MidWinter III

Fredag:Ett år etter et dagspass på MidWinter II skulle endelig jeg få være med på en skikkelig brettspillfestival: MidWinterIII denne første helga i Mars. Etter å ha droppet familien hos svigers, og plukket opp en kompis – Terje så var alt duket for en helg fylt med spill og moro. Alle var godt i gang når vi ankom kl. 18.30, men noe som preget hele helga var at det alltid var noen å spille med. Så det tok ikke lang tid før vi var i gang med For Sale, bare for å komme igang. Spillet overrasket, og var enkelt og kjapt. Etter hvert kom Black ant og da var PGs representasjon komplett for denne gang. Det var mye å se på og mye og spille. Nomad hadde med noen imponerende oppsett av Warhammer 40 000, og vi fikk se Lasse i aksjon med terningen, som overhode ikke trillet hans vei.

Et par runder Straw ble det også tid til, og det også meget lett og meget kjekt.

Jeg og Terje tok en runde StreetSoccer innimellom Crocinoleturneringen:

Crocinole-turnering sto på programmet, etterfulgt av Dominionturnering. PG hadde dårlig trening i Crocinole, og røk kjapt ut av denne turneringen. Men det fine med Crocinole var at bordet sto der hele helga og vi ble temmelig gode etterhvert da vi stort sett tok et slag etter hvert spill for å myke litt opp. En herlig avveksling!!! Og hvordan gikk det i StreetSoccer??? Jo, Rosenborg banket Haugesund 7-3…..

Etterpå var det duket for Dominionturneringen:
Endelig skulle jeg få testet dette spillet jeg kun har lest, og oversatt regler til. I Innledende runde spilte jeg Intrige, og klarte med et nødskrik å vinne hele greia med et 6 poengskort i siste runde. Vant med 12 poeng foran Ant med 11. Finalen gikk med vanlig Dominion, og Intrigetaktikkeri i vanlig Dominion fungerte dårlig. Finalen gikk med Astri, Morten og Eva på snart 70. Jeg kjempet som en løve, men fikk 3. plass og ble slått av en dame gamlere enn mora mi. Kjente det var litt tungt og flaut, men hun var stygg-god.

Blue Moon City: Ants favoritt, og jeg og Terje kjempet for å prøve å slå han, men også denne gangen vant Ant et av hans absolutte favorittspill.

Og hvis det skulle være noen tvil, så ble kvelden avsluttet med bare en gang til og en gang til en runde Crocinole.
Lørdag: Oppmøte kl. 13.00 for å rekke Factory Manager turneringen. Her er vel Midwinters eneste skrell. Turneringen hadde startet når vi kom enda vi hadde meldt oss på. Men, så kom Magic-spilleren Mats oss til unnsetning og vi tok et par runder Roll Through the Ages:

Et meget kjekt terningspill hvor det gjelder å gjøre prioriteringer om å samle, eller rulle på nytt, og optimalisere terningkastene sine i den grad det går an. En del sannsynlighetsberegning ute å går og spillet var såpass raskt og interessant at vi spite 2 runder.

Så etter en liten runde Crocinole imellom slagene som vanlig så ble det en runde Le Havre:
Med Lasse, Daniel, og Black ant. Hadde så vidt testet dette på fjorårets MidWinter, og fikk en skikkelig gjennomføring av Lasse som hadde full kontroll på spillet og seieren, men Black ant kjempet og kom kun 4 poeng bak. Jeg, som prøvde å optimalisere hvert eneste trekk endte på en solid sisteplass, men deilig med en skikkelig gjennomkjøring.

En brettspiller blir født: Pitchcarturneringen ble litt utsatt, men etter en solid hovedrett i LeHavre var det greit å roe litt ned. Da passet det godt at kona ringte og sa at guttungen på 6 satt hjemme å grein fordi han savnet faren sin. Her måtte kvalitetsspill settes til side og guttungen ønskes velkommen. Derfor passet det utrolig bra at Geir Harald, eller Geir Hannibal som han vel egentlig het etter en runde Bouncing Eggs hadde datra si med og et søskenbarn som begge var gira på å spille litt med guttungen.
Vi startet med Sorry Sliders, hvor det gjelder å bowle brikkene sine inn i midten av brettet med mest mulig presisjon, for deretter å score poeng. Jentene hadde spilt en vinterdag før, og selv om jeg prøvde å bowle guttungen sine brikker til seier, så hjalp det så lite, det ble tap for han. Men i motsetning til hjemme så ville han spille mer til tross for tap.
Loopin Louie var en meget god oppfølger og her også var det oss barna som tok en runde og samtlige av de minste kunne vinne når louie fløy siste runde. Den eldste av de minste vant.
Så fant jeg fram Maus Geflippt, og etter en enkel regelforklaring så forsto alle spillet. Her gjaldt det å være kjapp og da er det en fordel å være 11 år, men hun på 9 og guttungen på 6 gav ikke opp til tross for ingen seier så langt.
Bouncing Eggs hadde ingen spilt før, men reglene var såpass enkle at dette morsomme spillet falt i meget god smak. Her gjelder det å klare å være kjapp og i tillegg holde godt på eggene på underlige steder på kroppen. Spesielt når rundt bordet symbolet lyser på terningen.
Så ble det middag, et fantastisk måltid med dessert og med egen medbrakt pizza så var vi 2 blad Sveinmain som spiste, før minstemann returnerte hjem for en god natts søvn.
Far tilbringte tiden etterpå med tidlig exit i Pitchcarturneringen men en innimellom spilte HekkMekk, Pecunia non olet og NuNuk med de utslåtte.
Så var det endelig Bouncing Eggs for oss voksne. Sveinmain, Geir Harald(snart Hannibal), Astrid og Sigvald skulle se hvem som hadde mest peiling på høner og egg. Sigvald ble stadig nødt til å si Klukk-klukk noe som for han var ekstemt vanskelig til stor glede for oss andre. Eggene ble plassert rundt omkring under hake, arm og hos Sigvald:mellom bena. Så kom rundt bordet og alle sprang som galne. Sveinmain så han kunne klare det men i det han skal sette seg på stolen så drar Geir Hannibal den unna og Sveinmain deiser i gulvet. I bouncing eggs er alle midler lov:-)
Kvelden ble avsluttet med et skikkelig spill: In The Year of The Dragon sammen Lasse og Terje, hvor Lasse igjen viste strålende brettspillegenskaper. Og før en legger seg så rekker en selvsagt et par runder Crocinole….

Søndag:Det første guttungen spør om når jeg våkner er når vi skal dra å spela. Roer det ned til i 13 tiden, og kjenner at dosen brettspilling er nådd og vel så det, så om guttungen blir med et par timer så legger jeg liste deretter. Derfor blir det en rolig søndag. Blir et par runder Sorry Sliders før Kunterbunt blir testet ut. Det samme blir Rush Hour og ikke minst det kule stolspillet Chairs. Det beste stablespillet jeg til nå har prøvd.
MV-olympics blir fullført med enormt kreative øvelser. Pitchcar fantaty var en virkelig høydare!!! Honnør til Morten for mye kreativitet. Svarte så godt en kunne på quizen som var kreativ og ikke bare dreide seg om brettspill.
Så skulle premiebordet deles ut, og det var en stolt guttunge som ble trekt ut som vinner, og når far i huset også fikk med seg et eksemplar så toppet det et allerede meget vellykket arrangement.
Fantastisk vertskap, fantastiske lokaler, fantastiske medspillere. Takk til dere alle sammen!!!!

4 kommentarer til «MidWinter III»

  1. Takk til dere også 🙂 Fint at dere er med på å gjøre MidWinter til en flott spillfestival. Hver gang jeg er inne på bloggen til PG så blir jeg minnet på at vi må få skikk på webpresentasjonen vår. Vi har litt på blogg, litt på facebook, og litt på annet – dette må vi få gjort noe med :-)med Hilsen Einar H.

  2. Hyggelig å få møte på andre brettspillere (enn de vanlige:) også! Satser på at våre stier krysses igjen.

  3. Det var et hyggelig treff, og et fyldig referat, men ser at turneringen pitch car ikke er nevt med så mange ord. Om dette skyldes at representantene fra PG røk ut nesten før turneringen var begynt vet ikke jeg. Han som vant like suverent som Nortug, var Lasse. Selv har kun spilt spillet en gang tidligere og ente på 4. plass. Noe som var høyde punktet for meg i heglen.mvhTerje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: