Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Saulen de Erde: vakkert navn, vakkert spill og vakre spillere?!?

Posted by preikestolengamers den 2. september 2010

4 glade gutter hadde møtt opp på spill-loftet denne mandagen. Ikke mer å forvente når det var hele 7 spillere forrige gang. Black ant var kjapt fremme med å foreslå Stormenes tid som kveldens spill. I kjent Black ant stil er viljen til å spille spill større enn kunnskapen om selve spillet, og reglene satt såpass rustent, og kaoset i eska var såpass stor at vi var nære ved å gi opp. Men vi ble reddet av at utvidelseskortene var nok trykket på et annet trykkeri enn orginalen, så fargenyansen reddet oss, og vi fikk skilt klinten fra hveten. Så var det bare å sette igang. Black ant fikk første brikke opp av posen, og dermed fikk han kjøpt Prior Phillip i første runde noe som gav han ett ekstra seierspoeng for hver byggmester som ble satt i borggården. Han opparbeidet seg på den måten en solid ledelse og scoret 6 og 7 poeng mens vi andre scoret 3-4. Sveinmain prøvde trikset å utrope han som vinner tidlig, mens Peter prøvde det han kunne for å få Idar og Sveinmain til å ofre seg å okkupere plassene i borggården så ikke Ant fikk de. Litt for sent kom Knut Magne innom og fikk sitt første, og forhåpentligvis ikke siste møte med PG. Han fikk i tillegg til å assistere Idar, æren av å bygge katedralen runde for runde. Stormenes tid er et morsomt spill hvor poengene øker i takt med rundene, og det ble det også denne gangen. Sveinmain klarte å samle opp litt metall, og kunne gjennom glassblåseren hente viktige poeng, og spiste sakte men sikkert inn Black ants forsprang. Siste runde kom og Peter scoret hele 17 poeng. Idar svarte med å ha mynthandleren og fikk en 12-13 poeng. Ant som ledet fikk bare 8 og dermed kunne Sveinmain meget fornøyd innkassere seieren, da han sjelden vinner slike «tyngre» spill.
1. Sveinmain 47  2. Black ant 44   3. Peter 43    4. Idar 40
Idar fikk lov å ønske desserten denne kvelden, og med nye spillere til stede hadde han lyst til å teste ut manges mareritt i PG, nemlig Scotland Yard. 3 spillere hadde klart kun 3 trekk i dette spillet. Peter tok utfordringen og tok rollen som Mr. X, og dermed var 5 forfølgere klare til å fange skurken. Håpet om fallitt var stort, og Mr. X trengt opp i et hjørne ganske tidlig i spillet. Men et lite smutthull i blokaden samt x2 brikken, gjorde at forfølgerne måtte posisjonere seg på nytt. Dermed kunne Peter kjøre buss og Taxi rundt i London før jernringen innhentet han. Men hva gjorde vel det, han satte ny PG-rekord i sitt liv som Mr. X, og overlevde hele 16 trekk. Imponerende.
Etterpå fikk vi litt tid til å mimre om London og alle var imponert over hvor detaljert kartet over byen egentlig var, men hvor var Covent Garden?!?
Google Earth på mobiltelefonen måtte til for å finne ut hvem som hadde mest rett i sine antagelser hvor Covent Garden egentlig lå!

Ny spilling førstkommende mandag kl. 20.00. Har du lyst til å bli med, så send oss en mail til: preikestolengamers@hotmail.com så putter vi deg på mailinglista vår….

Én kommentar to “Saulen de Erde: vakkert navn, vakkert spill og vakre spillere?!?”

  1. Yell0w said

    Fryktelig fantastisk fortelleriver av flink forfatter her! Gleder meg til å spille mot(evt med) dere ved fremtidig annledning!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: