Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

The road to PG, nå med enda flere spillere….

Posted by preikestolengamers den 30. august 2010

Hvor skulle vi samles i kveld. Sveinmain tar opp kartet og regelverket og finner ut at å samles i hans stue må være en ypperlig måte å kombinere brettspilling og barnepass. 5 spillere dukket opp hjemme i stua hos Sveinmain denne mandagen. Og for å sette stemningen for kvelden var det igjen duket for litt matlaging. Sveinmain og Peter spilte på lag, mens de andre fikk prøve seg på egen hånd. Black ant startet godt, men fikk retten sin overkrydret av nettopp Sveinmain og Peter. Dermed måtte han starte på nytt. Herman derimot fikk sving på gryta og klarte den ene retten etter den andre. Sveinmain og Peter hadde store samarbeidsproblemer mens Hollender som vanlig slet. Så begynte Black ant å satse på Pannekakeproduksjon. Han produserte sin egen, før han stjal Herman sin, og dermed sikret han seg de nødvendige poengene for å vinne hele greia.
1. Black ant
2. Herman
3. Hollender
4. Sveinmain/Peter
Så dukket Bjørn og Sven opp, og dermed var vi årbeste i antall nemlig 7. Hollender hadde tatt med Fauna, og med noen enkle justeringer så var spillet laget for 7 mann. Denne gangen spilte vi på de vanskelige dyrene, og vanskelig var det. Hvor lever svart-svanen hen? Det ble gjettet på alt fra Norden, Amerika, Afrika, Amazonas og Australia. Slik gikk det med de andre dyrene også. Et av dyrene hadde et latinsk navn som sa Peter noe, og dermed scoret han over 30 poeng den runden og fikk en solid ledelse. Utover det var det jevnt, med mye strategisk satsning. Bjørn satset stadig vekk i Amerika, uten at det hjalp noe særlig. På slutten satt samtlige konstant med 3 brikker hver som er minimum, og det var begrenset med scoringsmuligheter. Så Peter vant en komfertabel seier.
1. Peter.
Det var så lenge siden vi var 7 spillere, at ingen visste hva vi skulle spille. Sveinmain foreslo Jamaica, som også kun går til seks, og dermed var det duket for Sveinmain/Peter konstillasjonen. Fordelen at disse 2 spiller på lag med hverandre er at de slipper å ødelegge for hverandre som de har en tendens til å gjøre i diverse spill. Jamaica ble det og dermed startet racet rundt øya. Sveinmain og Peter startet friskt, men hva hjelper det når de andre kommer med kanonene sine og robber de. Etter et par runder stagnerte S/P konstillasjonen helt og uten hverken mat, penger eller kanonføde. Det ble en del kanondueller, og noen tapte mange fler enn andre rundt bordet. Hollender var som vanlig meget dårlig på terningen, så det er ikke rart den gutten skyr terningspill. Andre hadde mer eller mindre hell, og etter en strabasiøs tur rundt øya gjaldt det på slutten å prøve å optimalisere for å få mest mulig seierspoeng til slutt, for det er ikke alltid den som kommer først som vinner. Det skulle Herman få oppleve, da han kom først i mål, men hadde ikke nok gull og poeng til å vinne. Det klarte Sven derimot, så kanskje kommer han neste mandag også.
1. Sven!
Til slutt tok vi en runde 6 nimmt. Sven protesterte på forhånd, men ble overtalt. Før han startet sa han at dette ville bli en nedtur for han og det ble det definitivt. Mye inntrekk på den gutten, ja. Bjørn hadde aldri spilt spillet før og klarte likevel å unnå inntrekk, noe som var imponerende, og ble dermed den utkårede 6 nimmtmester denne mandagen.
1. Bjørn.
Siden denne bloggen blir publisert på en mandag, kan jeg meddele at det blir spilling i kveld kl. 20.00 på spill-loftet. Alles hertzlich willkommen:-)
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: