Loyang igjen

Mange medlemmer slet denne onsdagkvelden med permisjonspørsmålet på hjemmebanen. Man skulle tro at Jørpeland har et stort behov for et sterkere shariapreg eller at likestillingen har gått for langt?! Trofaste spillere måtte tilbringe kvelden hjemme, noen var syke, så ble det spilling overhodet? Hollender hadde sendt ut en sen invitasjon til gjengen og tradisjonstro vet man aldri helt hvem som kommer. Halv ni og første og siste mann kom, Black Ant (som stort sett er på reisefot, men fikk altså fri dag). Black Ant spurte etter en god 2-player. Valget falt på At the gates of Loyang. Hollender forklarte reglene, men Black Ant skjønte foreløpig lite. De første rundene gikk i høyt tempo og Black Ant begynte å se sammenhengen mellom plantasjedrift, kunder, torgboder og hjelpere. I tillegg er å få nyttige kort og rekkefølgen viktig. Hollender måtte ta opp et lån tidlig i spillet. Lån hjelper å overleve, men det betyr

Noen plantasjer med forskjellige grønnsaker
Eget spillbrett med butikk, 3 torgboder, en hjelper og på høyre siden 2 faste kunder.

også et minuspoeng på slutten. Plante grønnsaker for å få grønnsaker en del runder framover, levere de etterspurte grønsakene til kundene for å få penger. Disse pengene trenger man på slutten av hver runde til å kjøpe poeng for. 1 felt fram på poengsporet kost 1 gull, men det neste feltet i samme runden koster det hele tallet som er angitt. Derfor er det viktig med en langsomt økende inntekt. Hollender visste dette og tok en tidlig ledelsen, men Black Ant klarte å holde følge. Black Ant leverte halvveis i spillet smart til noen casual customers som gav ham en ekstra bonus siden han hadde flere faste kunder. Hollender hadde kjøpt noen two-pack som gav ham noen interessantetorgboder. Black Ant brukte sin trader for å bytte selv etterspurt purre. Det hele ble en jevn affære hvor Hollender ledet stort sett med ett poeng, men lånet hans ville trekke standen likt på slutten.

Black Ant utfører handlingene sine med mye konsentrasjon.

Black Ant fikk store utfordringer de siste rundene. Han måtte velge mellom å levere og få penger, og så kjøpe poeng, eller heller plante en få mer uttelling de neste rundene. Han valgte å satse på kortsiktige poeng. Hollender hadde de de siste tre rundene flere faste kunder som han klarte å forsyne, og fikk dessuten en attraktiv casual customer. Dermed kunne han kjøpe 2 poeng hver runde, men produksjonen hadde stoppet hos Black Ant som allerede så hva han kunne ha gjort annerledes.

1. Hollender 16 (17-lån) 2. Black Ant 15

Spillet tar litt tid, men spilles lettere og raskere som for eksempel Le Havre. Det er noe flaks med kortene, men egentlig kan de fleste kort brukes, selv om kundene er mest viktige. Black Ant måtte slite noe med å forstå sammenhengene, men likevel klarte han å henge med i kappløpet. Sånt sett er Loyang ikke et vanskelig spill, selv om det tar litt tid. Som 2-player er det et attraktivt spill. Vi får se om spillet holder samme nivå med flere spillere rundt bordet.

3 kommentarer til «Loyang igjen»

  1. Det er godt å se at brettspillene blir funnet frem selv om oppmøtet ikke blir stort. Jeg tenker Main event fremdeles har satt sine spor for denne gang. Kommer tilbake sterkere neste 🙂

  2. Det har vært en del endringer siden du reiste vestover, Arild. Det blir spilt mange spill som du hadde likt. Om 7 uker kan du få du din plass i det gode selskapet tilbake :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: