal få æren av å motta dette, og hvordan? Bare å følge med!

PG Anbefaler disse effektene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: